2020 KPSS ortaöğretim lise sınav tarihi açıklandı mı? (ÖSYM)

KPSS Ortaöğretim sınavına hazırlanan adaylar sınav tarihleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. KPSS ortaöğretim (lise) sınav tarihi belli oldu. Peki KPSS ortaöğretim lise sınavı ne zaman düzenlenecek? İşte devlet kurumlarında çalışmak isteyenlerin hazırlandığı KPSS Ortaöğretim sınav tarihi...

2020 KPSS ortaöğretim lise sınav tarihi açıklandı mı? (ÖSYM)
2020 KPSS ortaöğretim lise sınav tarihi açıklandı mı? (ÖSYM)
GİRİŞ 21.04.2020 17:32 GÜNCELLEME 21.04.2020 17:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM sınav takvimlerinde değişikliğe gitti. Okullar ve üniversitelerin tatil edilmesinin ardından sınavlara hazırlanan adaylar sınav tarihleri hakkında araştırma yapmaya başladı. Koronavirüs önlemleri sebebiyle 8 Kasımda yapılması hedeflenen KPSS Ortaöğretim (lise) sınavı ileri bir tarihe ertelendi. Peki KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak? Kamu kurumlarında çalışma hayali kuran binlerce adayı ilgilendiren KPSS ortaöğretim lise sınavı ne zaman yapılacak? İşte koronavirüs sebebiyle ertelenen Kamu Personeli Seçme Sınavlarının yeni tarihleri!

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV TARİHİ

ÖSYM 8 Kasım’da  yapılması hedeflenen KPSS ortaöğretim sınavının 22 Kasım tarihine ertelendiğini açıkladı. KPSS lise sınavı 22 Kasım Pazar günü yapılacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Kpss Ortaöğretim Sınavında adaylara toplamda 120 soru sorulmaktadır. Bu soruların 60 tanesi Genel Yetenek ve 60 tanesi ise Genel Kültür bölümünden gelmektedir. Sorulan toplam 120 sorunun çözümü için adaylara 130 dakika süre verilmektedir. İşte KPSS Ortaöğretim sınavı soru dağılımları;

 

Genel Yetenek Testi

Türkçe 30 soru 
Matematik 27 soru
Geometri 3 soru

Genel Kültür Testi

Tarih 27 soru
Coğrafya 18 soru
Vatandaşlık 9 soru
Güncel Bilgiler 6 soru 

ÖSYM BAŞKANINDAN SINAV AÇIKLAMASI

Prof Dr. Halis Aygün sınava hazırlanan adaylar için açıklama yaptı. Aygün “ Adaylarımız eksiklerini tamamlasınlar. Onlar bizim evlatlarımız geleceğimiz, onların mağdur olmaması için gerekli gerekenler yapılacaktır.” dedi. Açıklamasının devamında her türlü duruma hazırlık yaptıklarına dikkat çeken Aygün, sınav tarihleri gözden geçirildiğini ve yeniden düzenlendiğini belirtti. YKS sınavının da  Milli Eğitim Bakanlığının önereceği müfredat ve kazanımlara göre önceki yıllarla aynı çerçevede olacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 5
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    hakkımızda hayırlısı olsun
    Cevapla
  • Büşra 3 yıl önce Şikayet Et
    BEN HİÇ HAZırlanamadım ya bu sene ya offf Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Mehmet karakurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinava girmemenin anlami var mi pki
    Cevapla
  • Nisanur 3 yıl önce Şikayet Et
    Başvuru tarihi ne zaman
    Cevapla
  • Tuğba 3 yıl önce Şikayet Et
    Başvuru tarihi ne zaman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?