İstanbul okullarda ders oldu

Medeniyetler beşiği İstanbul ders müfredatına girdi. İstanbullu öğrenciler, şehirlerini 'İstanbul' dersiyle tanıyacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesiyle öğrenciler, şehrin tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını gezecek.

İstanbul okullarda ders oldu
İstanbul okullarda ders oldu
GİRİŞ 13.10.2010 09:59 GÜNCELLEME 13.10.2010 09:59

YUSUF GÜLBAKAN'ın haberi

Tarihi ve kültürel birikimiyle dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olan İstanbul, ilköğretim okullarında ders oldu. İstanbullu öğrenciler önümüzdeki hafta başından itibaren yaşadıkları şehrin dersini alacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan proje kapsamında, il genelinde eğitim veren ilköğretim okullarındaki serbest ders saatleri, İstanbul'u anlamaya ve tanımaya ayrılacak.

ÇOCUKLAR ŞEHİRLERİNİ TANIYACAK

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, ilköğretim okullarında başlayacak 'İstanbul' derslerinin amacını, "Çocuklarda şehir bilinci oluşturmak istiyoruz" şeklinde açıkladı. İstanbul'da neredeyse üç nesildir yaşamasına rağmen bazı vatandaşların hala 'İstanbulluyum' diyemediğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, "Bu sorun, kişilerin yaşadığı şehri tanımamasından kaynaklanıyor. Hatta İstanbul'da yaşayıp da Boğaz'ı, Taksim'i görmeyen bilmeyen insanlarımız bile var. Dört bir yan şehrin tarihini hatırlatan eserlerle dolu olmasına rağmen İstanbul'un tarihinden bihaber olanlar var" diye konuştu. Yıldız, ilköğretim okullarında verilecek 'İstanbul' dersleriyle birlikte şehirde yaşayan yeni neslin bu sorunu yaşamayacağını söyledi.

GEZEREK ÖĞRENECEKLER

İstanbul dersi aynı zamanda uygulamalı olacak. İlköğretim öğrencileri, serbest ders saatlerinde yaşadıkları şehri daha yakından tanıyabilmek için tarihi, kültürel ve turistik mekanları gezecek. İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, 'İstanbul' dersinin uygulamalı olarak işlenmesinin projenin önemli ayaklarından biri olduğunu ifade ederek "Böylece İstanbul, çocuklar için daha da anlamlı hale gelecek. Farklı medeniyetlerin izlerini bir arada görme fırsatı bulacaklar" şeklinde konuştu. "Bu dersle beraber çocuklar ne kadar önemli bir şehirde yaşadıklarını öğrenecekler'diyen Yıldız, ders kapsamında şenlik ve konserlerin de düzenleneceğini kaydetti.

ŞİMDİLİK BİR SAAT AYIRILACAK

İlköğretim öğrencileri, İstanbul dersini sadece okul öğretmenlerinden almayacak. Öğrenciler, bazı ders saatlerini ünlü sanatçı ve edebiyatçılarla işleyecek. İstanbul'un güzelliği ile birçok şair ve yazara ilham kaynağı olduğunu anlatan yıldız, "Bu yazarlarımız, sanatçılarımız derslere konuk olarak katılacak. İstanbul için besledikleri güzel duyguları öğrencilere aktaracak" dedi. İstanbul derslerine fırsat buldukça bizzat katılacağını dile getiren Yıldız, "İstanbul dersini şimdilik 1 saat olarak düşündük. Fakat bu ders saati İstanbul gibi bir şehri anlamak ve tanımak için çok az. İleride bu ders saati artabilir" diye konuştu.

YENİ ŞAFAK

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı