Öğrenim kredisi affı bekleyenlere

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, öğrenim kredisi geri ödemelerinde af olup olmayacağı konusunda açık konuştu. Özak'ın af bekleyecekleri üzecek sözleri:

Öğrenim kredisi affı bekleyenlere
Öğrenim kredisi affı bekleyenlere
GİRİŞ 28.05.2009 15:30 GÜNCELLEME 28.05.2009 15:30
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Öğrenim kredisi geri ödemelerinde af söz konusu değil. Böyle bir şey olamaz, olmaması gerekiyor. Ödeyenlere haksızlık olur'' dedi.

Özak, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun düzenlediği  ''Yılın Enleri'' ödül törenine katılmak için geldiği Konya'da, Konya Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özak, bir basın mensubunun, ''Antalyaspor düşme hattında. Antalya Büyükşehir Belediyesinin seçimlerde kaybedilmesi nedeniyle siyasi baskı oluşturulacağı yolunda iddialar var'' şeklindeki sorusuna, ''Bu soruya cevap bile vermem gereksiz'' dedi.

Nafiz Özak, böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade ederek, yeni yasalarla birlikte devletin spordan elini ayağını çektiğini, sadece kulüplerin gelirlerinin nasıl artırılacağı, dopingle mücadele ve futbolda şiddetin önlenmesi için çalışmalar yaptıklarını ve spora demokrasi getirdiklerini bildirdi.

Bir başka gazetecinin ''Hangi takım şampiyon olur?'' sorusunu ise Özak, ''Şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ı avantajlı görüyorum'' diye cevaplandırdı.

ÖDEYENLERE HAKSIZLIK OLUR?

''Öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde af veya bir düzenleme söz konusu mu?'' şeklindeki bir soruyu da Özak, şöyle yanıtladı:

''Öğrenim kredisi geri ödemelerinde af söz konusu değil. Böyle bir şey olamaz, olmaması gerekiyor. Ödeyenlere haksızlık olur. Öğrenim kredilerini 4 kat arttırdık. Öğrenim kredisi verdiğimiz öğrencilerin sayısı 800 bini aştı. Yüksek lisans ve doktora yapanlara verdiğimiz kredileri 2-3 kat arttırdık. Yeni yurtlar yapıyoruz. Yurtları fiziksel ve donanım olarak geliştiriyoruz. Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan öğrencilere yemek ve kahvaltı parası veriyoruz.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • ekrem dağ 14 yıl önce Şikayet Et
    yazık yazık bakan olmuş ama.... Memleketin hortumcuları kayıp, vergi kaçakçıları, tecavüzcüleri katilleri rahşan affıyla çıkıyor, özelleştirme adı altında her yer bilfiil satılıyor, ünv. mezunları işsiz sürünüyor hala af yok. suç sizde değil suç bu memlekette size oy verenlerde..
    Cevapla
  • lalute 14 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan yazdıklarımı oku... sayın bakan banaverilen katkı toplam: 271 tl istenen normal şartlarda ödemem: 667.16 tl bu kaç katı kar etme??? verdigin para 271 tl allahtan kork ve bu para şuan 1408.98 tl faizle beraber. öğrenmim kredisi: verilen:1110 tl normal ödesem ki ana paranın iki katı :2140 şimidi en son faizli 4560 tl bu sanayi kredsim mi bakan ?? kar mı ettim 7 yıldır işe de koymadı bu devlet 2 askerlikle hayatımdan da çaldın. ve para işsyorsun işsiz işsiz gel hapse attttttttttttttttttttt.
    Cevapla
  • erhan güneş 14 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan koltuğun verdiği rahatlıkla konuşuyo. Kendileri okurken çekilen maddi sıkıntıları bilmezler. Oy potansiyelinin artması için üniversite açmaya gelince çok iyi bilirler. O kadar üniversite açacağınıza, hali hazırda bulunan üniversitelerde eğitimi öğrenimimi geliştirseler daha iyi olmazmıydı. mezun olunca çalışılabilecek iş alanları oluştursalar daha iyi olmazmıydı. Biz bu kredileri keyif için almadık ihtiyacımız vardıki aldık, ben şu an işsizim arkadaşlarımın birçoğuda benim durumumda. nasıl rahat bir konuşmadır bu. Para yok. Buyursun hacz etsnlr
    Cevapla
  • ERCÜMENT ŞENTÜRK 14 yıl önce Şikayet Et
    bakanım yazık valla. sayın bakan yıllardır haksız ve yolsuz krediler alıp devlete geri ödemeyen vergi kaçıran vs.vs. bütün dolandırıcıları üç kağıtçıları affettiniz milyonlarca garibana ayıp ve haksızlık olmadı da üniversite kapılarında en az 4 yılını çalıp sonra da üç kuruşa özel sektörün kucağına attığınız bizlere gelincemi aklınız başınıza geldi.yazık vallahi ayıptır.ekonomik kriz teğet geçti dediniz delip geçti işimizden olduk karnımızı doyuramıyoruz kiramızı veremiyoruz siz hala kuru laf üretiyorsunuz.
    Cevapla
  • cengiz renk 14 yıl önce Şikayet Et
    acaba konu öğrenci oluncamı haksızlık oluyor. bakana soruyorum peki çıkardıkları vergi afları yada sosyal güvenlik afları ne oluyor , ödeyenlere haksızlık olmadımı , çok düşünceliler ise onlarada çıkarmasaydılar...düşünmeden tuzu kuru konuşmuş işte...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor