2 ilde SBS yerleri değişti

Milli Eğitim Bakanlığı, hafta sonu yapılacak SBS ile ilgili olarak İzmir'in Çiğli ve Kütahya'nın Simav ilçelerinde okul değişikliği yaptı.

2 ilde SBS yerleri değişti
2 ilde SBS yerleri değişti
GİRİŞ 02.06.2011 16:45 GÜNCELLEME 02.06.2011 16:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hava Kuvvetleri Komutanlığının 100. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir'in Çiğli İlçesi 2. Ana Jet Üst Komutanlığı'nda yapılacak ''Türkiye Hava Gösterisi–2011'' töreni, SBS'nin yapılacağı 4–5 Haziran 2011 tarihlerine rastladığından, sınava girecek öğrencilerinin sınav esnasında uçak gürültüsünden etkilenmemeleri için bölgedeki bazı sınav merkezi olan okullar Karşıyaka İlçesindeki bazı okullarla değiştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, 4–5 Haziran 2011 tarihlerinde yapılacak ilköğretim 7. ve 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavının (SBS), yurtiçi ve yurtdışı toplam 654 sınav merkezinde yapılacağı ve Türkiye saatiyle saat 10.00'da başlatılacağı belirtildi.

SBS'ye, 7. sınıflardan 1 milyon 97 bin 503 öğrenci başvururken, 7. sınıflar için SBS 5 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Öğrencilere 90 soru sorularak 110 dakika süre verilecek sınavda, 7. sınıf SBS sonuçları, 5 Ağustos 2011 tarihinde açıklanacak.

8. sınıflardan da 1 milyon 70 bin 148 öğrencinin başvurduğu SBS ise 4 Haziran Cumartesi yapılacak. Öğrencilere 100 soru sorularak 120 dakika süre verilecek 8. Sınıf SBS sonuçları da 7 Temmuz 2011 tarihinde açıklanacak.

Her yıl olduğu gibi sınavlarda sorulacak soruların, A ve B olmak üzere iki kitapçık türünden oluşacağı ve tek oturumda yapılacağı belirtilen açıklamada, sınav sorularının, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilimler ve yabancı dil alanlarındaki testlerden oluştuğu hatırlatıldı. Açıklamada, sınava giren öğrencilerin, yabancı dil testinde, sadece okullarında öğrenim gördükleri zorunlu yabancı dile ait soruları cevaplandıracağı ifade edildi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN DÜZENLEMELER

Sınavların, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere yönelik bir takım kolaylıkları da içerdiğine işaret edilen açıklamada, görme ve işitme özrü olan öğrencilerin tek kişilik salonlarda sınava alınacağı ve 30 dakika ek süre verileceği belirtildi. Ayrıca, görmeyen öğrencilerin okuyucu ve kodlayıcı eşliğinde sınava alınacağı hatırlatılan açıklamada, bu öğrenciler için soru muafiyeti olmayacağı ancak resim, şekil ve grafik içeren sorular yerine eş değer soruların yer alacağı, başarı puanının tüm sorular üzerinden hesaplanacağı kaydedildi.

Ruhsal ve Duygusal bozukluğu olan öğrencilerden, dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi olan öğrenciler ile yaygın gelişimsel bozukluğu olan öğrencilerin, tek kişilik salonlarda, özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin de tek kişilik salonlarda okuyucu ve kodlayıcı eşliğinde sınava girecekleri belirtilen açıklamada, yazma becerisi ya da uzuv kaybı bulunma gibi bedensel özürlü öğrencilerin kodlayıcı veya 30 dakika ek süre verilmesi yönündeki sınav hizmetinden yalnız birinin öğrenciye verileceği ifade edildi.

Açıklamada, kaba motor becerilerinde özrü bulunan ortez, protez, yardımcı araç gereç kullanan öğrencilerin sınav binasının giriş katında bulunan salonlara yerleştirileceği belirtilerek, sınav salonunda kullanılacak masa ve sıraların öğrencinin özelliklerine uygun olarak önceden düzenleneceği vurgulandı.

DEPREM NEDENİYLE SİMAV'DAKİ SINAVLAR İL MERKEZİNDE YAPILACAK

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 19 Mayıs'ta meydana gelen depremde bazı okulların kullanılamaz halde olmasından ve artçı şokların devam etmesinden dolayı, Simav'da 7. ve 8. Sınıflar için sınavlar il merkezinde bulunan okullarda gerçekleştirilecek.

Simav'daki sınav merkezleri ile il merkezinde belirlenen yeni sınav yerleri şöyle:

''Simav'daki Esenler İMKB İlköğretim Okulu - Kütahya Şehitler İlköğretim Okulu

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi - Kütahya Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulu

Simav Dört Eylül İlköğretim Okulu - Kütahya Linyit İlköğretim Okulu

Simav Osmanbey İlköğretim Okulu - Kütahya Fuat Paşa İlköğretim Okulu

Simav Anadolu Öğretmen Lisesi - Kütahya Fatih İlköğretim Okulu''

Ancak, Simav'da sınava girecek olup da deprem nedeniyle bölgenin dışına çıkan öğrenciler, belgelerini göstermek suretiyle bulundukları il veya ilçe Milli Eğitim müdürlüklerine başvurarak istedikleri merkezde sınava girebilecek.

SBS'YE ''TÜRK HAVA GÖSTERİSİ 2011 TÖRENİ'' DÜZENLEMESİ

Hava Kuvvetleri Komutanlığının 100. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir'in Çiğli İlçesi 2. Ana Jet Üst Komutanlığı'nda yapılacak olan ''Türkiye Hava Gösterisi–2011'' töreni, SBS'nin yapılacağı 4–5 Haziran 2011 tarihlerine rastladığından, sınava girecek olan 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin, sınav esnasında uçak gürültüsünden etkilenmemeleri için bölgedeki bazı sınav merkezi olan okullar, Karşıyaka İlçesindeki bazı okullarla değiştirildi.

Çiğli'de değiştirilen sınav merkezleri ile Karşıyaka'da belirlenen sınav merkezleri şöyle:

''Çiğli İsmail Rahmi Karadavut İlköğretim Okulu - Karşıyaka Fevzi Paşa İlköğretim Okulu

Çiğli Mehmet Hikmet Kaşerci İlköğretim Okulu - Karşıyaka Ankara İlköğretim Okulu

Çiğli Selim Deniz İlköğretim Okulu - Karşıyaka Selçuk Yaşar İlköğretim Okulu

Çiğli Rotary Ticaret Meslek Lisesi - Karşıyaka Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu

Çiğli Şehit Ali Karaoğlan Lisesi - Karşıyaka Türkbirliği İlköğretim Okulu''

Açıklamaya göre, Kütahya ve İzmir'de sınav yeri değiştirilen öğrenciler ve velilerin yeni sınav yerleriyle ilgili detaylı bilgiye e-okul veli bilgilendirme sisteminden ulaşabilecekler. Ayrıca, öğrenciler değişen sınava giriş yeri belgelerini kendi okul müdürlüklerinden alabilecek.

Sınava gelirken öğrencilerin yanlarında mutlaka okul müdürlüğünün imzaladığı renkli fotoğrafları, SBS giriş belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport, ayrıca cevap kağıdının işaretlenmesinde ve işlemlerde kullanılmak üzere öğrencilerin yanlarında en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulundurmaları gerekiyor.

Açıklamada, sınav güvenliği açısından öğrencilerin sınava gelirken yanlarında kesinlikle cep telefonu, hesap makinesi gibi elektronik cihaz bulundurmamaları belirtilirken, öğrencilerin velisi veya yakınının sınav salonuna alınmayacağı kaydedildi.

''SİYASİ PARTİ ETKİNLİKLERİ DİKKATE ALINMALI''

Sınavların, Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesine rastlaması sebebiyle siyasi partilerin miting, konvoy gibi etkinlikleri dikkate alınarak, sınava geç kalınmaması konusunda velilerin dikkatli olmaları tavsiye edilen açıklamada, öğrenciler ve velilerin sınav bitiminden 1 saat sonra öğrencilerin sınava girdiği okullardan, sınav kitapçıklarını alabilecekleri de belirtildi.

Açıklamada, 8. sınıf öğrenci ve velilerinin 4 Haziran Cumartesi günü, 7. sınıf öğrencileri ve velilerinin de 5 Haziran Pazar günü, sınav bitiminden sonra saat 13.30'da http://www.meb.gov.tr adresinden sınav soru ve cevap anahtarlarına ulaşabilecekleri belirtildi. Yazılı ve görsel medya kuruluşlarının da yapılacak sınavların soru ve cevap anahtarlarını alabilmeleri için 3 Haziran 2011 Cuma günü mesai bitimine kadar, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine resmi başvuruda bulunmaları halinde, kullanıcı bilgileri verileceği kaydedildi.

Ayrıca MEB'in her açıdan sınav güvenliğinin sağlanması için Emniyet Genel Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzalayarak gereken güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde aldığı belirtilen açıklamada, sınava giren tüm öğrencilere başarılar dileğinde bulunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mustafa camli 12 yıl önce Şikayet Et
    yazık değil mi bu çocuklara. SBS de öğrencilerin yerini değiştirmek yerine gösterilerin saatini değiştirmek çok mu zordu acaba?Binlerce öğrencinin rahatı için bunu yapmayan,yapamayan,düşünmeyen, düşünemeyen herkese yazıklar olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı