2020 LGS başvuruları nasıl yapılacak? Liseye Geçiş Sınavı ertelenmesine yönelik karar...

Okulların 30 Nisan tarihine kadar tatil edilmesiyle Liseye Geçiş sınavına hazırlanan öğrenciler sınav tarihi hakkında araştırma yapıyor. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ailelerin ve öğrencilerin LGS sınavına dair merak ettiği soruları yanıtladı. Peki LGS başvuruları nasıl olacak? Liseye Geçiş Sınavı tarihinde bir değişiklik var mı? İşte 2020 LGS sınavı hakkında yapılan son açıklama...

2020 LGS başvuruları nasıl yapılacak? Liseye Geçiş Sınavı ertelenmesine yönelik karar...
2020 LGS başvuruları nasıl yapılacak? Liseye Geçiş Sınavı ertelenmesine yönelik karar...
GİRİŞ 31.03.2020 09:45 GÜNCELLEME 01.04.2020 15:50

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde LGS sınavının ertelenmeyeceğini ve sınavda öğrencilerin yüz yüze eğitimde gördükleri konulardan sorumlu olduklarını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer Liseye Geçiş Sınavı hakkında merak edilen soruları cevapladı. Özer,  yaptığı açıklamada sınav tarihi ile ilgili bir değişiklik olmadığını ancak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyelerine göre bu kararı yeniden değerlendirmek için imkanları bulunduğunun altını çizdi. Peki Liseye Geçiş Sınavı başvuruları nasıl yapılacak? İşte MEB Bakan Yardımcısı Özer'in LGS sınavına dair yaptığı açıklamanın detayları...

 

 

LGS SINAV TARİHİ!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında  LGS sınavın ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyordu. Sınav tarihinde bir değişiklik olmadığını MEB Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. LGS sınavı 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

BAŞVURULAR OTOMATİK YAPILACAK!

Liseye Geçiş Sınavı başvuruları hakkında açıklama yapan MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer “ Bu sene koronavirüs önlemleri nedeniyle tüm öğrencilerin sınava kayıtlarını otomatik olarak biz yapacağız. Özel eğitim ve yurt dışı başvuruları gibi bazı istisnalar dışında hiçbir öğrenci ve velimizin bir şey yapmasına gerek yok. Bu sene okul yöneticilerimizin başvuruları onaylama sürecini de iptal ettik. Kayıtlar otomatik olarak yapılacak. İsteyen öğrenci sınava girebilecek.” dedi.

 

 

SINAVDA HANGİ KONULAR ÇIKACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim ile işlenen derslerden öğrencilerin sınavda sorumlu olmayacağını açıklamıştı. Bakan yardımcısı Özer gelen örnek soru kitapçığı sorusu yayınlayacak mısınız sorusuna " Evet. Zaten bu değişiklikle ilk örnek soru kitapçığını da yayımladık. Sınav tarihine kadar da her ay yayımlamaya devam edeceğiz." diyerek cevap verdi.

KILAVUZ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınavla öğrenci alacak Ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzunun tarihiyle ilgili gelen soruya Özer “ Bu sene de tarihte bir değişiklik yok. 3 Nisan 2020 tarihinde kılavuzu yayımlayacağız.” diyerek cevap verdi.

SINAVLI LİSELERDE KAPASİTE ARTTIRILDI MI?

Sınavlı Liselerde kapasite çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Özer, Bu sene sınavlı okul kapasitesi yaklaşık 210 bin seviyesinde.”dedi.Sınavlı okulların ülke sathında adaletli dağılımını sağlamak ve erişimini kolaylaştırmak için yaptıkları çalışmada bu rakımın ortaya çıktığını vurgulayan Özer” 2019 ile karşılaştırıldığında da sınavlı okul kapasitesi liseye yerleşecek öğrenci sayısı ile karşılaştırıldığında yaklaşık aynı orana sahip.” dedi.

LİSE TÜRLERİ ADİL DAĞITILDI MI?

Hem sınavlı hem de sınavsız lise kapasitesi oluştururken aynı hassasiyeti gösterdiklerini belirten Özer tüm okul türlerinde dengeli bir kapasite artışı yapmaya özen gösterdiklerini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı