Açık lise AÖL 1.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB sorgu ekranı...

Milli Eğitim Bakanlığı açıköğretim lisesi sorgulama sayfasında yayımlanacak AÖL sınav sonuçları için geri sayım başladı. Geçtiğimiz dönem 15 gün içerisinde açıklanan AÖL sınav sonuçlarının Aralık ayının son haftası açıklanması bekleniyor. Peki sınav sonucuna nasıl itiraz edilir? İşte MEB tarafından açıklanan adımlar...

Açık lise AÖL 1.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB sorgu ekranı...
Açık lise AÖL 1.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB sorgu ekranı...
GİRİŞ 23.12.2019 13:32 GÜNCELLEME 23.12.2019 13:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AÖL sınav sonuçları 15 gündür açıklanmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı sınav takvimine göre AÖL 2.dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 6-31 Ocak 2020 tarihleri arasında, Ders Seçme ve Sınav Merkezi Güncelleme İşlemleri 8 Ocak-4 Şubat 2020 tarihleri arasında, Sınav Giriş Belgeleri 18 Mart 2020 tarihinde 2019-2020 AÖL 2. Dönem Sonu Sınavı 21-22 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak olup sonuçlar 17 Nisan 2020 tarihinde açıklanacak.

 

Sınav takviminin belli olmasıyla birlikte gözünü AÖL 1.dönem sınav sonuçlarına çeviren adaylar için henüz açıklama gelmedi. MEB 2019-2020 iş takvimine göre, AÖL 1. dönem sonuçları Aralık ayının ilk haftası açıklanacak. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın online sistemi üzerinden bireysel AÖL sonucunu görüntüleyebilecek. 

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Açık Öğretim Lisesi Üçüncü dönem sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Açık Öğretim Lisesi'nin sitesinden yayınlanacak.

 

 

Bu siteye erişim sağlayan öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmeyecek.

AÖL SINAV İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının (www.aol.meb.gov.tr) internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde dilekçeyle "Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne" yapılacaktır. Bu konudaki itirazlarınız için Açık Öğretim Lisesine başvurmayınız.

1. Aşağıda sıralanan banka şubelerinden birine "MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile sınav itiraz ücreti ödeyiniz.

- T.C. Ziraat Bankası Beşevler Şubesi - Ankara
- Vakıflar Bankası Ankara Şubesi - Ankara
- Halk Bankası Küçükesat Şubesi - Ankara

2. İtiraz edilen sınav adının belirtildiği dilekçeye, ödemiş olduğunuz sınav itiraz ücretinin banka dekontunu da ekleyerek "Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne" şahsen ya da posta yoluyla başvurunuz.

Sınav İtiraz Dilekçesi İçin İletişim Adresi

ADRES: Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Teknikokullar/ANKARA

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye aciklanmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?