DGS sınavı ne zaman yapılacak? 2020 Dikey Geçiş sınavı başvuru tarihleri

2020 DGS sınav başvuruları Ön Lisan öğrencileri tarafından bu yılın en çok merak ettiği konuların başında yerini aldı. ÖSYM tarafından yayınlanan 2020 sınav takviminde sınavın tarihi ve başvuru tarihi ayrıntıları ile paylaşıldı.

DGS sınavı ne zaman yapılacak? 2020 Dikey Geçiş sınavı başvuru tarihleri
DGS sınavı ne zaman yapılacak? 2020 Dikey Geçiş sınavı başvuru tarihleri
GİRİŞ 04.02.2020 14:22 GÜNCELLEME 04.02.2020 14:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2020 DGS sınav başvuruları bu yıl mayıs ayında gerçekleştirilecek. Her yıl olduğu gibi bu yılda milyonlarca öğrenci tarafında yakından takip edilen 2020 sınav takvimini ÖSYM tarafından açıklandı. Yayınlanan takvimde KPSS, YKS ve ALES gibi önemli sınavların başvuru tarihi ve sınav tarihleri tüm detayları ile açıklandı.

 

2020 DGS BAŞVURUSU NE ZAMAN? 

Ön Lisans öğrencilerin eğitim durumunu Lisan seviyesine taşımak yani öğrenim durumun 4 yıla tamamlamak için başvurduğu DGS sınavı başvuruları bu yıl 13 Mayıs 2020 tarihinde başlayacak. Adaylar 21 Mayıs 2020 saat 23.59'a kadar başvurularını ÖSYM'nin resmi sitesi https://ais.osym.gov.tr adresinde TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile gerçekleştirebilecek.

DGS SINAVI BU YIL NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından paylaşılan 2020 sınav takvimine göre öğrenciler bu yıl DGS sınavına 05 Temmuz 2020 Pazar günü saat 10.45'de girecek. Sınav sonuçları ise 29 Temmuz 2020 tarihinde yine ÖSYM'nin resmi sitesi https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

 

DGS’YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

DSG SINAV SORULARI VE SINAV SÜRESİ 

Ön Lisans öğrencilerinin merakla beklediği DGS sınavı 60 Matematik, 60 Türkçe sorusundan oluşmakta ve adaylara sınavda 150 dakika süre tanınmakta.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

2020 ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YORUMLAR 2
  • dedeniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Üni bitmeden başvuru yapıcaz şartlar nasıl kontrol edilicek
    Cevapla
  • neneniz 4 yıl önce Şikayet Et
    saçmalığa bak diğer okulların dönem sonu sınavı bitmeden dgs sınav başvurusu bitiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi