İlk özel sağlık meslek lisesi açılıyor

23 yıllık sağlık sektöründeki deneyimini eğitim sektörüne de taşımayı hedefleyen Erdem Hastahaneleri Sağlık Grubu, Özel Erdem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ni hizmete açıyor.

İlk özel sağlık meslek lisesi açılıyor
İlk özel sağlık meslek lisesi açılıyor
GİRİŞ 20.09.2011 13:19 GÜNCELLEME 20.09.2011 13:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İnsana Hizmet Erdem’dir, ilkesiyle yola çıkan Erdem Hastahanesi sağlık sektörü dışında eğitim sektöründe de kalitesinden ödün vermeden hizmet vermeye başladı. Okulda Hemşirelik, Laboratuvar, Anestezi, Radyoloji ve Acil Tıp Teknisyenlikleri bölümleri yer alacak. Okul, 2011 - 2012 yılında hizmete açılacak. Bu sene okula başlayacak öğrenciler, okulun ilk açılış yılı olması sebebiyle SBS puanlarından etkilenmeyecekler. Kayıtları şu anda devam eden okul maksimum 390 öğrenci kapasitesine sahip.

İnşaatı iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Özel Erdem Anadolu Sağlık Lisesi’nin öğrencilerine sağlayacağı faydalardan bahseden Erdem Hastahaneleri Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Külünk “Bu projedeki amacımız; bilindiği üzere sağlık sektöründe özellikle hemşirelik alanında büyük istihdam açığı yaşanıyor. Özellikle de günümüzde, sağlık okullarının az mezun vermesi, özel ve kamu sağlık kuruluşlarının çoğalması ve kamu hastanelerinde devletin kontenjanı arttırması sebebiyle özel sektördeki sağlık personeli eksikliği krize dönüşmeye başladı. Sağlık sektöründeki bu krizin çözülmesi amacıyla ve sağlık sektöründe kalifiye personelin gerekliliğine olan inançla Erdem Hastanesi olarak çalışmalarımızı hızlandırarak inşaatı sadece iki ay süren, Ümraniye'de yer alan, 2500 m2 alan üzerine kurulu, moderm donanıma sahip okulumuzu hizmete açıyoruz.” dedi.

Okulun mezunlarına sağladığı faydalardan da bahseden Külünk; “Günümüzde önlisans ve lisans mezunlarının artmasıyla birlikte lise mezunlarının iş bulma olasılığı git gide düşmektedir. Ancak sağlık sektöründe personel istihdam açığı sebebiyle lise ve yüksek okul mezunu sağlık personelleri yüksek maaşlarla devlet ve özel hastaneler, dispanserler, hasta bakım merkezleri gibi sağlık hizmeti veren bir çok kurumda özellikle de Erdem Hastaneleri’nde istekleri dahilinde iş bulma imkanına sahip olacaklar veya yönetici hemşire olma yolunda da kariyerlerini sürdürebileceklerdir.”dedi.

Erdem Hastanesi; ilk olarak, 1988 yılında Ümraniye’nin Çakmak Mahallesi’nde poliklinik olarak hizmet verdi. 1994 yılında Ümraniye’nin ilk özel hastanesi olarak hizmet vermeye başladı. 2003 yılında Ümraniye Erdem Hastanesi ek hizmet binalarını, 2009 yılında da Çamlıca Erdem Hastanesini Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açtı.

23 yıllık deneyime sahip olan Erdem Hastanesi şu an 77 yatak kapasiteli ve 124 yatak kapasiteli iki hastaneye, 2 diyaliz merkezine ve 2011 - 2012 eğitim döneminde açılacak Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesine sahiptir. Ayrıca İkitelli Basın - Ekspres yolu üzerinde hava alanına 3 km uzaklıkta, 30.000 m2 kapalı alana sahip Avrupa Erdem Hastanesi’de şu anda inşaat aşamasındadır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • halit boz 12 yıl önce Şikayet Et
    gebzede özel kale sağlık meslek lisesi açıldı. o kaçıncı oluyor...yorumlara katılıyorum.
    Cevapla
  • Halil ŞAHİN 12 yıl önce Şikayet Et
    YANLIŞ HABER. İlk özel sağlık meslek lisesi diye yutturuluyor.Onlarınki ilmk özel sağlık Meslek lisesi ise Ordu Altaş Sağlık Meslek Lisesi de bu sene açıldı öğrenci aldılar Ordudaki kaçıncı oluyor??
    Cevapla
  • TAMER ÖZDEMİR 12 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel... kutluyorum.... meslek eğitimi ve teknik eğitim alanında yapılan her yatırım gençlerimiz için yepyeni umutlar taşıyor. Birileri de gitmiş öğretmen lisesi açmış... çok gereksizdi... ne güzel sağlık alanında bir mesleki eğitim yuvası oluşturmuşlar... inşallah gerçeklerle eğitim çok yakın zamanda aynı rayda ilerler de gençler bizlerin yaşadığı saçmalıkları yaşamazlar... erkenden hayata atılıp kendi hayatlarını kurtarırlar... tek dileğim bu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü