Arınç, Vietnam'da Türk okulu açtı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vietnam'ın başkenti Hanoi'de Horizon Bilingual International School adlı Türk okulunun açılışına katıldı.

Arınç, Vietnam'da Türk okulu açtı
Arınç, Vietnam'da Türk okulu açtı
GİRİŞ 23.02.2011 08:34 GÜNCELLEME 23.02.2011 08:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ali İhsan Çam bildiriyor

Bakan Arınç açılışta yaptığı konuşmada, okulun Vietnam'ın gençlerine kaliteli eğitim vereceğini ve bu öğrencilerin ülkenin geleceğini inşa edeceğini söyledi.

Vietnam'ın Ho Chi Minh kentinde de Türk okulları bulunduğunu kaydeden Arınç, Hanoi'de eğitime başlayan okuldaki öğrenciler ve öğretmenlere öğrenim hayatlarında başarılar diledi.

Arınç konuşmasında, iki ülke halkının büyük benzerlikler gösterdiğini ifade ederek, iki ülkenin işgal dönemi yaşadığını ve bağımsızlığı için mücadele ettiğini kaydetti.

Vietnamlı gençlerin eğitiminde Türklerin katkılarının olmasından mutluluk duyacaklarını söyleyen Arınç, okulda yetişen Vietnamlı öğrencilerin iki ülke arasında dostluk köprüsü kuracaklarını belirtti.

Arınç, Türkiye gibi güçlü bir devletin Vietnam'la da beraber olması ve dünya barışına hizmet etmesinin normal olduğunu ifade ederek, törene katılan Vietnamlıların geleneksel yeni yılını kutladı.

Törende Nan adlı Vietnamlı kız öğrenci Bakan Arınç'ın sevdiği şarkılardan, Şimdi Uzaklardasın şarkısını Türkçe olarak seslendirdi.

Vietnam gelenekleri çerçevesinde uğur getirdiğine inanıldığı için okulun açılışı Vietnamlı gençlerin yaptığı ejderha dansıyla yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • KAĞITHANELİ REİS 13 yıl önce Şikayet Et
    emeği geçenler. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'