Çiçek Abbas'ın minibüsü eğitim için yollarda

Sinan Çetin'in yönetmenliğini yaptığı, başrollerde Şener Şen, İlyas Salman ve Pembe Mutlu'nun rol aldığı 1982 yapımı ''Çiçek Abbas'' filmindeki minibüs, Kahramanmaraş Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün projesine ilham kaynağı oldu.

Çiçek Abbas'ın minibüsü eğitim için yollarda
Çiçek Abbas'ın minibüsü eğitim için yollarda
GİRİŞ 31.01.2011 10:47 GÜNCELLEME 31.01.2011 10:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'taki köy okullarının fiziki ihtiyaçlarını karşılamak için Türkiye'de ilk kez uygulanan ''Mobil Ekip'' projesi ile satın alınan 1989 model minibüs, Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından modifiye edilerek, sıra dışı bir görünüme kavuştu.

Okullardaki mobilya, metal, makine, elektrik ve tesisat sorunlarının giderilmesi amacıyla yollara çıkan minibüs, şu ana kadar 100 civarında köy okuluna uğradı.

İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, başlatılan projeyle okul yöneticilerinin onarım ve tamirat işlerine harcadıkları zamanın yüzde 80 oranında azaltıldığını belirterek, projenin yıl sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Proje kapsamında satın alınarak modifiye edilen minibüse de dikkat çeken Nas, şöyle konuştu:

''Bir çok kişi minibüsü filme konu olan 'Çiçek Abbas'a' benzetiyor. Biz de hiç şikayetçi değiliz. Önemli olan özellikle köy okullarındaki bazı eksikliklerin bu şekilde gideriliyor olması. Projede amacımız, okullarımızın daha aydınlık, sağlıklı, sıhhi, teknolojiye uyumlu mekanlar olmasının sağlanması. Kurumlarımızdaki değişecek tasarruflu lambalar, boşa akan sular, kapanmayan kapılar ve çalışmayan araç ve gereçlerin yenilenmesi, bakım ve onarımı sayesinde kazanılan iş gücünün yanında ekonomiye tasarruf sağlanması.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • NURİ UYANIKOĞLU 13 yıl önce Şikayet Et
    bu ne yaman çelişki böyle ?. film 1982 yapımı iken minibüs nasıl 1989 model olabiliyor acaba ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil