Üniversiteliye son bir kez daha af müjdesi

YÖK'ün Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduğu kanun taslağına üniversiteden atılan öğrencilere af getirecek düzenleme eklenecek.

Üniversiteliye son bir kez daha af müjdesi
Üniversiteliye son bir kez daha af müjdesi
GİRİŞ 25.10.2010 08:47 GÜNCELLEME 25.10.2010 08:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bilal Çetin'in haberi

Af girişimine MHP'nin de sıcak baktığı belirtiliyor. Üniversiteden atılan binlerce öğrenciye af geliyor. YÖK tarafından hazırlanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulan kanun taslağına Meclis’te üniversiteden atılan öğrencilere af getirecek düzenleme eklenecek. Son olarak 2008 yılında çıkartılan af kanunu ile üniversitelerden başarısızlık veya devamsızlık nedeniyle atılan binlerce öğrenci okuluna geri dönmüştü. Meclis’te siyasi parti gruplarını ziyaret eden öğrenciler af konusunda söz aldı. Girişime AK Parti’nin yanı sıra MHP’nin de sıcak baktığı belirtiliyor.

SON AF OLACAK

Bu düzenlemenin son öğrenci affı olacağı ifade ediliyor. YÖK tarafından hazırlanan taslak üniversiteden atılmayı ortadan kaldırırken, öğrencilere tekrar ettikleri yıl için iki katı harç ödeme zorunluluğu getiriyor. Son öğrenci affı 2008 yılında çıkartılmıştı. 2009 ve 2010'da üniversitelerden atılan öğrenciler 2008 affından yararlanamadı. Yeni düzenlemenin 1982'den bu yana üniversiteden atılan tüm öğrencileri kapsayacağı ileri sürülüyor.

BUGÜN

YORUMLAR 6
  • Eren Yılmaztürk 13 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlarımızdan destek beklemekteyiz. Bizler çeşitli nedenlerle üniversiteden atılan öğrencileriz.Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu olarak amacımız YÖK&8217ün 2 yıldır üzerinde çalıştığı üniversiteden atılmanın kaldırılması tasarısının geçmiş yıllarda atılan öğrencileri de koşulsuz olarak kapsaması ve bu tasarının bir an önce yasalaşmasıdır.Bu konuda bizlere destek olmak isteyen mağdur arkadaşlarımızı da kurduğumuz web sayfamıza ve 01-Kasımda Ankarada 2.sini düzenleyeceğimiz yürüyüşümüze beklemekteyiz.
    Cevapla
  • Elif 13 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu. Bu yasa ne zaman meclise gelecek? Tüm Mağdurlar af bekliyor.. Eğitim Hakkı engellenmesin platformu olarak Heberde adı geçen öğrencileriz Lütfen sayın Çubukçu artık meclise gönderin şu tasarıyı bziler güz döneminde okullarımıza dönmek istiyoruz..
    Cevapla
  • papatya 13 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah. 2008 de afdan yararlanamamıştım.Bu sefer olur inş. Nasıl olsa baş örtüsü sorunu da halledildi. İlgililere çok teşekkür ediyorum.
    Cevapla
  • ebuzer kadayıf 13 yıl önce Şikayet Et
    3 senelik acı dolu günler bitiyor mu?. 3 senedir bu haberi bekliyorum. Bir ders yüzünden birbuçuk senem heba olp gitti. üç senedir de sürünüyorum adeta. İnşaallah tez zamanda gerçekleşir de kurtuluruz...
    Cevapla
  • serdengeçti317 13 yıl önce Şikayet Et
    sabah sabah. duyduğum en güzel haber.. hadi bakalım getirin şu affı da ben de y.lisansımı tamalayım:)))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi