Hepsi Melek olup, sertifika aldı...

Ev işleri ve çocuk bakımı yaparken AB destekli Pembe Yakalı Melekler projesine katılan 60 kadın hem para kazandı, hem kursu başarı ile bitirerek sertifika aldı.

Hepsi Melek olup, sertifika aldı...
Hepsi Melek olup, sertifika aldı...
GİRİŞ 01.08.2011 13:18 GÜNCELLEME 01.08.2011 13:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amasya'nın Suluoava ilçesinde yaşayan 60 ev hanımı, ev işleri ve çocuk bakımını yanı sıra hem aile bütçelerine katkıda bulunmak hem de meslek sahibi olabilmek için katıldığı Pembe Yakalı Melekler Projesi çerçevesindeki kursları başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Suluova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının Sefer Demir kooodinatörlüğünde gerçekleştirilen, kadın istihdamını hedefleyen proje kapsamında 8 Kasım 2010 tarihinde eğitime başlayan 18-50 yaş arasında 60 kursiyer hem çocuk bakıcılığı konusunda uzman eğitmenler tarafından eğitime tabi tutuldu hem de bu zaman zarfında günlük 8 avro kazandı.

Projeyi başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları, 29 Temmuz 2011 Cuma günü saat:16.00 da Suluova Öğretmenevi Salonunda yapılan törenle verildi.

Törene Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Anar, Proje eğitmenlerinden Yrd. Doç. Dr. İlyas Karabıyık, Öğretim Görevlisi Tuncay Demirtaş, Öğretim Görevlisi Hasan Baltacı, Öğretim Görevlisi Zeynep Delibaş, Proje Koordinatörü Sefer Demir, Gazeteci Yazar Yaşar İliksiz ve kursiyerler ile ilçe halkından bir grup katıldı.

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları “Avrupa Birliği katkısıyla ve Suluova Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı destekleriyle uygulanan projede eğitim gören 60 bayan kursiyer proje kapsamında çok şey öğrenirken ilçemizin birçok katmanının bilgilendiği ve yeni şeyler öğrendiği bir gerçektir. Proje sayesinde bu konudaki alt yapı eksikliğimizi gördük. Pembe yakalılar bize, ilçenin kanaat önderlerine, müteşebbislerine ufuk açtı, ışık oldu. Artık sadece merkezi fonlarla hedeflenen noktaya ulaşmak, birilerinin himmetiyle, sadece birilerinin düşüncesiyle amaçlarımızı gerçekleştirmek mümkün gözükmemektedir. Artık ev hanımı, işçi ve esnaf olarak kalifiye değilsek alacağımız eğitimle niteliğimizi arttırarak, kendimiz, ilçemiz ve memleketimiz için neler yapabileceğimiz konusunda kafa yormamız gerekmektedir. Ne kadar arayış içinde olursak o kadar alternatifimiz dolayısıyla çözüm yolumuz olacaktır. Yeter ki pes etmeyelim. Bu kapsamda hazırlanacak projelere SYDV olarak 15 bin Tl, ye kadar kaynak ayırabilmekteyiz. Kendi işini kurmak istiyorum diyenler; biz buradayız yeter ki sen atacağın adımı bil ve köhnemiş aman sen de ya da olmaz canım ben yapamam ezberini boz. Sadece SYDV değil bölgesel kuruluşlar, uluslar arası kuruluşlar aracılığıyla da pembe yakalı melekler projesinde olduğu gibi bir çok prestij projelerini hayata geçirmek mümkün. Yeter ki klişeleşmiş, bizi atalete sevk eden ezberi bozabilelim” dedi.

Projede eğitmenlerinden Erzincan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. İlyas Karabıyık ile kursiyerlerden Ayşe Önder projeyle ilgili duygularını aktardıktan sonra 8 aydır eğitim gören ve staj yapan 60 kursiyere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Projede görev alan eğitmenlere ve Koordinatör Sefer Demir ile destekçilere teşekkür plaketi verildi. Tören yemek ikramı ile sona erdi.

(Haber 7)

YORUMLAR 1
  • Osman Gül 12 yıl önce Şikayet Et
    Bari sen yapma haber7. Bizim inancımızda "melek" kavramı bu mudur ?"Hepsi melek oldu" ne demek?Şirke girmiyor mu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!