KPSS devlete 8 milyon TL'ye maloldu!

Soruların sızdırıldığı gerekçesiyle iptal edilerek yeniden yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri Sınavı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine 8 milyon TL'ye mal oldu.

KPSS devlete 8 milyon TL'ye maloldu!
KPSS devlete 8 milyon TL'ye maloldu!
GİRİŞ 31.10.2010 21:00 GÜNCELLEME 31.10.2010 21:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ÖSYM, bugün yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı ile ilgili internet sitesinden açıklama yaptı.

Açıklamada, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan KPSS lisans sınavının iptal edilen kısmı olan KPSS-Eğitim Bilimleri sınavının, bugün 81 il ve Lefkoşa'da 290 binden fazla adayın katılımıyla tekrarlandığı kaydedildi.

ÖSYM tarafından 5 Ekim 2010'da ve sonrasında kamuoyuna duyurulan sınav güvenlik tedbirlerinin bu sınavda da başarı ile uygulandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Ülkemizde sosyal barış ve adalet duygusunu zedeleme boyutunda olan bir sahtecilik nedeniyle çoğunluğu teşkil eden dürüst adaylarımızın yaşadıkları sıkıntılardan büyük üzüntü duyuyor, hesaplanamaz manevi maliyeti yanında, toplam maddi maliyeti yaklaşık 8 milyon TL'yi geçen bu sınavın tekrarlanmasına sebep olanları şiddetle kınıyoruz.

Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen alınan güvenlik tedbirlerini tam olarak uygulayan ÖSYM personeline, sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olan sınav görevlilerine, emniyet güçlerimize ve güvenlik tedbirlerine titizlikle riayet ederek sınava giren adaylara teşekkür ediyoruz.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • çelik arslan 13 yıl önce Şikayet Et
    Maliyete bak. Eğer kopya çekilmeseydi, 30 bin kişi dört ay maaş alıyor olacaktı. Bunu hesaplıyorlar mı acaba? Zarar etmezler, merak etmeyin.
    Cevapla
  • Haldun Demircialioğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    ÖSYMye Dokunmaz. Bu paradan fazlası yani yaklaşık 11 milyon ilk sınavda toplanmıştı giren adaylardan. Ayrıca ilk sınavda toplanan para en az 40 milyon. Eğer Bu sınavda 8 milyon harcamışlarsa en fazla 32 milyon lira eder. Sonuçta ÖSYMnin kasasında sınavı tekrar yapacak para var.
    Cevapla
  • Yunus Beksarı 13 yıl önce Şikayet Et
    Asıl sınav iptal olmadı ki ne 8 milyonu... Buradan hükümete sesleniyorum, asıl kopya çekilen asıl önemli kadrolara atama yapılan sabah oturumunu iptal etmeden bu lekeyi temizleyemezsiniz.Bu iptal göstermeliktir.Bu iptal bazı kesimleri korumaya yöneliktir. Bunun hesapı seçim sandığında sorulacaktır.Bazı kesimlere kıyak geçmek için sınav sorularının tamamı dağıtılmıştır.Sırf bunu örtbas etmek adına sınav kısmen iptal olmuştur.
    Cevapla
  • kemal gürbüz 13 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde ceza diye birşey yok. Soruları alan pisliklerin yaptıkları yanlarına kar kaldı ve bu maliyet 8 milyon TL oldu.Ülkemizde herşey değişiyor ama hırsızlık,yolsuzluk vb.gibi olaylara ceza verilmemesi hiç değişmiyor.Bir de torpil olayı da maalesef değişmiyor.Bu soruları alan pişkin adaylara şunu söylemek gerekiyor?Sınava girerken vicdanen bir rahatsızlık duydunuz mu?Gerçi Gk-Gyden soru alanlara birşey olmadı.Bu kişilere ceza verilmemesi Ösym ve Yökün zaafiyetinden başka birşey değildir.
    Cevapla
  • kötücenk 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah korkusu varsa içinizde. bu sınavın masraflarını kopyacılara ödetin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu