Bozok'ta rektörlüğün tek tıpçı adayı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Kuddusi Erkılıç, 15 Nisan'daki Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıkladı. Erkılıç adaylar arasında tek tıpçı!

Bozok'ta rektörlüğün tek tıpçı adayı
Bozok'ta rektörlüğün tek tıpçı adayı
GİRİŞ 07.04.2011 11:00 GÜNCELLEME 07.04.2011 11:00

Erkılıç, diğer 8 adaydan uzmanlık  dalıya ayrılıyor. Çünkü diğer 8 aday sosyal bilimler alanında uzmanken Erkılıç adaylar arasında tek 'tıpçı'. Birkaç yıl önce kurulan Bozok Üniversitesi Tıpakültesi'nin, üniversitenin lokomotifi olduğu ve Erkılıç'ın da şansının fazla olması bekleniyor. Erkılıç, 1998-2004 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Yardımcılığı, 2003-2006 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.

ERKILIÇ ADAYLIĞINI DUYURDU

Erkılıç, Yimpaş AVM'de düzenlediği basın toplantısında, Bozok Üniversitesinin kuruluşundan bu yana ikinci kez rektörlük seçimi yapılacağını hatırlatarak, "İlkine nazaran daha büyümüş, fakülte ve öğretim üyesi sayısı daha da artmış bir Bozok Üniversitesi var artık" dedi ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Üniversiteler, ülkelerin eğitim sisteminde vazgeçilemez öneme sahip, ülke dinamiklerini büyük oranda belirleyen, aktif ve hareketli yapılardır, durağan olmaları düşünülemez.

Bu bağlamda üniversiteler, adeta kendilerinin varoluş sebebi olan ülke gençliği gibi dinamik ve hareketli olmaları yanı sıra, karşılaşılan yerel ve toplumsal sorunlara çözüm üretmeye planlanmış, teknolojik ve sosyal gelişmelere ayak uyduran ve adeta canlılığını en üst seviyede sürdürmek zorunda olan bir organizma gibi düşünülmelidirler.

Evrenselleşmenin genelde ülke, yerelde ise şehir toplumu düzeyinde hayat bulması ise ancak Üniversite ile gerçekleşir.

Büyümekte, gelişmekte olan her kurumda olduğu gibi Bozok Üniversitesi'nde de bazı zor süreçler yaşanmak durumundadır. Kanımca önümüzdeki dönem bu kurumun 'ayakları üzerinde durmanın ötesinde yürümeyi hızlıca öğrenerek koşmaya başlamak' dönemi olmalıdır.

Böyle bir dönemde de takdir olunur ki azami ölçüde enerjik, dinamik, deneyim birikimli ve vizyon sahibi yönetim kadroları işbaşında olmalıdır. İşte böyle kadrolar zor dönemlerin en uygun şekilde atlatılmalarını sağlarlar.

Bu noktada, Üniversitenin asli unsurları olan Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri, bu asli unsurların karşılıklı etkileşimi ve eğitimi için kurumun alt ve üst yapısını sağlayarak kullanıma sunan bir Yönetim ve elbette üniversitesine tam destek veren bir Şehir sacayağının mecburiyetini vurgulamak gerekir."

Erkılıç, asli görevi olan Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği sırasında özellikle Yozgat'lı hemşehrilerinden Yozgat'a tecrübe aktarımı yönünde çok telkin, adeta baskı düzeyinde ısrarlı istekler aldığını kaydetti.

Erkılıç, "Yeterli birikimim olduğuna inanıyorum. Var olan sağlık ve enerjimle beraber birikimlerimi, üniversitemizin kıymetli Öğretim Üyeleri, öğrencilerimiz ve tüm sivil toplum kuruluşlarının nezdinde Yozgat halkıyla beraber, bize büyük destek olacağına inandığım saygıdeğer üst düzey yöneticilerimizin ve devlet adamlarımızın da katkısıyla, başta belirttiğim üniversite anlayışını Bozok'ta gerçekleştirmek üzere yola çıkmaya karar verdim.

Üniversite için bir şeyler yapılabilecekse biliniz ki bu hep birlikte hareketle olmak zorundadır!" diye konuştu.

ADAY ADAYI SAYISI 9'A YÜKSELDİ

Prof. Dr. İnci Varinli'nin görev süresinin dolması nedeniyle Bozok Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Salonunda 15 Nisan 2011 saat 09.00'da başlayacak olan Rektör Adayı seçimleri öncesinde aday adaylığını açıklayan akademisyen sayısı 9'a yükseldi.

Bozok Üniversitesi Rektör Aday Adaylığını bugüne kadar açıklayan akademisyenler şunlar:

"Prof. Dr. İnci Varinli, Prof. Dr. Ali Gülümser, Prof. Dr. Tamer Uçar, Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Prof. Dr. Nevzat Külcü, Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Prof. Dr. Ali İrfan İlbaş, Prof. Dr. Hakkı Acun, Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?
Belçika'dan PKK açıklaması