Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde sınavlar nasıl yapılacak?

Üniversiteler koronavirüs sebebiyle uzaktan eğitim sürecine girmişti. Eğitimleri yarım kalan üniversite öğrencileri final sınavlarını ve üniversitelerin açılacağı tarihi yoğun olarak araştırıyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından okulların ve üniversitelerin açılmasıyla ilgili konuştu. Peki üniversiteler açılacak mı 2020? İşte üniversitelerin açılmasıyla ilgili yaşanan gelişmeler....

Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde sınavlar nasıl yapılacak?
Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde sınavlar nasıl yapılacak?
GİRİŞ 19.05.2020 16:39 GÜNCELLEME 19.05.2020 16:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirdiklerini açıkladı. Bu açıklamadan sonra  üniversite öğrencileri yarım kalan bahar döneminin nasıl tamamlanacağını merak ediyor. Öğrenciler üniversiteler ne zaman açılacak, okullar kapatıldı mı? sorularının cevaplarını araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversiteler hakkında alınan kararı açıkladı. İşte detaylar….

ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM BAŞLAYACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir. Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK zaten daha önce yapmıştı. Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir."dedi.

BAHAR DÖNEMİ SINAVLARI NASIL GERÇEKLEŞECEK?

YÖK Başkanı Saraç yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığının görüşlerine ilişkin yaptıkları değerlendirme sonucu üniversitelerde dönem sonu (final) sınavları ile  bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer bütün sınavların “yüz yüze gerçekleştirilmemesine karar verdiklerini açıkladı.Yüz yüze sınav yapılmayacağı açıklanan üniversitelerde sınavlar şeffaf ve denetlenebilir olma şartıyla sınavlar “ dijital imkanlar” veya “ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak” yapılacak. 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerde bu dönem sınavlarının dijital imkanlar, ödev veya proje gibi yöntemleriyle yapılacağının açıklandı. Üniversiteler bu dönem örgün eğitime başlamayacak.Üniversitelerde yüz yüze eğitimin 2020-2021 yılında başlaması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'