İstanbul İl Milli Eğitim'in iftarı basını buluşturdu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Beyoğlu Öğretmenevi'ndeki iftarında bir araya gelen basın mensupları, renkli sohbet ortamında hem eğlendi hem sorunları dinledi.

İstanbul İl Milli Eğitim'in iftarı basını buluşturdu
İstanbul İl Milli Eğitim'in iftarı basını buluşturdu
GİRİŞ 25.08.2011 14:26 GÜNCELLEME 25.08.2011 14:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul’da şu an derslik başına düşen öğrenci sayısının 44 olduğunu ve bu sayıyı 43 yapabilmeleri için her yıl bin 200 dersliğe ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Beyoğlu Öğretmenevi’nde düzenlenen iftar programında gazetecilerle bir araya gelen Yıldız, ailelere ‘’çocuğunu en yakın okula gönder’’ diyebilmeleri için bu okullardaki derslik açıklarını kapatmaları ve sınıf başına düşen öğrenci sayılarını da belli bir seviyeye çekmeleri gerektiğini anlattı.

Yıldız, İstanbul’da hâlâ ciddî bir nüfus artışı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: ‘’İstanbul’da şu an derslik başına düşen öğrenci sayımız 44’tür. 44’ü, 43 yapabilmemiz için bizim her yıl bin 200 dersliğe ihtiyacımız var.

Biz zaten son 3 yılda 3 binin üzerinde derslik yapmışız. Dolayısıyla da belli hedeflere ulaşabilmemiz için bunun çok üzerine çıkmamız gerekiyor. 2023 hedeflerinde İstanbul’da derslik başına düşen öğrenci sayısının 30 olmasını hedefliyoruz.

Bizim ilköğretimde ikili öğretim yapan okullarımızla tekli öğretim yapan okullarımız yaklaşık yüzde 50 oranında. İkili öğretimden tekli öğretime geçebilmemiz için bizim dersliğe ihtiyacımız var.

Bir de 45 kişilik sınıfı 30 kişilik yapmak için hedefimiz var. Bütün bu parametreleri işlettiğimiz takdirde karşımıza yakın planda 25 bine yakın derslik ihtiyacı çıkıyor.’’

Şu anda İstanbul’da 58 bin derslik olduğunu ve 2003 yılından bugüne kadar da 27 bin derslik yapıldığını ifade eden Yıldız, hayırseverlerin katkısıyla bu süre içinde 6 bine yakın derslik yapıldını da kaydetti. Okullar ders ziline hazırlanıyor

YaklaşIk 3 hafta sonra ders zilinin yeniden çalacağı okullarda, öğrencilere daha iyi fiziki şartlarda eğitim verilebilmesi için hazırlıklar yapılıyor. İzmir’deki okullarda, yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında 110 okul onarıma alındı, 10 okulda güçlendirme çalışması başlatıldı.

Şehirdeki okullarda incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ihtiyaçları tespit etti, aciliyet durumuna göre plan, program ve bütçeleme işlerini yaptı. İhale ve inşaat işlerini İl Özel İdare’nin yaptığı çalışmalar çerçevesinde kentteki 50 ilköğretim, 60 ortaöğretim kurumunda onarım işleri başlatıldı.

Çatı, tuvalet, ısınma sistemi ve elektrik-su tesisatının öncelikli olarak elden geçirileceği çalışmalar için Özel İdare bütçesinden 1 milyon lira, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden ise 1.5 milyon lira olmak üzere 2.5 milyon lira kullanılacak.

Bu çalışmaların yanı sıra ilçe belediyelerinin de okulların fiziki bakımları için çalışmalar yaptığı, boya, badana, bina bakımları ile okul bahçesinde ihtiyaç duyulan yerlerin onarımı, çocuk oyun alanlarının yapımı gibi işleri sürdürdüğü bildirildi. İzmir Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü olan 19 Eylül’e kadar yetiştirilmesinin planlandığını söyledi.

İFTARDA RENKLİ SOHBET
         
Beyoğlu Öğretmenevi`nde düzenlenen iftar programına  Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Basın Bölümünden sorumlu Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan ile yazılı ve görsel medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
         
Anadolu Ajansı, Zaman,  Hürriyet, Star Tv, Tgrt, Habertürk , Show Tv, Yenişafak, Akşam, Haber7.com gibi Ulusal basın kuruluşlarından iftara davetli konuklar arasında muhabirler, sunucular, istihbarat şefleri, kameramanlar, foto muhabirleri ve basın kuruluşlarının diğer birimlerde çalışan elemanları yer aldı.


         
İftar öncesi davetlilerle sohbet eden İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, iftar sonrasında da basın mensupları ile çay içerek sohbet etti.

Samimi bir sohbet havasında geçen programda karşılıklı fikir alışverişi ve bilgilendirme yapıldı.

Basından gelen soru ve görüşleri dinleyen Yıldız, davetlerine icabet ederek katılan basın mensuplarına teşekür ederek bu tür buluşmaların rutin olarak devam etmesinin faydalı olacağını ifade etti.

         

Basın mensupları da programdan dolayı memnuniyetlerini bildirirlerken yoğun tempo nedeniyle uzun süredir göremedikleri arkadaşlarıyla buluşmalarına vesile olan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız`a teşekkür ettiler.


         
İftar programı günün anısına fotoğraf çektirilmesi ve tekrar buluşma temennileriyle sona erdi

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Doğrucu Davut 12 yıl önce Şikayet Et
    peki parası?. peki bu iftarın parası halkın cebinden mi çıktı, yoksa istanbul il milli eğitim müdürü kendi cebinden mi verdi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı