Genetiği Değiştirilmiş Öğretmen protestosu

Ankara'da, kendilerini ''Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'' olarak tanıtan bir grup protesto eylemi yaptı.

Genetiği Değiştirilmiş Öğretmen protestosu
Genetiği Değiştirilmiş Öğretmen protestosu
GİRİŞ 13.11.2009 14:51 GÜNCELLEME 13.11.2009 14:51
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kızılay'da toplanan gruptakiler, ''Genetiği Değiştirilmiş Öğretmenler; Kadrolu, Sözleşmeli, Ücretli, İşsiz, Dershane Öğretmeni'' yazılı pankart taşıyıp, slogan atarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) binasına yürüdü.

Gruptakiler adına yapılan basın açıklamasında, MEB'in kasım ayında 10 bin kadrolu öğretmen ataması yapacağı hatırlatılarak, ''10 bin kadrodan 5-6 binine sözleşmeli kadroda çalışan öğretmenlerin kayması halinde boşalan bu sözleşmeli öğretmen kadrolarına yine puan esasına göre sözleşmeli öğretmen atanacaktır'' denildi.

Halen 327 bin öğretmenin atama beklediği görüşüne yer verilen açıklamada, yapılan kadrolu öğretmen atamasının yetersiz bulunduğu, ''Acil ihtiyaç olan 250 bin öğretmenin en kısa sürede istihdam edilmesi'' gerektiği ifade edildi.

Gruptakiler, taleplerini kamuoyuna duyurmak için 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yeni bir eylem yapacaklarını da açıkladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • marylngirl 14 yıl önce Şikayet Et
    rezalett. su öğretmen atamaları fiyaskoyla sonuclandı..meb te memurlar ayakta uyuyorr..bakan konuya hakimm değil..hiç kimsenin bişi bildiği yokk...basbakan kendi kafasına göre acıklama yapıyor..bakan nimet cubukcu istifa etsinn..bu işi yapamıyor..yerine daha aktif, yapıcı, bu işlerden anlayan biri gelsin..birde bu bakanın adapte olmasını mı bekleyecek herkes..BAKAN İSTİFAAA!!
    Cevapla
  • fatih fazıl 14 yıl önce Şikayet Et
    öğrettirilmeyen. eğitim işi bu denli küçük duruma düşürüldü ya, artık pes diyorum. ya sizin öğretmene ihtiyacınız yok mu da yılda 30-40 bin kadro alacağınızı söylüyorsunuz. ihtiyacınız olmadığı için mi bir okuldaki 9 öğretmenden 7 tanesini ücretli! alıyorsunuz. yakında ne tür bir öğretmenlik çıkacak?? saatlik öğretmen mi diyeceksiniz artık?
    Cevapla
  • Karaduman 14 yıl önce Şikayet Et
    ağlar mısın güler misin TEKRAR EDEN TARİH DEĞİL HATALARDIR.II. ABDÜLHAMİD HAN. devletler var önce açılımını eğitimde yapıp sonra sorunlarını halleden devletler var bütün açılımları yapıp aslında bütün sorunların en temelindeki sebebi olan eğitim açılımını yapmayan...yapamayan...ben de atanamayan öğretmen(adayı:))im ama bu benim senin problemi değil, eğitimine önem vermeyenlerin halini herkes biliyor,ondan sonra kalkıp yok osmanlı orduya yatırım yapıp eğitimde ıslahat yapmadı diyen de sizler, şimdi ki politikaları izleyen de.güldürmeyin adamıALLAH SONUMUZU HAYRETSİN...ÇOK OKUMAK GEREK!
    Cevapla
  • hakan çevik 14 yıl önce Şikayet Et
    Kasım Atamas. Kasım ataması tam bir yılan hikayesine dönmüştür.Akp eğitim politikasında çuvallamıştır.Bu da seçimlere yansıyacaktır.
    Cevapla
  • Ekabir söyler 14 yıl önce Şikayet Et
    Editörüm, lütfen bunu haber yap. Memurlar.netin formundan alıntıdır (okullarımızda eğitim ve öğretim bölümünden) ....Müdürümüz termos getirmeyin kantin çay satamıyor, kantinden alacaksınız okulun huzurunu bozmayın burada bir düzen var diyor. Termos götürmeye devam etsem başıma bir şey gelir mi? diye soruyor bir öğretmen... Daha doğrusu sıkıntısını tartışmaya açıyor. Öğretmeni ne hale getirdiler... Güler misiniz, ağlarmısınız... Şimdiden teşekkürler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor