2020 AÖF sınavları tarihleri ertelendi mi? Anadolu Üniversitesi duyurdu

AÖF sınavlarının ertelenmesine dair açıklama yapan Anadolu Üniversitesi öğrencileri uyardı. Ülkemizde görülen korona virüs nedeniyle okullarda tatil süresi uzatıldı YKS ertelendi ve üniversiteler bahar döneminde uzaktan eğitime geçti. Peki açıktan üniversite okuyan öğrenciler ne yapacak? AÖF bahar dönemi sınav tarihleri ertelendi mi? İşte detaylar...

2020 AÖF sınavları tarihleri ertelendi mi? Anadolu Üniversitesi duyurdu
2020 AÖF sınavları tarihleri ertelendi mi? Anadolu Üniversitesi duyurdu
GİRİŞ 30.03.2020 09:07 GÜNCELLEME 30.03.2020 09:07
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Anadolu Üniversitesi (AÖF) bahar dönemi sınav tarihleri için açıklama yaptı. Özellikle sosyal medyada yayılan AÖF sınavları bu dönem ertelendi paylaşımlarına istinaden duyuru yayımlayan üniversite öğrencileri uyardı. "Açıklamada sosyal medyada paylaşılmakta olan ve YÖK kararı gibi gösterilen, bahar döneminin sona erdiği ve sınavların yapılmayacağı yönünde bilgiler içeren haber asılsızdır. YÖK ün böyle bir duyurusu yoktur. Yüksek Öğretim Kurulu'na ait duyurular için yok.gov.tr adresini, üniversitemizle ilgili duyurular için doğrulanmış resmi hesaplarımızı takip edebilirsiniz." ifadelerine yer verdi.

2020 AÖF SINAV TAKVİMİ

Bahar Dönemi vizeleri her hangi bir değişiklik olmaması durumunda 18 - 19 Nisan 2020 Bahar Dönemi finalleri 13 - 14 Haziran 2020 tarihlerinde düzenlenecek.

 

Alttan dersi olanlar için Yaz Okulu sınavları 22 - 23 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenecek.

 

ATA AÖF SINAVLARI ERTELENDİ!

Atatürk Üniversitesi tarafından yayımlanan duyuruya göre, Koronavirüs salgınına karşı ülkemiz genelinde alınan tedbirler kapsamında, 28-29 Mart 2020 tarihlerinde yapılması planlanan Fakültemiz Ara (Vize) Sınavları ertelenmiştir. Gelişmeler doğrultusunda yeni vize tarihleri belirlenerek öğrencilerimize duyurulacaktır. Yeni vize tarihleri belirlendiğinde sınav merkezi değişikliği yapılabilecektir. Hangi tarih aralığında sınav merkezi değişikliği yapılabileceği ilerleyen günlerde ayrıca duyurulacaktır.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerde tatil süresi uzatıldığına dair açıklama geldi. YÖK; "Bugün YÖK Genel Kurulu'nda bazı kararlar aldık. Bu sene bahar dönemini uzaktan eğitim ve dijital eğitimle sürdürmeye karar verdik. Bu dersler yaz aylarında tamamlanacak. Olağanüstü süreci yönetmeye çalışıyoruz. Kampüslerde gerekli olmadıkça öğrenci bulunmaması en doğru olandır. Dünya iki ay önceki dünya değildir. Gençlerimizin de beklenti ve talepleri bu çerçevede olmalıdır. Bu süreçte örgün eğitime ara vermek zorundayız. Bu yeni durumu kabullenmek zorundayız. Bu uygulamalarda önemli olan sizlerin sağlığıdır." dedi

YORUMLAR 74
  • cansu 3 yıl önce Şikayet Et
    internette olursa kopya olaylari olur.Ayrica elektrik kesildiginde sinava devam edemeyebiliriz.Bence ertelensin.
    Cevapla
  • aslancan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence asla iptal olmasın, internet üzerinden online sınav yapılırsa da olabilir
    Cevapla
  • Zülkefil 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar aöfe e mail atalım Ertelenmesi konusunda ısrarcı olalım Zira ne sınava hazırlanacak piskolojimiz ne de sınava girecek durumumuz var.Halimiz ortada.
    Cevapla
  • aslancan 3 yıl önce Şikayet Et
    bence internette olmalı sınav iiptal edilmemeli
    Cevapla
  • Zülkefil 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar her kes email atsın bu sıkıntıları dile getirsin sınavın ertelenmesini rica edelim gerçektende arkadaşların dediği gibi ne sınava hazırlanacak piskolojimiz var ne de sınava girecek dururumuz.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık memuruyum , son dönemim benim gibi binlerce sağlıkçı arkadaş bu sınava giriyor , hastane de çalışıyorum bırak ders çalışmayı bir haftadır evimize gitmiyoruz bize tahsis edilen yerde kalıyoruz , şu an sınavı düşünecek durumda değiliz , insanları madur etmeden bir çözüm bulun , bu online sınav da olabilir , ileri bir tarihte olabilir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar