2020 İOKBS sınavı ne zaman yapılacak? Bursluluk sınavı giriş belgesi yayınlandı mı?

İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerinin gireceği 2020 İOKBS sınav tarihi yoğun olarak araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınavı olarakta bilinen İOKBS sınavıyla ilgili açıklama yaptı. Peki İOKBS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak ? 2020 İOKBS sınav tarihi değişecek mi? İşte yapılan açıklamalar...

2020 İOKBS sınavı ne zaman yapılacak? Bursluluk sınavı giriş belgesi yayınlandı mı?
2020 İOKBS sınavı ne zaman yapılacak? Bursluluk sınavı giriş belgesi yayınlandı mı?
GİRİŞ 21.05.2020 11:23 GÜNCELLEME 21.05.2020 11:23
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Her yıl düzenli olarak MEB tarafından yapılan İOKBS bursluluk sınavına İlköğretim 5, 6, 7, 8 ve Orta Öğretim (lise) 9,10,11 sınıf öğrencileri katılabiliyor. Koronavirüs sebebiyle okullar 31 Mayısa kadar kapalı kalacak. Öğrenciler geçtiğimiz dönemde burs sınavına başvurularını eğitim gördükleri okullarda yapabiliyordu.Bursluluk sınavı başvurularının nereden yapılacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer koronavirüs önlemleri sebebiyle sınav başvurularının otomatik olarak yapılacağını açıklamıştı. Hangi sınav başvurularının otomatik olarak yenileneceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Peki İOKBS bursluluk sınavı ne zaman düzenlenecek? İşte  İlk ve Ortaöğretim bursluluk sınavı detayları...

 

İOKBS BURSLULUK SINAV TARİHİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 25’ Nisanda yapılması planlanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın 6 Haziran'a ertelendiğini açıkladı.

İOKBS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

6 Haziran 2020 tarihinde yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim bursluluk sınavı sonuçları 3 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

Fotoğrafları sınav giriş belgesi önce ki yıllarda  elektronik ortamdan okul müdürleri tarafından alınıyordu. Koronavirüs sebebiyle İOKBS sınav giriş belgesi henüz yayınlanmadı. İOKBS sınav tarihine 15 gün kala giriş belgelerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

İOKBS BURSLULUK SINAVINDA KAÇ SORU VAR?

İlk ve Ortaöğretim bursluluk sınavda öğrencilere 100 soru soruluyor. Çoktan seçmeli olarak hazırlanan 100 soru için öğrencilere 120 dakika süre veriliyor.

 

5, 6 ve 7. Sınıflar için İOKBS sınavında Türkçe 25, Matematik 25, Fen Bilimleri 25, Sosyal Bilgiler dersinden 25 soru soruluyor. Hazırlık sınıfı diğer bir ifadeyle  8. sınıflar için Türkçe 25, Matematik 25, Fen Bilimleri 25, Sosyal Bilgiler 25 ( İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) sorusu soruluyor.

9, 10 ve 11. Sınıflar için İOKBS sınavında   Türk Dili ve Edebiyatı 25, Matematik 25, Fen Bilimleri 25,(Fizik, Kimya ve Biyoloji)  Sosyal Bilimler 25 (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) sorusu soruluyor.

İOKBS bursluluk sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sorumlu olmayan 5,6,7 sınıf öğrencileri için Sosyal Bilgiler dersinden 8 soru soruluyor, Eğitimlerine  hazırlık sınıfı  (8.sınıf)  9, 10, 11 sınıftan devam eden öğrencilere ise  Sosyal Bilimler derslerinden aynı sınıf seviyelerine göre sorular soruluyor.

MEB BAKANI SELÇUK  AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bursluluk ( İOKBS) sınavına girecek öğrenciler için açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;

"Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz 9. sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar."

İOKBS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İlköğretim( 5,6,7,8) ve Ortaöğretim öğrencilerine(9,10,11) eğitim hayatlarında maddi destek sağlamak amacıyla düzenlenen sınava başvurmak isteyen öğrencilerin bazı başvuru kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor. İşte gerekli kriterler:

Türkiye Cumhuriyeti veya KKTC vatandaşı olmak

Sınıf tekrarı yapmamış olmak

Sınavın gerçekleştiği yıl içerisinde okul değiştirmeye yönelik ceza almamış olmak

Ailenin yıllık olarak kazandığı ücretin, belirlenen yıllık ücretten düşük olması

YORUMLAR 33
  • yunusemre 3 yıl önce Şikayet Et
    ne çıkacak soru olarak
    Cevapla
  • Havin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınav herkesin kendi okulunda olacak
    Cevapla
  • pybs meraklısı 3 yıl önce Şikayet Et
    e okulda pybs sınav bilgilerinde tekrar başvurunun onaylandığı yazıyor
    Cevapla
  • pybs meraklısı 3 yıl önce Şikayet Et
    sınav 5 eylüle ertelendi bence çok fazla ileri alındı.
    Cevapla
  • Derya 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınav nerede yapilacak bilen yazabilir mi?
    Cevapla
  • Havin 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin kendi okulunda yapilacak
    Cevapla
  • nazlı 3 yıl önce Şikayet Et
    galiba form verilip doldurduğunda hangi okulda olduğu yazar belki bilmiyorum bende yanlış bilgi vermek istemem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi