LYS'de TM 1.: Her hafta maça gittim

LYS'de TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Türkiye birincisi olan Özel Yamanlar Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Çağlın, 'faaliyetlerimden geri kalmadım, her hafta top aynadım' dedi.

LYS'de TM 1.: Her hafta maça gittim
LYS'de TM 1.: Her hafta maça gittim
GİRİŞ 21.07.2011 16:39 GÜNCELLEME 21.07.2011 16:39

LYS'de TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Türkiye birincisi olan Özel Yamanlar Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Çağlın, ''Hazırlanma sürecinde sosyal faaliyetlerimden de geri kalmamaya çalıştım, her hafta halı sahada maç yapmaya gayret ettik'' dedi.

Deniz Çağlın, annesi Sevim, babası Şenol, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla Özel Yamanlar Kolejinin kafeteryasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çağlın, bu sabah uyandığında heyecanlı olduğunu, ancak 'birinci olurum' diye düşünmediğini ifade etti.

Kendisinin şampiyon olacağını düşünenlerin, teveccüh gösterdiğini ifade eden Çağlın, şunları söyledi:

''Beklemiyordum, benim için sürpriz ve güzel bir sonuç oldu. Birinciliği beklemiyordum ama iyi bir şeyler olur diye düşünüyorduk. Biraz heyecan vardı. Sonuçlar açıklandıktan sonra bu heyecan yerini sevince bıraktı. Şaşkınlık da var, şükran duygusu da var. Bu sonucu nasip ettiği için Allah'a şükrediyorum.

Meslek olarak diplomatlığı düşünüyordum, o yüzden hukuk fakültesi ya da uluslararası ilişkiler tercih edeceğim. Ama üniversite konusunda net bir karar vermiş değilim. Hocalarım ve arkadaşlarımla konuştuktan sonra net bir karara varacağım.''

Deniz Çağlın, üniversitelerden henüz teklif gelmediğini, birkaç üniversitenin kendisine tanıtım yaptığını dile getirdi.

SINAVA HAZIRLANIRKEN HALI SAHA MAÇI YAPTI

Okulundan sürekli birincilerin çıktığını ifade eden Çağlın, okulun disiplinine uyduğunu, pansiyonda kaldığını, dershaneye gittiğini, öğretmenlerinin çizdiği yolda ilerlediğini ve Allah'a dua ettiğini dile getirdi.

Sosyal yönünü arkadaşlarının daha iyi anlatacağını kaydeden Çağlın, ''Arkadaşlarım beni daha iyi tanıtabilirler. Şiir ezberlemeye, kitap okumaya karşı ilgim var. Bu sene biraz aksadı bunlar, ama halı sahada her hafta 1-2 maç yapmaya gayret ettik. Basket oynadım, sosyal faaliyetlerimden de geri kalmamaya çalıştım'' dedi.

Geçen yıl Uluslararası Kimya Olimpiyatları'nda gümüş madalya aldığını söyleyen Deniz Çağlın, amacının diplomatlık olduğunu, vatana millete hayırlı evlat olmak için çalışacağını vurguladı.

Türkiye'nin denge unsuru olması için diplomaside güzel işler başarıldığını dile getiren Çağlın, kendisinin de bu güzel bütünün bir parçası olmak istediğini anlattı.

''ALLAH HERKESE DENİZ GİBİ EVLAT NASİP ETSİN''

Deniz Çağlın'ın annesi Sevim Çağlın da ''Heyecan ve sevinci bir arada yaşıyorum. Allah herkese Deniz gibi evlat nasip etsin'' diye konuştu.

Lokantacı olduğu öğrenilen Şenol Çağlın ise ''Deniz'in ilköğretimden bu yana her sınavda 1 yanlış yapma durumu vardı. Öğretmenleri azıcık dikkat isterdi. Ben, 'Çocuğu sıkmayalım' derdim. Düzenli ders çalışan bir çocuktu. Çok ders çalışmazdı, ama disiplinli çalışma bu başarıyı getirdi. Oğlum bu işin kahramanı. Allah'a ne kadar dua etsek azdır'' dedi.

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise Deniz Çağlın'ın birinciliğinin kendileri açısından sürpriz olmadığını ifade ederek, ''Daha önce de çeşitli dereceler elde eden bir öğrencimizdi. Deniz ile gurur duyuyoruz'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü