Seçimden önce 25 bin öğretmen atanacak

Hükümet 2010 KPSS mağdurlarının sesini duydu. Milli Eğitim Bakanlığı, seçimlerden önce 25 bin yeni kadro ataması için mevzuatta değişiklik yaptı.

Seçimden önce 25 bin öğretmen atanacak
Seçimden önce 25 bin öğretmen atanacak
GİRİŞ 10.04.2011 10:36 GÜNCELLEME 10.04.2011 10:36
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Safure Cantur'un haberi

Hükümet, kopya skandalının yaşamasıyla iptal edilen 2010 KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda yüksek puan almasına rağmen yenilenen ikinci sınavda başarılı olamadıkları gerekçesiyle atanamayan öğretmen adaylarının sesini duydu.

Milli Eğitim Bakanlığı, seçimlerden önce 25 bin yeni kadro ataması için mevzuatta değişiklik yaptı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun gelecek hafta öğretmen adaylarına müjde vermesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, öğretmen atamalarının sadece ağustos aylarında yapılmasını düzenliyordu.

Bu yönetmelikte sürpriz bir değişiklik yapıldı. Önceki günkü Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle Milli Eğitim Bakanlığı'na, "gerekli görülen durumlarda kadro imkanları ve ihtiyaçları çerçevesinde ağustos ayı dışında da atama yapabilme" yetkisi tanındı.

Böylelikle KPSS mağduru öğretmen adayları, ağustos ayında gerçekleştirilecek 2011 KPSS'ye girmeden atanma imkanı bulabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yetkilileri, 2010 KPSS mağduru yaklaşık 25 bin öğretmen adayına yeni kadro açılması yönünde bir çalışma yapıldığını doğruladı.

Sabah

YORUMLAR 30
  • Branş Öğretmenleri Nisan'da Atanmak İstiyor! 9 yıl önce Şikayet Et
    Agustos ve Şubat atamalarında yüzümüz gülmedi 80 puanla atanamadık bize ayrılmasını beklediğimiz kontejan 3-4 bölüme pay edildi aslan payını da 8000 atamayla sınıf öğretmenliği aldı bütün kontejanlar sınıf ingilizceci din kültürü ve pdr gibi birkaç bölüme ayrıldı bu bölümlerde taban puan 50 60 70 lere düştü sıralaması 8000 olan atanırken 2000 lerde olan branşçılar atanamadı başta Sosyalbilgiler Edebiyat Mat Fen gibi branşlar en mağdur branşlar oldu Nisan ataması bu mağduriyetleri gidermek adına bir umuttur yapılacak olan 40 bin atama branşçıların kanayan yarasını sarmalıdır
    Cevapla
  • miran tek 12 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendi derdinde.... bencil bir dünyada yaşıyoruz ama "öğretmenler"in de aynı bencillikle düşünmesi, davranması beni hayrete düşürüyor... meslektaşlarımın bir farkı olmalı, yorumları kendini fark ettirmeli.
    Cevapla
  • hulya kaya 12 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen ataması. Sayın milli eğitim bakanı Nimet Çubukçu seçimden önce yapılacak 25 bin atamada sınıf öğretmeni ve okul öncesi öğretmeni ağırlıklı olmayıp bütün braşlara eşit şekilde dağıtım yapılarak mağduriyetin ancak ozaman giderileceğine inanıyoruz.
    Cevapla
  • duran yurttas 12 yıl önce Şikayet Et
    KOPYACILARA MÜJDE !. Hükümet, şaibeli 1. Eğitim Bilimleri sınavından yüksek puanlar alıp, yinelenen 2. Eğitim Bilimleri sınavında çuvallayanların sesini duymuş(?). ÖSYM' nin şaibeli GK ve GY sınavını iptal etmeyip, bilakis 0,30 katsayı yerine yüksek katsayı uygulaması şaibeli arkadaşları kesmemiş demekki... Eğer bir alım yapılacaksa yegane şaibesiz sınav olan yinelenen 2. Eğitim Bilimleri sınavına göre yapılmalıdır.
    Cevapla
  • dilek ulus un 12 yıl önce Şikayet Et
    ek atama 30.000 olmalı ve edebiyata 2500 kadro ayrılmalı. biz 30.000 atama beklerken bakanımız 25000 civarında olacagını söylemiş. bu da ek atama için güzel bir sayı. ancak amaç gerçekten magduriyet gidermekse kurumlararası alım yapılmamalı ve branşlara adil bir dagılım olmalıdır. çünkü bu sınavda kopya yüünden en fazla magdur olan bölümlerden biri de edebiyattır. açık çok fazla olmasına rağmen alım az olmaktadır. bunun için en az 2500 kadro bizim hakkımızdır. kurumlararası alım bu ek atamada olmamalı aksi halde yeni magdurlar yaratılacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!