Eğtim-Sen YGS'nin iptalini istedi

Anadolu Eğitim-Sen Genel Başkanı Cansel Güven, ''Bir kişinin bile hile yapması tüm adayların sıralamasını değiştirecektir, sınavın iptalini bekliyoruz'' dedi.

Eğtim-Sen YGS'nin iptalini istedi
Eğtim-Sen YGS'nin iptalini istedi
GİRİŞ 05.04.2011 18:01 GÜNCELLEME 05.04.2011 18:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Güven, yaptığı yazılı açıklamada, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in iddialara ilişkin açıklamalarını bilimsel ve nesnel bulmadıklarını ileri sürerek, ÖSYM'ye güvenlerinin kalmadığını kaydetti.

Şıkları sayısal değerlerden oluşan sorularda sıralamanın büyükten küçüğe ya da küçükten büyüğe olmasının zorunluluğunu savunan Güven, ''Adaya göre, adama göre sıralama yapmak en basitinden bilimsel değildir, suistimal ihtimalini de güçlendirir'' dedi.

Her adaya farklı soru kitapçığının güvenilirliği değil, torpili artıracağını iddia eden Güven, ''Birkaç bin kişinin özel algoritmalı sorularla sınava girmiş olması mümkündür. Bir kişinin bile hile yapması tüm adayların sıralamasını değiştirecektir, sınavın iptalini bekliyoruz. Adil olmayan bir sınavla geleceğimizi yönlendiremeyiz'' diye konuştu.

AA

YORUMLAR 3
  • Fatih Akıncı 12 yıl önce Şikayet Et
    artık yeter. kpss yide iptal ettiniz ne oldu. hiç bir şey . o kadar insan mağdur oldu. hırsızlar ise öğretmen oldu. gidin bu şifrelemeyi, sahtekarlığı yapanı bulun. tekrar sınava hazırlnmak kolaymı. milletin emeği bu kadar ucuzmu. el insaf artık
    Cevapla
  • kor san 12 yıl önce Şikayet Et
    merhaba. sınavsız bir hayat istiyoruz.
    Cevapla
  • ahmet furkan 12 yıl önce Şikayet Et
    ... etsinler tabi milyonlarca öğrenci bir daha girsin sınava daha güzel olur snir krizi geçiren öğrenciler görmek istiyoruz(!) hemen iptalllllll
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır