EBA TV 11-15 Mayıs haftalık ders programı: EBA öğrenci giriş ekranı

Öğrenciler 30 Nisan’a kadar evlerinde eğitime EBA TV ile devam ediyor. EBA üzerinden derslere katılmak isteyen öğrenciler EBA öğrenci girişinin nasıl yapılacağını yoğun olarak araştırıyor. Peki EBA öğrenci girişi nasıl yapılır, dersler nereden takip edilir? İşte TRT EBA TV 11-15Mayıs haftalık ders programı, EBA TV öğrenci girişi ve şifre alma işlemleri...

 EBA TV 11-15 Mayıs haftalık ders programı: EBA öğrenci giriş ekranı
EBA TV 11-15 Mayıs haftalık ders programı: EBA öğrenci giriş ekranı
GİRİŞ 11.05.2020 10:33 GÜNCELLEME 11.05.2020 10:34
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında koronavirüsüne karşı alınacak önlemlerin konuşulduğu toplantıda üniversitelerin ve okulların eğitime ara vermesi kararı verildi. Bu karardan sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencilerin 16 Mart ile 23 Mart tarihleri arası 1 hafta dinleneceğini daha sonrasında ise 1 hafta boyunca eğitimlerinin aksamaması için uzaktan eğitim (EBA) sisteminin başlayacağını duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarından sonra EBA giriş sisteminin ne olduğu ve nasıl kullanılacağı aileler ve öğrenciler tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. MEB tarafından 2012 yılında geliştirilen ve kullanılmaya başlanan EBA online eğitim platformu ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine dersleri internet üzerinden sunan bir platform olarak dikkat çekiyor. Öğrenciler koronavirüsü önlemleri kapsamında örgün eğitime alternatif olarak karşımıza çıkan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Türkiye’nin önde gelen uzman öğretmenlerinin ders anlatımlarıyla oluşuyor.İşte EBA 11-15 Mayıs EBA haftalık ders programı...

 

EBA TV 11- 15 MAYIS  HAFTALIK DERS PROGRAMLARI

11-15 Mayıs EBA İlkokul öğrencileri haftalık ders programı;

11-15 Mayıs EBA Ortaokul öğrencileri haftalık ders programı;

11-15 Mayıs  EBA Lise öğrencileri haftalık ders programı;

EBA DERS GÖRÜNTÜLEME

Giriş yapma işlemi tamamlandıktan sonra ekranda karşımıza çıkan “ EBA DERS” kategorisi seçilir, ekranda çıkan panelde öğrencilerin eğitim aldıkları ilk, orta veya lise öğrencisi seçimi yapılır. Bu işlemde tamamlandıktan sonra ekranın hemen sol kısmında bulunan panelde “Çalışmalarım” kısmına tıklanır. Açılan sayfada yüklenen ödevlerin tamamı bulunmaktadır. Diğer derslerden ödevler toplu şekilde bu bölümde bulunmaktadır.

ÖDEV SEÇİMİ YAPMA

Çalışmalarım kısmı seçildikten sonra karşımıza gelen ekranda, öğretmenler tarafından yüklenen ödevlerin bulunduğu panel çıkmaktadır. İlgili dersin öğretmenleri tarafından yapılması gereken  ödevler seçilerek burada bulunan test veya açık uçlu soru cevabı gerçekleştirilebilir.

UZAKTAN EĞİTİM EBA NEDİR?

Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi sosyal eğitim platformudur. Bu platformun kuruluş amacı okulda evde ve ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri  araçlarını kullanarak  teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında online eğitim platformu olarak geliştirilen Eğitim Bilişim ağı öğrencilere tüm ders içeriklerini internet üzerinden sağlıyor. MEB bünyesinde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir eğitim platformu olan EBA’ya eba.gov.tr adresi üzerinden öğrenci, öğretmen veya veli olarak giriş yapılabiliyor.

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Nisan ayında yapılması planlanan ara tatilinin 16- 30 Mart tarihleri arasına çekilmesiyle öğrenciler ve aileler uzaktan eğitimin ne zaman başlayacağını merak ediyor. EBA üzerinden verilecek online eğitim 23 Mart Pazartesi başlayacak.

 

EĞİTİM BİLİŞİM AĞINA (EBA) NASIL GİRİŞ YAPILACAK?

Eğitim Bilişim Ağına giriş yapmak için öğrencilerin ilk olarak şifre oluşturması gerekiyor. Şifre oluşturmak isteyen öğrenciler aşağıdaki adımları takip ederek şifrelerini oluşturabilirler.

Eğitim Bilişim Ağına giriş yapmak isteyen öğrenciler için şifre oluşturma işlemi iki farklı adımdan gerçekleştirilebiliyor. Öğrenciler bir kereye mahsus olarak “ EBA Hesabı Oluştur” butonu ile veli ya da öğretmenlerine başvurmadan şifre belirleyebiliyor. Eba hesabı oluşturmak isteyen öğrenciler için gerekli adımlar;

1-“EBA Hesabı Oluştur” butonuna tıkla.
2- E-Okul bilgilerini girip” Giriş” butonuna bas.
3- EBA hesabı için yeni şifreni oluştur. Kendinizin veya velinizin  cep telefonu numarası ve mail adresini gir ve “ Şifre Oluştur” butonuna tıkla.
4- Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna tıkla.
5- Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve Eba hesabın için belirlediğin yeni şifreni gir.
6- Güvenlik kodunu girip ve “ Gönder” butonuna bastığında “ Ana Sayfa”ya ulaşacaksın.

EBA GİRİŞ 2. YÖNTEM

1-EBA Giriş ekranında TC Kimlik Numaranı ve velinden ya da öğretmeninden edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir.
2-Güvenlik kodunu gir ve “Gönder” butonuna tıkla.
3-"Veli Bilgileriyle Aktivasyon"u seçersen açılan ekranda velinin TC Kimlik Numarasını ve ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.
4-"e-Postayla Aktivasyon"u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın. 5-Sisteme kayıtlı e-posta hesabına gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.
6-"Cep Telefonuyla Aktivasyon"u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın. 7-Sisteme kayıtlı cep telefonu numarana gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.
Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabın için "Yeni Şifreni Belirle" ve “Kaydet”e tıkla.
8-Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni girmelisin.
Güvenlik kodunu girip “Gönder” butonuna bastığında "Ana Sayfa"ya ulaşacaksın.

DERSLERE NASIL ERİŞİLECEK?

Eğitim Bilişim Ağı’nda yer alan ders içeriklerinin yer aldığı bölüm “Dersler” sayfasıdır. Bu bölümde sınıf seviyelerine ve derslere ait içerikler Milli Eğitim müfredat yapısına göre uygun bir şekilde listelenir. Seçilen sınıf seviyesindeki bir dersin sayfasında dersin üniteleri, kitabı, kütüphane içerikleri ve ünite testleri yer alır. Ünitelerin içinde ise konuları ve alt konuları görebilirsin. Dilerseniz “ Tüm Dersler” düpmesine tıklayarak farklı okul türlerine ait ders içeriklerine de erişebilirsin.

TELEVİZYONDAN YAYINLANACAK!

Eğitim Bilişim Ağı’na  öğrenciler internet olan masaüstü, dizüstü bilgisayar tablet ve cep telefonundan erişebilecekler. İnternete erişme imkanı olmayan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı 3 GB’lık internet desteği sağlayacak. Öğrencilerin evlerinde internete bağlanacak bir cihaz yoksa burada devreye televizyon girecek. Milli Eğitim Bakanlığı TÜRKSAT ve TRT’den tahsis edilen frekans ve TV kanallarından EBA için çekilen ders videoları yayınlanacak.

DERSLER NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Televizyon yayınlarında hangi sınıfın derslerinin  hangi zaman diliminde yayınlanacağı veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Öğrenciler TRT’de mevcut kanallar üzerinden değil, yeni kanal üzerinden sabahçı ve öğlenci olarak sınıf seviyesine göre hazırlanmış çizelge doğrultusunda dersleri izleyebilecek.

EBA'NIN ŞİFRESİ VELİNİN CEBİNE GÖNDERİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) girişte internet altyapısının arka planında test çalışmaları yapıldığı için bazı sorunlar olabildiğini belirterek, "Bu sorunlar nedeniyle EBA şifresini almayan her öğrencinizin velisinin cep telefonuna çocuğuyla ilgili şifre gönderilecek." dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Selçuk'un dün uzaktan eğitim süreciyle ilgili Instagram üzerinden yaptığı canlı yayına ilişkin görüntüleri paylaştı.

Görüntülere göre Bakan Selçuk, velilere uzaktan eğitime ilişkin ayrıntılı bilgi verdi, soruları  yanıtladı.

Uzaktan eğitime ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Selçuk, okulların ne zaman açılacağına ilişkin şu an bir karar bulunmadığını ifade etti. Selçuk, bu tarihi koronavirüsün yayılımı doğrultusunda Bilim Kurulu Kararı ile ülkedeki durumun belirleyeceğini söyledi.

Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) girişte bazı problemlerin yaşandığına işaret eden Selçuk, "İnternet altyapısının arka planında test çalışmalarını sürdürdüğümüz için bazı sorunlar olabiliyor. Bu sorunlar nedeniyle EBA şifresini almayan her öğrencinizin velisinin cep telefonuna çocuğuyla ilgili şifre gönderilecek." açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 129
  • Maho 3 yıl önce Şikayet Et
    Ebaya giremiyorum günlerdir
    Cevapla
  • Umutcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende aynı giremiyorum
    Cevapla
  • çırak 3 yıl önce Şikayet Et
    olmuyor
    Cevapla
  • burak çırak 3 yıl önce Şikayet Et
    ayn bende de hata veriyor
    Cevapla
  • Berhan Uzun 3 yıl önce Şikayet Et
    biz hiçbir şekilde giriş yapamıyoruz. Sürekli hata veriyor ve gösterdiği saatte hiç giriş yapamıyoruz
    Cevapla
  • Umutcan 3 yıl önce Şikayet Et
    1 de diyor girmiyorum uygun saatlerde girin diyor
    Cevapla
  • Zehra Gözüaçık 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...