2020 KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak? Memurluk sınav tarihi açıklandı mı?

Memur olmak isteyen lisans mezunu adayların başvurduğu KPSS lisans sınav tarihi yoğun olarak araştırılıyor. Adaylar koronavirüs önlemleri sebebiyle sınavın ertelenip ertelenmediğini merak ediyor. KPSS Alan Bilgisi Sınavı ne zaman? KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınav tarihleri açıklandı. İşte 2020 KPSS( ÖABT) yeni sınav tarihleri...

2020 KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak? Memurluk sınav tarihi açıklandı mı?
2020 KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak? Memurluk sınav tarihi açıklandı mı?
GİRİŞ 19.04.2020 20:11 GÜNCELLEME 08.05.2020 14:08

Her yıl binlerce adayın memur  olabilmek için ter döktüğü KPSS lisans sınavının ne zaman yapılacağı adaylar tarafından sorgulanıyor. Koronavirüs tedbirleri sebebiyle ÖSYM ve MEB birçok sınav tarihini değiştirmek zorunda kaldı. KPSS lisans sınavı tarihi de salgın hastalık önlemleri nedeniyle ileri bir tarihe alındı. KPSS içerisinde yapılan sınavlar adayın mezun olduğu bölüm ve atanacağı kadroya göre değişiklik gösterebiliyor. Devlet tarafından yapılan alımlar A ve B grubu olarak yapılıyor. A grubunda sınava girecek adaylar Başbakanlık ve Bakanlık kadrolarında görev alabiliyor. B grubunda ise devlet kadrolarında çeşitli alanlarda çalışacak adaylar seçiliyor. Öğretmenler dahil olmak üzere kamu kurumlarına atanacak personellerin belirlendiği KPSS lisans sınavı ne zaman düzenlenecek? KPSS lisans sınavına hazırlanan adaylar için yeni sınav tarihleri ve detaylar...

 

KPSS LİSANS YENİ SINAV TARİHLERİ

KPSS LİSANS (GENEL YETENEK- GENEL KÜLTÜR-EĞİTİM BİLİMLERİ SINAVI 6 EYLÜL 2020

 

KPSS LİSANS ALAN BİLGİSİ 1.GÜN SINAVI 12 EYLÜL 2020 

KPSS LİSANS ALAN BİLGİSİ 2. GÜN SINAVI 13 EYLÜL 2020

KPSS ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ (ÖABT) 20 EYLÜL 2020

KPSS LİSANS SINAVINDA KAÇ SORU SORULUYOR?

KPSS Genel Yetenek (60)  ve Genel Kültür(60) sınavında adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika süre verilecek. KPSS Eğitim Bilimleri Sınavında sınava girecek adaylara toplam 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek.

KPSS Alan Bilgisinde adaylara  İşletme, Muhasebe, İstatistik, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ve Uluslararası İlişkiler sınavında toplam 40 soru sorulacak. Adaylara sorular için 50 dakika süre verilecek. İstatistik sınava giren adaylara 40 soru için 60 dakika verilecek.

ÖABT'de adaylara, Sınıf Öğretmenliği ve Yabancı Dil (İngilizce) alanlarında alan bilgisi ile ilgili 45 soru, alan eğitimi ile ilgili 30 soru; diğer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eğitimi ile ilgili 15 soru sorulacak ve cevaplama süreleri de sözel alanlar için 120 dakika, sayısal alanlar için ise 150 dakika olacak."

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS lisans başvuruları 12 Ağustos tarihinde başlayacak 25 Ağustos tarihinde sona erecek.

KPSS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR ?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli eğitim bilgisi ve fotoğrafı olan adaylar başvurularını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilirler. Aday İşlemleri Sisteminde geçerli eğitim bilgisi veya fotoğrafı yer almayan adaylar başvurularını tamamlamak için  belirlenen ÖSYM merkezlerinden eğitim bilgilerini ve fotoğraflarını güncelleyerek KPSS başvurularını tamamlayabilirler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...