Hangi holding ne kadar burs veriyor?

Üniversiteler açıldı. Holdingler burs verme yarışına girdi. Bu yıl aylık burs miktarları 250-330 TL arasında değişiyor Başarılı ancak maddi durumu yetersiz öğrencilerin en geç 15 Ekim'e kadar başvurması gerekiyor

Hangi holding ne kadar burs veriyor?
Hangi holding ne kadar burs veriyor?
GİRİŞ 28.09.2010 03:40 GÜNCELLEME 28.09.2010 03:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin dev holdingleri hem eğitime katkı sağlamak hem de geleceğin başarılı yöneticilerini şimdiden kendi şirketine çekebilmek için burs kozuna yatırım yapıyor. Üniversite sınavlarında başarılı olan ancak maddi durumu nedeniyle okumakta zorlanacak öğrencilere şirketlerin vereceği burslar aylık 250 TL'den başlıyor, 350 TL'ye kadar çıkıyor.

Burslardan yararlanacak öğrencilerin ekim ayının ortasına kadar kendi fakültelerinin öğrenci işleri veya burs komisyonlarına başvurmaları gerekiyor. Burslar genellikle bir öğretim yılı için veriliyor. Şirketler bursiyerlerini yakından takip ederek başarı grafiklerini de izliyor.

 Zorlu Holding: Mehmet Zorlu Vakfı, 2004-2005 eğitim yılından bu yana her eğitim-öğretim döneminde ortalama bin 300 öğrenciye burs veriyor. Bursiyerler, 9 ay süreyle ayda 300 TL burs alıyorlar.

 Özyeğin Holding: Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, devlet üniversitelerinin hazırlık veya birinci sınıfında okuyan öğrencilere karşılıksız burs veriyor. Bursa hak kazanmak için LYS'de kendi puan türünde ilk 2 bine girmiş olmak gerekiyor. 9 ay boyunca ödenen burslara ek olarak bir defaya mahsus kitap yardımı da yapıyor. Burslar, öğrencinin not ortalamasına göre 190 ila 240 TL arasında değişiyor.

 Tekfen Holding: Tekfen Vakfı, 2009-2010 öğretim yılında kasım ve mayıs ayları arasında üniversite öğrencilerine 330 TL burs sağladı. Vakıf bu yıl da 180 öğrenci için kontenjan ayırdı. Başvuralar vakfın internet sitesinden yapılabiliyor.

 Elginkan Holding: Elginkan Vakfı İTÜ, İstanbul Üniversitesi, ODTÜ ve Ege Üniversitesi öğrencilerine hazırlık sınıfı dahil burs veriyor. Ekim 2009'da 75 kişiye burs veren vakıf bu yıl da 12 ay boyunca öğrencilere 320 TL ödemeyi planlıyor.

 Yaşar Holding: Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı bu yıl işletme, turizm işletmeciliği, iktisat, kimya, veterinerlik, su ürünleri ile çeşitli mühendislik bölümlerinde okuyan 220 öğrenciye burs vermeyi hedefliyor. Geçen yıl 9 ay boyunca 240 TL burs yardımında bulunan vakıf bu yıl ilk üç ay 240 TL sonraki 6 ay boyunca ise 255 lira burs verecek.

 Alarko Holding: Alarko-Eğitim Kültür Vakfı, 2009-2010 öğretim yılında sadece öğretim aylarında verilen burslar aylık 190 TL'ydi.

 Şahinler Holding: Şahinler Vakfı, birçok vakfın aksine ikinci öğretim öğrencilerine de burs imkanı sunuyor. Burslar 3 aylık olarak ödeniyor.

 GÜBRETAŞ: Ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan belli sayıda çiftçi çocuğuna 4 yıl boyunca aylık 200 TL burs veriyor.

KOÇ, AYLIK 310 TL BURS VERİYOR
Koç Holding: Vehbi Koç Vakfı 1969'dan bu yana maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere yardım eli uzatıyor. Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ, Ege Üniversitesi'nin İktisadi İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Atatürk Eğitim Fakültesi öğrencilerine burs veriyor. Holdingin bursundan yararlanacak öğrenciler aylık 310 TL alabilecek. Vehbi Koç Eğitim Bursu'ndan her yıl 2 bine yakın öğrenci yararlanıyor.

SABANCI'DAN 2 YILLIK TURİZMCİLERE DE DESTEK
Sabancı Holding: Hacı Ömer Sabancı Vakfı, üniversitelerin birinci sınıf öğrencilerine karşılıksız burs veriyor. 1974'ten bu yana her yıl ortalama bin 300 öğrenciye yardım yapıyor. Vakıf, bursiyerlerini hem üniversite öğrencilerinden hem de 2 yıllık meslek yüksekokullarında (turizm bölümü) okuyanlardan seçiyor. Meslek yüksekokullarında okuyanlara 160 TL, 4 yıllık lisans öğrencilerine ise aylık 285 TL burs veriliyor. Vakıf, bu yıl Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul, Marmara, Yıldız Teknik Üniversiteleri ile İTÜ, ODTÜ öğrencilerine burs verecek.

YORUMLAR 1
  • ahmet adivar 13 yıl önce Şikayet Et
    sömürü. dikkat ettiniz mi hep büyükşehirlerdeki üniversitelere burs veriyorlar tamam bunlara verilsin demiyoruz ama niye ayırıma gidiyorsunuz.. çünkü burda okuyanları kendi işlerinde daha sonra sömürsünler diye...önemli olan gerçek anlamda ihtiyacı olan diğer illerde okuyan üniversite öğrencilerine de yardımcı olmaktır.doğu illerinde okuyan öğrenciler çok zengin ya ondan dolayı burs vermiyorlar...:)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'