TRT'nin sınavında yine hata buldu

TRT sınavını iptal ettiren CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, tekrarlanan ikinci sınavda da hata tespit etti. Dibek, matematik alanından bir sorunun doğru yanıtını seçenekler arasına koyulmadığını iddia etti.

TRT'nin sınavında yine hata buldu
TRT'nin sınavında yine hata buldu
GİRİŞ 05.01.2011 12:13 GÜNCELLEME 05.01.2011 12:13

 İptal edilen sınavın 18 Aralık 2010 Cumartesi günü tekrarlandığını belirten Dibek, “İlk sınavın iptaline neden olan Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ikinci sınavda da hata yapmış ve matematik alanından bir sorunun doğru yanıtını seçenekler arasına koymamıştır” dedi.

-TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM gündemine konuyu taşıdı. Dibek, şöyle dedi:

“TRT’nin personel alımı için Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne 27 Kasım 2010 tarihinde yaptırdığı yazılı sınavda soru adedinin dağılımının, ilan edilen sınav konularının yüzde ağırlığı ile uygun olmadığı tarafımdan verilen soru önergesi ile ortaya çıkarılması üzerine sınav iptal edilmiştir. İptal edilen sınav 18 Aralık 2010 Cumartesi günü saat 10:00-12:00 saatleri arasında tekrarlanmıştır.”

-“İKİNCİ SINAVDA DA HATA YAPILDI”-

İkinci sınavda da hata yapıldığını iddia eden Dibek, “İlk sınavın iptaline neden olan Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ikinci sınavda da hata yapmış ve matematik alanından bir sorunun doğru yanıtını seçenekler arasına koymamıştır. Ayrıca grafik bölümüne alınacak 15 kişi için açılan sınavda yalnızca 8 kişi yeterli puanı aldığı için mülakata çağrılmıştır” dedi.

Dibek, Başbakan Yardımcısı Arınç’a şu soruları yöneltti:

“18 Aralık 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne yaptırdığı yazılı sınavda matematik alanında sorulan sorulardan birinin yanıtının seçenekler arasında bulunmadığı, bu nedenle söz konusu sorunun iptal edildiği doğru mudur?

Bu sorunun iptal edilmesi nedeniyle puanlamanın 79 soru üzerinden yapıldığı doğru mudur, bu konuda sınava giren adaylara yönelik resmi bir açıklama yapılmış mıdır?

Diğer kamu kurumları yaptıkları sınavların sorularını ve yanıtlarını sınavdan sonra açıklarken TRT sınavlarının soruları ve yanıtları hangi gerekçe ile açıklamamaktadır?

Sınavlara girecek adayların açıklandığı listelere sonradan isim eklemelerinin yapıldığının ortaya çıkması üzerine böyle bir uygulama yapılarak usulsüzlükler gizlenmek mi istenmektedir?”(

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması