Hitabet sanatı hayatı nasıl değiştirir?

"Aman, derdimizi anlatacak kadar dil biliyoruz işte, güzel konuşacağız da ne olacak, politikacı mı olacağız?" demeyin. Hayatınızı çirkinleştirmeyin:

Hitabet sanatı hayatı nasıl değiştirir?
Hitabet sanatı hayatı nasıl değiştirir?
GİRİŞ 07.09.2009 15:47 GÜNCELLEME 07.09.2009 15:47

Genç Gelişim, dergisinin Eylül sayısında yer alan  bilgilere göre, hitabet sanatı ile insanın iş hayatındaki başarısından, aile hayatındaki ilişkilerine kadar pek çok ilişkisini geliştirip, güzelleştirmesi mümkün. Söz sanatları, ruhları şahlandırıyor, hayatları kanatlandırıyor.

Güzel konuşma ve düşünme kültürünün ailenin olmazsa olmazları arasında olduğunu sevinen dergiye göre, iş hayatının zenginliği ve işyerinde işler gitmediği zaman en büyük yardımcınız da hitabet sanatı.

Derginin bu ayki kapak konusu olan, "Güzel ve Etkili Konuşma Hitabet Sanatı" dosyasında şu ana baylıklar yer alıyor: İşler Yolunda Gitmediğinde Yardımcınız: Hitabet Sanatı, Ailede Güzel Düşündürüp Güzel Konuşturma Kültürü, İş Hayatının Zenginliği: Güzel Konuşma ve Hitabet, Hitabette “Etki Ağacının Çekirdeği” Söz Sanatları, Mevlana’dan 6 Altın Hitabet Kuralı, NLP ile Güzel Konuşma

Dergide bu ay yer alan diğer yazılar ise şu başlıkları taşıyor:

Çocuklarınızın Psikolojisini Ekonomik Koruyun!

Var olmanın Işığında Kendini Bilmek

Mutluluk Bazen Bir Kır Çiçeğiyle Gelir

Kalp Söze Başlayınca Akıl Sağır Olur

Söylen(e)meyenleri Duyabiliyor musunuz?

Empatik mi Olmak İstersiniz, Sempatik mi?

Niye Ben?

Düşünce Virüsleri

Para Biriktirmenin En Kestirme 7 Yolu

Orhun Abidelerinden Süzülen Öğütler

Yol Arkadaşınız Bilgi Olsun

Bencil mi Doğduk?

Zekânızın Işıltısıyla Hayatınız Aydınlansın

İlişkinizde Sezginize Güvenin

Kişiliğimizdeki Kör Noktalardan Nasıl Kurtuluruz?

Öfke Ağır Bir Yüktür

 

 

 

 

 

 

Özümüzdeki Okyanusa Kulaç Atmak  (e-CD)'sinin bu ayın hediyesi olduğunu hatırlatan denginin genel yayın yönetmeni Adem Özbay, bu ayki sunuş yazısında Vefa ve sevgiye değiniyor:

Sevgi ve Vefa üzerine

Japonya'da yaşanmış gerçek bir olay şöyle anlatılagelir: Evini dekore ettirmek isteyen Japon, evinin duvarını yıkar. (Japon evlerinde genellikle iki tahta duvar arasında çukur bir boşluk bulunur.) Duvarı yıkarken, ayağına çivi batmış ve oracıkta sıkışmış kalmış olan bir kertenkele görür. Adam bu manzara karşısında kendini kötü hisseder ve aynı zamanda merakla kertenkeleyi incelemeye başlar. Adam, bu kertenkele muhtemelen 10 yıl önce, ev yapılırken çakılan çiviler esnasında böylece sıkışıp kalmış olacak diye düşünmeye başlar.

Peki nasıl olmuş da kertenkele bu pozisyonda hiç kıpırdamadan 10 yıl boyunca yaşamayı başarmış? Karanlık bir duvar boşluğunda hiç kıpırdamadan yıllarca yaşamak çok zor olmalı, diye düşünmüş.

Böylece adam şaşkın şaşkın kertenkeleyi izlerken, nereden çıktığını fark edemediği ağzında taşıdığı yemekle başka bir kertenkele gelir... Adam gördükleri karşısında sersemler. Adeta afallar. Bu nasıl bir sevgi ki; ayağı çivilenmiş kertenkele, 10 yıldır diğer kertenkele tarafından beslenmektedir...

Bizi hayata bağlayabilecek pek çok güzellik olduğunu ve hangi ellerle ne uçsuz bucaksız emellere ulaşabildiğimizi görebilmemiz, bunun farkında olmamız; bize nasıl bir iç huzur verir, nasıl hoş bir histir bu… Bu ay biraz bu konu üzerinde düşünelim ne dersiniz... Bir kertenkelenin bir başka kertenkeleye olan vefası ve sevgisi göz önüne alındığında bizlerin nasıl olmamız gerektiği konusunda söylenecek çok da fazla bir söz olmasa gerek…

Varlığın manası olan sevgi’nin iliklerimize kadar işlemesi dileğiyle…

www.gencgelisim.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt