ÖSYM, ana soru kitapçığını internete verdi

YGS soru kitapçıklarının oluşturulmasına esas teşkil eden ''master soru kitapçığını'' internet sayfasında yayınlandı.

ÖSYM, ana soru kitapçığını internete verdi
ÖSYM, ana soru kitapçığını internete verdi
GİRİŞ 05.04.2011 18:31 GÜNCELLEME 05.04.2011 18:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ÖSYM, kapalı dönem içinde hazırlanarak sınava giren 1 milyon 692 bin 345 adaya verilen soru kitapçıklarının oluşturulmasına esas teşkil eden ''master soru kitapçığını'' internet sayfasında yayınladı. Merkez, ayrıca görsel mukayese örneklerine de yer verdi.

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruda, basında ''YGS'de Gizli Şifre' başlığı ile 2 Nisan Cumartesi gününden bu yana yer alan ''gereksiz, kurumu yıpratıcı, adaylarda sınava yönelik tereddüt oluşturma gayreti içindeki'' tartışmaların bitmesini sağlayacağı inancıyla, ÖSYM tarafından kapalı dönem içinde hazırlanarak, sınava giren 1 milyon 692 bin 345 adaya verilen soru kitapçıklarının oluşturulmasına esas teşkil eden Master Soru Kitapçığının ÖSYM'nin internet sayfasından kamuoyunun erişimine açıldığı bildirildi.

Görsel mukayese örneklerinin de yayınlandığı sitede, soru kitapçığındaki soruların, basına 29 Mart 2011 günü verilen kitapçıktaki sorular ve herhangi bir adayın soru kitapçığında yer alan sorularla mukayese edildiğinde şu sonuçlara ulaşıldığı kaydedildi:

''Master soru kitapçığında cevap seçenekleri küçükten büyüğe ya da benzeri bir düzen içinde yer almaktadır.

Basına verilen soru kitapçığı, master soru kitapçığından basit olarak türetilmiş bir kitapçıktır. Bu kitapçıktaki soruların doğru cevap seçenekleri master kitapçıkta da aynı yerinde bulunmaktadır. Master soru kitapçığındaki doğru cevaplar ile basına verilen soru kitapçığındaki doğru cevaplar aynı seçenekte yer almaktadır.

Adaylara verilen soru kitapçıklarında ise doğru cevabın da yeri değiştirildiğinden, 'şifre' olarak ima edilen yol izlendiğinde doğru cevaba ulaşılamamaktadır.''

Basına verilen soru kitapçığının sınava giren hiçbir adaya verilmediğine işaret edilen duyuruda, şöyle devam edildi:

''27 Mart 2011 günü sınava giren adaylara verilen tüm soru kitapçıklarının internet üzerinden kamuoyunun bilgisine açılma işlemi devam etmektedir. Bugüne kadar 500 bine yakın adayın soru kitapçığı ÖSYM'nin internet sayfasından yayımlanmıştır. Bu kadar soru kitapçığı arasından henüz basına verilen soru kitapçığı ile çakışan herhangi kitapçık tespit edilmemiştir. Bir basın kuruluşunun 2. şifre olarak duyurduğu adayın soru kitapçığı ve cevap kâğıdı incelendiğinde adayı öne çıkaracak herhangi bir unsur tespit edilmemiştir.

Her zaman belirtildiği gibi adayların ve kamuoyunun, ÖSYM'nin internet adresinden duyurduğu bilgilere itibar etmeleri yerinde olacaktır.''

AA

YORUMLAR 15
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    amaç ortalığı bulandırmak. kurt puslu havayı sever diyeceğim ama bizdeki kurtlarda çakma olduklarından avlanmak yerine başkalarının avına cumburlop atlıyorlar,şifre mifre hikaye amaç ortalığı karıştırıp hükümeti vurmak ama sınava giren bunca insana yazık değilmi diyeceksiniz,hayır bu malum zihniyet cami bombalama ve kendi uçağını düşürmeyi bile göze alabildiğine göre bu hiç gelir
    Cevapla
  • dark_ 13 yıl önce Şikayet Et
    Koyun musunuz?. Yöntemi öğrenin ondan sonra yok deyin... Neden hemen savunmaya geçiyorsunuz?
    Cevapla
  • kadir 13 yıl önce Şikayet Et
    idaa mı amaç?. arkadaşlar anlamadığım konu şu madem idaa şifre mi o zaman savcılık makamı gitsin sınavda çıkan kitapçıkları alsın birde basına örnek olarak verdiği kitapçığı alsın incelesin herkesin yalanı çıksın neden olay o kadar büyütlüyor ki sonuçta bu kitapçıklar duruyor öyle zanediyorum yakılmadı imha edilmedi 2*2=4 eder haksızlık varsa cezalarını çeksinler yoksa idaa yı ortya atanlar cezalandırılsın bence çünkü halen bazıları bazı konular üzerinde siyaset yapıyor artık kimse kimsenin üzerinde siyaset yapmasın derim yalan her kime ait ise çıksın derim tşk
    Cevapla
  • murat kılıç 13 yıl önce Şikayet Et
    çok zeki olanlara. Editör yayınlarsa tekniği1 yazımda tekniğini sen dahi anlayacaksın.İstediğin kadar DOĞRU şık sabit kalmak şartı ile değiştir rakamlı bütün sorular bu şifre denilen aslında sadece basit bir kaydırma yöntemi ile çözüldüğünü göreceksin.Hayatımda asla chp ye oy vermedim hatta 2 kez ak partiye oy verdim elektronik mühendisiyim biraz mürekep yaladım.Konu beni sınava evladım girdiği için ilgilendiriyor ben parti hükümet yada cemaat yapmış demiyorum.Ama ortada bir ceset var 49 yıldır hep seçenekler küçükten büyüğe dizilmiş sebebine gelince işte bu tartıştığımız olay olmasın diye.Sadece 40 sorunun yerini değiştirerek 40Faktöryel kitapçık elde edebilirsin.Açıklayayım 1den 40a kadar sayıları yanyana yaz çarp çıkan sonuç 8.15 üzeri 49 trilyondan fazla kadar kitapçık üretebilirsin.Bu ortadayken hangi hasta beyin şıkların yerini değiştirmek gereği duyar?
    Cevapla
  • murat kılıç 13 yıl önce Şikayet Et
    tekniği1. ÖSYm master kitapçığı yayınlayacakmış ben görmedim açılmıyor ama görmeden yazayım.Bu bir kuraldır örnek şıkları küçükten büyüğe diz sonra doğruyu sabit bırakıp diğerlerini yer değiştir.Milyarkere çevirsen sonuç bu şifre ile hep çıkar denemesi bedava:A)3 B)7 C)9 D)14 E)17 doğru D olsun şimdi değiştirelim d sabit:A7 B9 C17 D(14) E3 şimdi birinci kitapçık master yayınlayacakları ben görmedim 2.Türettikleri(Tartıştığımız) Şimdi 2. ye şifreyi yaz:(Küçkten Büğüyüğe diz) a3 b7 c9 d14 e17 gördünüzmü çakıştı isterseniz masterde şıkları büyükten küçüğe dizin sonra örnekte olduğu gibi doğru kalsın değiştir sonra tekrar altına bü küç diz yine sonucu bulursun.Bu bilinen bir kuraldır.(Editörün unuttuğu yorumum)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!