Mehmet Akif'in şiirleri albüm oldu

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" adlı eseri bestelendi. 12 şiirin bestelenerek albümleştirildiği eserler, yarın Feshane'de düzenlenecek programla sahnelenecek.

Mehmet Akif'in şiirleri albüm oldu
Mehmet Akif'in şiirleri albüm oldu
GİRİŞ 26.12.2010 14:00 GÜNCELLEME 26.12.2010 14:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstiklal Marşı'nın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" kitabındaki bazı şiirleri ilk kez bestelendi. Safahat'tan bestelenerek albümleştirilen çalışma şairin 74. vefat yıldönümünde ilk kez yarın sahnelenecek.

Eyüp Belediyesi tarafından şairin 74. vefat yıldönümü etkinlikleri kapsamında organize edile gala programında sanatçı Ertuğrul Erkişi solistlik yapacak. Yarın saat 20.00'de Feshane'de gerçekleştirilecek galaya sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim davetli. Çoğunluğunu Ertuğrul Erkişi'nin bestelediği ve seslendirdiği "Safahat'tan Şarkılar" isimli albüm, tanıtım kitapçığıyla birlikte Eyüp'teki tüm ilk ve ortaöğretim okullarına, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına, vakıflara, kütüphanelere dağıtılacak.

GENÇ KUŞAKLARA TANITMAK İSTEDİK

Türk edebiyatına, şiir dünyasına ve kültüre çok büyük bir hizmet olan bu projeyi Eyüp'te gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur duyduklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu şunları söyledi:

"Eyüp, tarih, kültür ve sanatımıza unutulmaz hizmetler veren binlerce değerin son istirahatgahıdır. Onlar "Ebedi Eyüpsultanlı" olarak bugünün ve gelecek kuşakların mutlaka tanıması gereken önemli kilometre taşlarımızdır. Bu değerli misafirlerimizden biri de milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'dur. Ülkesine ve milli kültürüne karşı tarih önünde üstlendiği vazifeyi son nefesine kadar yerine getirmek için büyük çileler çekmiş, muhteşem eserler üretmiş bu büyük şairimizi bu projemizle anmak ve gelecek nesillere onun eserlerini daha iyi tanıtmak istedik."

Akif kabri başında anılacak

Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri, yarın saat 09.00'da İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökay Yıldız başkanlığındaki Burdur Üniversitesi Senatosu tarafından ziyaret edilecek.

Ziyarette diğer yetkililer, öğretmenler ve bir grup öğrenci de hazır bulunacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bağcılar Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı ise yarın saat 14.00'te Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda gerçekleştirilecek

YENİŞAFAK
 

YORUMLAR 1
  • tufan 13 yıl önce Şikayet Et
    iki dize çok şey anlatır. bu hissizlikle cemiyet yaşar derlerse pek yanlış. bir millet göster ölmüş maneviyatıyla sağ kalmış. mekanı cennet olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi