TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2019-TUS 2. Dönem sınav sonuç ekranı

TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019-TUS 2. Dönem sınavına giren doktorlar en önemli kariyer basamaklarından birini temsil eden Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonucunun açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. İşte Sınav sonuç tarihi ve sonuç ekranı...

TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2019-TUS 2. Dönem sınav sonuç ekranı
TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2019-TUS 2. Dönem sınav sonuç ekranı
GİRİŞ 12.03.2020 11:23 GÜNCELLEME 12.03.2020 11:23

Doktorların heyecanla beklediği Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçları önümüzdeki hafta açıklanacak. 2019-TUS 2. Dönem sınavına giren adaylar mesleki kariyerlerinde adeta bir basamak teşkil eden sınavın sonuçlarını merak ediyor. Peki TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM TUS sınav sonucu nasıl sorgulanır? 

TUS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? (2019-TUS 2. Dönem sonuçları)

Doktorlar tarafından merak edilen TUS sonuçları, 20 Mart 2020 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak.

TUS SONUCU NASIL SORGULANIR?

2019-TUS 2. Dönem sınav sonucu ÖSYM'nin sonuç sayfası https://sonuc.osym.gov.tr internet adresine giderek TC kimlik numarası ve aday şifresi ile adaylar sınav sonuçlarına kolaylıkla ulaşabilecek.

TUS NEDİR?

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY), Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir.

Yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan uzmanlık eğitimi giriş sınavlarında adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlara uygulama yetilerini yoklayan sorular bulunmaktadır. Mesleki Bilgi Sınavının amacı bu sınav sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar