Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Ehliyet ve direksiyon sınav tarihi açıklandı mı? (MEB)

Salgın hastalık sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı yapılacak bazı sınavları ileri bir tarihe erteledi. Ehliyet almak için yazılı sınava ve direksiyon sınavına hazırlanan adaylar ehliyet sınavının ne zaman yapılacağını araştırıyor. Peki ehliyet sınavları ne zaman yapılacak? İşte ehliyet sınavında yaşanan son gelişmeler…

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Ehliyet ve direksiyon sınav tarihi açıklandı mı? (MEB)
Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Ehliyet ve direksiyon sınav tarihi açıklandı mı? (MEB)
GİRİŞ 11.05.2020 15:00 GÜNCELLEME 11.05.2020 15:00

Koronavirüs sebebiyle yapılması planlanan ehliyet ve direksiyon sınavları ertelendi. Milli Eğitim Bakanlığı, özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının verdiği eğitimin ardından uygulanan yazılı ve uygulamalı sınavların 30 Nisan tarihine kadar iptal edildiğini açıklamıştı.  Ehliyet almak için sınavlara hazırlıklarını sürdüren adaylar yeni sınav tarihlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet ve direksiyon sınavları için çalışmalarını sürdürüyor. İşte ehliyet sınavı, direksiyon sınavı ne zaman yapılacak? sorusunun cevabı ve merak edilen gelişmeler..

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran sonrası normalleştirme çalışmaları kapsamında bazı kurumların da çalışmaya tekrar başlanmasını hedefliyor. Bilim Kurulu onaylarsa yaygın eğitim veren ehliyet kurslar vb kurumlar açılacak. Ehliyet sınav tarihleriyle ilgili henüz resmi bir  tarih açıklaması yapılmadı. Gelişmeler yaşandıkça haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

YAZILI VE DİREKSİYON SINAVLARINDA ÖNLEMLER ALINACAK!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak uygulamalı olarak düzenlenen direksiyon sınavında sosyal mesafenin korunması için bazı tedbirler alınması düşünülüyor. Koronavirüs öncesinde  sınavın  gerçekleştirildiği arabada sürücü adayıyla birlikte denetmen olarak görev alan toplam 4 kişi bulunuyordu. Yapılacak yeni mevzuat direksiyon sınavında belirli tedbirler ve önlemler alınacak.

NORMALLEŞTİRME SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile faaliyetleri geçici olarak durdurulan AVM ve berberler 11 Mayıs itibariyle çalışmalara tekrar başladı. Berberler randevulu sistem ile çalışırken Alışveriş merkezlerine sınırlı sayıda ziyaretçi kabul ediliyor. 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonu günlerinden birinde saat 11.00 ile 15.00 arasında sokağa çıkabiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgede şehir giriş ve çıkış tedbirlerine ilişkin Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla’nın giriş çıkış kısıtlamaları kaldırıldı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler