Boş kalan üniversite kontenjanları

ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre birçok üniversitede kontenjanları dolarken ÖSYM, 2009-ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre boş kalan üniversite kontenjanlarını internet sitesinde yayımladı.

Boş kalan üniversite kontenjanları
Boş kalan üniversite kontenjanları
GİRİŞ 16.08.2009 17:29 GÜNCELLEME 16.08.2009 17:29
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Buna göre, üniversitelerin 26 bin 643'ü lisans ve 61 bin 959'u önlisans programları olmak üzere toplam 88 bin 602 kontenjanında boşluk bulunuyor.

ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre, lisans programı bulunan Boğaziçi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün tüm programları doldu.

Galatasaray, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Eskişehir Osman Gazi, Yıldız Teknik, Mardin Artuklu, Batman, Şırnak üniversitelerinin ise hem lisans hem de önlisans programlarında boş kontenjan kalmadı.

Sadece lisans programlarında boş kontenjan kalmayan üniversiteler arasında Dokuz Eylül,Ege, Gazi, Muğla, Uludağ, Düzce, Mehmet Akif Ersoy, Adıyaman, Amasya, Karamanoğlu Mehmetbey, Ağrı İbrahim Çeçen, Siirt, Çankırı Karatekin, Artvin Çoruh, Bilecik, Bitlis Eren, Kırklareli, Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Iğdır, Yalova üniversiteleri bulunuyor.

Anadolu, Hacettepe, İstanbul, İstanbul Teknik, Marmara, ODTÜ, Haliç, Işık, Yeditepe, Ufuk üniversitelerinin ise önlisans programlarında boşluk kalmadı.

Vakıf üniversiteleri arasında kontenjanlarında boşluk bulunmayan üniversiteler ise Sabancı, İstanbul Bilim, Acıbadem, Piri Reis üniversiteleri ile İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı, Kavram Eğitim Vakfı olarak belirlendi.

Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversiteler arasında kontenjanlarında en çok boşluk bulunan üniversiteler içinde 5 bin 128 boş kontenjan ile İstanbul Aydın Üniversitesi, 2 bin 964 boş kontenjan ile Yakın Doğu Üniversitesi, 2 bin 958 kontenjan ile İstanbul Arel Üniversitesi, 2 bin 905 boş kontenjan ile Girne Amerikan Üniversitesi, 2 bin 868 boş kontenjan ile Doğu Akdeniz Üniversitesi, 2 bin 818 boş kontenjan ile Beykent Üniversitesi, 2 bin 793 boş kontenjan ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 2 bin 571 boş kontenjan ile Okan Üniversitesi, 2 bin 570 boş kontenjan ile Süleyman Demirel Üniversitesi, 2 bin 528 boş kontenjan ile Konya Selçuk Üniversitesi, 2 bin 219 boş kontenjan ile Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2 bin 208 boş kontenjan ile Mersin Üniversitesi bulunuyor.

Koç ve İstanbul Özyeğin üniversitelerinin ise sadece birer kontenjanın boş olduğu belirlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Halil Çakmak 14 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerin eğitim kalitesi düşük!. Bir üniversite öğrencisi olarak,kontenjanı artıracaklarına normal kendinde tutup eğitim kalitesini artırıp nitelikli uzman eleman yetiştirsinler.Üniversitelerin kontenjanı dolduldukça Recep İvedik sözü gibi üniversitelere amele doldu inşallah en kısa mezun olur kurtulurum.
    Cevapla
  • serkan demirci 14 yıl önce Şikayet Et
    sadece şu 3 bölüm de 4000 boş kontenjan var. üniversitelerin lisans bölümünden sadece ve sadece şu 3 fen edebiyat fakültesi bölümü toplam 4000 kontenjana sahip .. fizik--kimya-- biyoloji... sayın editör bunu manşete taşımanıza değer bir haber olmaz mı.. fizik kimya ve biyoloji bu 3 bölüm sadece 6000 lik kontenjandan 4000 e sahiplik yapıyor..
    Cevapla
  • sema arslan 14 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Aydın. Ay nasıl sevindiiiimm mezun olduğum İstanbul Aydın Üniversite'sinin bu kadar boş olasına. Hızlı büyüyüp en iyi olacakların sandılar. üstüne bir de başörtülü kardeşlerimizi yasağın kalkmasına rağmen kapıda etten duvar örerek okula almamışlardı. Bizden kazandıkları parayla boş bir okul yaptılar.Oh olsun.Kapanırsınız inşallah.....
    Cevapla
  • hamza 14 yıl önce Şikayet Et
    kontenjan. açık kontenjandan bahsediliyor. bir de giren - çıkan hesabı yapın.. kaç kişi başlamış kaç kişi bitirmiş? üniversitenin liseden ne farkı var? fen edebiyat fakülteleri de meslek lisesi mezunu olup okumak isteyenlere yer oldu. öğretmenlik ihtimali olmayan fen edebiyat fakültelerinde gündüz gece "bilim adamı" yetiştiriliyor. hemde düşük puana. KIZMAYIN; fen fk mezunuyum. düşük puanla geldiniz, aslında burayı haketmiyorsunuz diye tavır alan hoca gördüm..
    Cevapla
  • Deniz Baltacı 14 yıl önce Şikayet Et
    Ulusoy Istifa, haklisin!. Ben de bunu anlatamiyorum millete, gecenlerde bir hanim kizimiz cikti Cumhurbaskanina dert yandi, üniversite bitirdim is bulamadim diye. Üniversite bitirmek is bulmak icin yeterli ve gerekli sart degildir, bircok is alaninda üniversite bitirmeyeneler daha basarili olabiliyor. Devletin görevi herhangi bir okul bitirene istihdam saglamak degil, o istihdami saglayacak özel sektörü tesvik etmektir. Daha gecenlerde anadoluda bir isletme sahibi belediye anonslariyla eleman arayip bulamadigindan dert yaniyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler