Hangi branşa kaç öğretmen atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008 yılı birinci atama döneminde tayin edeceği kadrolu öğretmen branşları ve bu branşların taban puanları belli oldu..

Hangi branşa kaç öğretmen atanacak?
Hangi branşa kaç öğretmen atanacak?
GİRİŞ 07.02.2008 03:48 GÜNCELLEME 07.02.2008 03:48
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Eğitim Bakanlığı, 2008 yılı birinci atama döneminde 4 bin 786 kadrolu öğretmen ataması gerçekleştirecek. Halen sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan öğretmenlerin kadrolu öğretmenliğe atananlarının yerine pozisyonlarına göre sözleşmeli öğretmen atanacak.


SINIF ÖĞRETMENLİĞİ İLK SIRADA


2008 yılı birinci atama döneminde atanacak kadrolu öğretmenlerin branşları içinde en çok 687 kişi ile sınıf öğretmenliği ilk sırayı aldı. Sınıf öğretmenliğini 492 kişi öğretmen ile ingilizce, 400 öğretmen ile bilgisayar takip etti. Bir dönem tartışma konusu olan müzik öğretmenliğine bu dönemde 142 öğretmen atanırken, Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayındaki atamada 157 resim öğretmeni alınacak Bu yıl diğer atama dönemlerine göre, Rusça'dan 10 kadrolu öğretmen atanması ise dikkat çekti.


YORUMLAR 16
  • piceaabies 16 yıl önce Şikayet Et
    .... hayırlı bir değişimin yapılması gerekiyorsa bunu hep birlikte başarmalıyız. deikleriniz yanlış değil ama benim dediklerimde yanlış değil önemli olan yanlışları tespit edip doğrusallaştırma adına bir şeyler yapabilmek. ama bence öncelik eğitim ve sağlıktır hiç ama hiç durmaması gereken iki kurumdur bunlar ama ne yazıkki tam tersine en çok yatırılan iki kurumda bunlardır.ağrıma giden onca cahillikle boğuşan ülkemizde eğitimcilerimizin bu denli işsiz güçsüz bırakılması ve boşa çıkarılmalarıdır.
    Cevapla
  • begüm atalay 16 yıl önce Şikayet Et
    valla elimizde sazımız eksik :). siz hala aynı kararınızdasınız.bence siz arkadaşınızın 1,5 günden daha fazla çalışmasını sağlamalısınız :) böylece sizde bizde rahat edeceğiz gibi geliyor...siz öğretmenlere yükleniyorsunuz örneğiniz o ama birçok meslek grubunda arkadaşımız bizlerden daha fazla maaş alırlarken gün boyu bilgisayarda oyun oynuyorlar ya da msn deler.yine birçok az para kazanan asgari ücretlilerde sabah 8 akşam 10 çalışıyorlar.bence bu böyle uzar gider ne siz ne de biz değiştirebiliriz.Allah hepimizin yardımcısı olsun....
    Cevapla
  • piceaabies 16 yıl önce Şikayet Et
    ..... begüm hanım,emin olunki çok yönlü düşünsellik yaklaşımında üstün olabilmek öğretmen olmayı gerektirmez. sizin mantığınızla hareket ettiğimiz takdirde her üniv.okuyana iş garatisi kavramını gerçekleştirmek gerekirki buda ülke kalkınmasını engelleyen bir unsur olur bir eğitimciye yakışmayan kavramlardan soyutlanmadığımız takdirde geri kalmamamız imkansızdır.
    Cevapla
  • begüm atalay 16 yıl önce Şikayet Et
    ne desem boş..... çünkü siz çok kısıtlı bir alana bakarak düşünüyorsunuz.ama biz eğitimciler etrafımıza çok iyi bakarak herşeyin farkında olarak davranırız ve düşünürüz sizin burada yapmanız gereken yorumun en anlamsızını yaspıyorsunuz neden mi onbinlerce gencimiz yıllarca okuduktan sonra yine yıllarca yeterli puanı alarak atanmayı bekliyorlar ve bu aşamada ne bunalımlar yaşıyorlar.dilerimki tüm gençlerimiz emeklerinin karşılığını alırlar.
    Cevapla
  • müslüm höpükoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenler en fedakar insanlardır. burada öğretmenlere laf atanlar 10 dk gelip öğretmenlik yapsalar anında istifa ederler.evinde bile çocuğuna bakmaya aciz insanlar öğretmenlere laf atmasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı