2009-2010 eğitim yılı geç başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2009-2010 eğitim öğretim yılının 24 Eylül 2009 Perşembe günü başlayacağını açıkladı. İllere göre okulların açılış tarihini değiştirecek bir çalışma yapılıyor.

2009-2010 eğitim yılı geç başlayacak
2009-2010 eğitim yılı geç başlayacak
GİRİŞ 27.01.2009 12:48 GÜNCELLEME 27.01.2009 12:48
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

BAKAN ÇELİK: OKULLAR 24 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2009-2010 eğitim öğretim yılının 24 Eylül 2009 Perşembe günü başlayacağını bildirdi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, okulların Ramazan Bayramı'ndan sonra belirlenecek bir tarihte başlamasının kararlaştırıldığını hatırlattı.

Gelecek eğitim öğretim yılının 24 Eylül Perşembe günü başlamasına karar verdiklerini ifade eden Çelik, ''Perşembe ve cuma günü hazırlık dönemi olacak çünkü ders kitapları dağıtılıyor, öğrencilerin intibakları sağlanıyor'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, ilköğretim 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için ''Alıştırma dönemi'' olması açısından okulların bir hafta önce açıldığını anımsatarak, ''Önümüzdeki dönemde de çocukları ilköğretim 1. sınıfa başlayacak olanlar bu alıştırma dönemini yine yaşayacaklar. Çocuklar 1 hafta öncesinden okula gidecekler'' diye konuştu.

Gelecek eğitim öğretim yılında ilköğretim 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin, 14-18 Eylül 2009 tarihleri arasında uyum programına alınması planlanıyor.

''ŞANLIURFA'DA VE ERZURUM'DA, ANTALYA'DA VE AĞRI'DA OKULLARIN AYNI TARİHTE AÇILIP KAPANMASINI GÖZDEN GEÇİRECEK VE BUNA YENİ BİR NİZAM GETİRECEK BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ''

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Şanlıurfa'da ve Erzurum'da, Antalya'da ve Ağrı'da okulların aynı tarihte açılıp kapanmasını gözden geçirecek ve buna yeni bir nizam getirecek bir çalışma yapıyoruz. Ama bunun detayları henüz kesinleşmiş değil'' dedi.

Çelik, mevsim koşulları göz önünde bulundurularak Türkiye çapında bütün okulların aynı gün ''açılıp kapanmaması'' yönünde bir çalışma yürütüldüğünü bildirdi. Bu çalışmayı önceden başlattıklarını belirten Çelik, böyle bir uygulamanın avantajları ve dezavantajları olabileceğini ifade etti. Bunun, üzerinde detaylı düşünülmesi gereken bir konu olduğunu vurgulayan Çelik, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, sonuçlandığı zaman kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti. 

Çalışmanın il bazında mı yoksa bölgesel bazda mı yürütüldüğü sorusu üzerine Çelik, ''Belki bölgesel olarak belki sömestr tatilini bölen bir şey de olabilir. Yani diyelim ki sömestr tatili kışın en şiddetli geçtiği yerlerde, örneğin Erzurum'da, Kars'ta, Van'da, Hakkari'de, Ağrı'da, bu tip yerlerde uzatılabilir, iki seans halinde uygulanabilir'' diye konuştu.

''Bir ders yılında iki kez mi sömestr tatili olacak?'' sorusuna Bakan Çelik, şöyle yanıt verdi:

''Olabilir. Aslında bu daha uygun. Mesela bir ay tatil yapmak çok akılcı bir şey değil. Çünkü öğrenciyi okuldan soğutur, tekrar toparlanması, intibak sağlaması zor oluyor. Diyelim ki kış aylarında iki kere '15 tatil' yaparsın veya bir '15', bir '1 hafta' yaparsınız. Onu daha sonra sene sonuna ilave edersiniz. Antalya'da 24 Hazirana kadar ders yaparsanız tabii bu, sıcakların artacağı ve sınıfta klima problemi ortaya çıkacağı anlamına gelir ama Erzurum'da böyle bir problem yok.

Dolayısıyla bütün bunları göz önünde bulundurarak Şanlıurfa'da ve Erzurum'da, Antalya'da ve Ağrı'da okulların aynı tarihte açılıp kapanmasını gözden geçirecek ve buna yeni bir nizam getirecek bir çalışma yapıyoruz. Ama bunun detayları henüz kesinleşmiş değil.''

''TARİHLER MERKEZDEN BELİRLENECEK''

''Okulların açılış kapanış tarihlerinin merkezden mi yoksa valiliklerce mi belirleneceği'' sorusuna Çelik, ''Bu merkezden yapılacak ama bu belirlemeler yapılırken şüphesiz ki bunu valiliklerle koordinasyon halinde yapacağız, valiliklerin görüşünü alarak yapacağız'' yanıtını verdi.

Çelik, okulların açılış tarihindeki değişikliğin eğitim öğretim yılının kapanış tarihini değiştirip değiştirmeyeceğinin sorulması üzerine, ''Geç başlayınca geç kapanacak demektir. Bizim eğitim öğretim yapmamız gereken 180 gün var. Bunu tamamlamamız gerekiyor'' dedi. Çelik, bu durumun gelecek eğitim öğretim yılı için geçerli olacağını, bu eğitim öğretim yılını etkileyecek herhangi bir durum bulunmadığını sözlerine ekledi.  

AA

YORUMLAR 29
  • İrem Yağız 4 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl sonra sebepsizce burdayım
    Cevapla
  • barış 3 yıl önce Şikayet Et
    ah ah ben de zaman uçtu geçti
    Cevapla
  • kenan mert 15 yıl önce Şikayet Et
    niye evet niye. bi hastaneye adliyeye ya da bi devlet dairesine gittiğinde kırımiti gibi titreyip boyun büke büke işini yapan millet sıra öğretmene gelince aslan kesiliyo niye: çünkü onlara insan muamelesi yapan, karşısındakinin fikirlerine önem veren bir tek öğretmen var da ondan...
    Cevapla
  • ysmn engn 15 yıl önce Şikayet Et
    hadi öğretmen olun tatil yapın. bi hastaneye adliyeye ya da bi devlet dairesine gittiğinde kırımiti gibi titreyip boyun büke büke işini yapan millet sıra öğretmene gelince aslan kesiliyo niye çünkü en düşük maaşı alan aybaşını zor getiren öğretmenin toplumda itibarıda zedelendi çalmıyoz ya o yüzden .konus konus anlamaz ki bu millet ATAm gorseydi bu gunleri kahrolurdu umutlar tükenmez zor ama belki bir gün bir kahraman daha çıkar gelir işte adam olamamak böyle birşey URUN ÖĞRETMENE.ama sakın öğretmen olmayın ha kaldıramazsınız nankörlüğü
    Cevapla
  • ysmn engn 15 yıl önce Şikayet Et
    eğitim. ey uyuklayan millet eğitimde ki başarı oranının düşük olmasını birazda kendinizde arayın yahu eğitim öğretmenden İBARET DEĞİLDİR.BİZ BUNU ANLATAMADIK BU MİLLETE.saygıdeğer bi hocam demişti eğitime karşı dirençlibi toplumuz diye vallahi öyleymişyaaa kardeşim mademçok tatiyapıyoz çok maaş alıyoz hadi buyrun öğretmen olun o zaman kim engel size YÜREKLERİNİZMİ ? YO YO O MAAŞLA 2 ÇOCUK BAKILIRDA KİRA VERİLİRMİ .bunu ancak şerefiyle kzanan öğretmenler becerir.
    Cevapla
  • ekrem gse 15 yıl önce Şikayet Et
    eski bir ögrenci olarak. arkadaslar gerçekten ayıp oluyo ögretmenlerin üzerine çok gidiliyor hersey o kadar basit deil ben ögrenciyken hocalara hayret ediyodum bize karşı bu kadar sabırlı olmalarını sizler aksam ewe geldiginizde bir çoçugunuzla ugraşmak istemiyorsunuz ama onlar sadece bir sınıfta 40 50 kişiyle ugraşiyor madem okadar kolay okadar basit ve bu işin içinde o kadar para war o zaman ne duruyorsunuz sizde ogretmen olun sizi tutan mı war size soruyorumm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor
Almanya Cumhurbaşkanı, soykırımcı İsrail'e desteği nedeniyle İstanbul'da protesto edildi