Ücretsiz işaret dili kursları

İSÖM, ücretsiz Türk İşaret Dili eğitimlerine devam ediyor. İSÖM şimdi de polis, zabıta ve İŞKUR personeline Türk İşaret Dili’ni öğretiyor.

Ücretsiz işaret dili kursları
Ücretsiz işaret dili kursları
GİRİŞ 07.10.2008 10:06 GÜNCELLEME 07.10.2008 10:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yürüttüğü projelerle İstanbullu özürlülerin yaşam kalitelerini yükseltmeyi, özürlünün topluma, toplumun da özürlüye adapte olabilmesini hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) Türk İşaret Dili eğitim ve yaygınlaştırma çalışmalarına devam ediyor. Toplumun özürlüyle daha sağlıklı iletişim kurabilmesi için gönüllüler ve çeşitli meslek grubu personeline ücretsiz olarak Türk İşaret Dili eğitimleri düzenleyen İSÖM, şimdi de Polis, Zabıta ve İŞKUR personeline işaret dilini öğretiyor.

KAPILAR DİL ÖĞRENMEK İSTEYEN HERKESE AÇIK…
İşitme engellilerin çoğu zaman yaşadığı toplumla iletişim kurma sorununu en aza indirmek amacıyla İSÖM tarafından başlatılan Türk İşaret Dili eğitimlerine katılmak isteyen herkes ücretsiz olarak katılabiliyor. Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda belirli periyotlarda eğitim sınıfları açan İSÖM, kamu çalışanlarına Türk İşaret Dili eğitimleri vermeye devam ediyor.

POLİS VE ZABITA’YA İŞARET DİLİ EĞİTİMİ…
2004 yılından bu yana aralarında çeşitli üniversite ve kamu personelinin de bulunduğu bin 300 kişiye Türk İşaret Dili’ni ücretsiz olarak öğreten İSÖM’ün yeni öğrencileri Polis, zabıta ve İŞKUR çalışanları. İSÖM’ün Tophane’deki Türk İşaret Dili Stüdyosunda verilen eğitimlere ilk etapta 45 polis, 80 zabıta ile İŞKUR’un 8 ayrı şubesinden 16 personel eğitim alıyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan eğitimin yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Eğitimin sonunda katılımcılara Türk İşaret Dili sertifikası verilecek.

KURSA KATILMAK İÇİN BİR TELEFON YETER…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü’nün düzenlediği ücretsiz Türk İşaret Dili eğitimlerine katılmak isteyen kişi ve kurum çalışanlarının İSÖM’ü arayarak kayıt yaptırmaları yeterli. Üç ay süren Türk İşaret Dili eğitimleri sonunda başarılı olanlara İşaret Dili sertifikası da veriliyor.

YORUMLAR 1
  • ÇG UZMANI 15 yıl önce Şikayet Et
    küçük ve doğudaki şehirlerede. Bu tür kurslardan sadece istanbul ankara gibi büyük şehirde yaşayanlar yararlanabiliyo küçük şehirdeki yetkililere duyrulur bu tür kursların daha kapsamlı olmasını istiyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!