Düşük maaşlı öğretmen sendikaya kızgın

Ek ödeme sonrası maaşlarının ilkokul mezunu hizmetliden daha düşük olduğunu iddia eden eğitimciler bu durumun düzeltilmesini istiyorlar.

Düşük maaşlı öğretmen sendikaya kızgın
Düşük maaşlı öğretmen sendikaya kızgın
GİRİŞ 12.12.2011 14:00 GÜNCELLEME 12.12.2011 14:00
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Geleceğimizin kurucusu Öğretmenler KHK ile kamuda bir çok kesime ek ödeme yapılarak maaşlarında iyileştirmelerin sağlandığını fakat öğretmenlerin Üniversite mezunları içerisinde en düşük maaş alan kesimin olması,hatta lise mezunu memurların da hepsinden düşük maaş alması öğretmenleri ayaklandırdı.

ÖĞRETMENLER SENDİKALARA KIZGIN

Reyhaber'e gelen maillerle,gönderilen maaş bordroları ile bu durumu gözönüne getirmek isteyen öğretmenlerimizin bu durumun giderilmesi için tüm sendikalardan ciddi bir tepkinin gelmemesi eğitimcileri sendikalara karşı tepki göstermeye itti.

Bir çok eğitimci Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in bu durumun düzeltileceği konusundaki demecine güvenerek ek ödemenin öğretmenlere de verileceğini ümitle beklemekte.
 
Sendikalar konusunda ise eğitimciler tereddütlü davranmakta.Bir çok hükümet uygulamasına doğru olup olmamasına bakmadan tepki gösteren Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen'in çıkışları ses getirmemektedir.Fakat Eğitim Bir Sen'in hükümeti verdiği zımni desteği ne kadar sürdüreceği kestirilmemekte.Eğitim Bir Sen üyeleri, görevlendirmelerin bitirilmesi sebebiyle bakanlığın bu uygulamasından rahatsız.Görevlendirme iptallerinden daha çok Eğitim Bir Sen üyelerinin mağdur olması ve ek ödemenin verilmemesi ile hizmetli maaşlarıyla yarışan öğretmen maaşları Eğitim Bir Sen üyelerini de kızıdırmakta.Bu sendikanın eylem kararı alması hükümeti epeyce zorlayacaktır.

ÖĞRETMEN HİZMETLİDEN VE MEMURDAN AZ MAAŞ ALIYOR

Turizm eğitimi veren bir meslek lisesinde görev yapan bir öğretmenimizin gönderdiği okulun tüm çalışanlarının maaşlarının yer aldığı bordroda öğretmenlerin maaşlarının gerçekten de hizmetli ve memur maaşları civarında olduğu görülmekte.Hatta hizmet yılı az olan öğretmenlerin hizmetli ve memur maaşlarından düşük aldığı gözlemlenmekte.

Üniversite mezunu olan öğretmenlerimizin bu derece düşük maaş alması eğitimin halini ortaya koymaktadır.

Ek ders ücretinden yararlanamayan öğretmenler bu maaşlarla ev geçindirmeye çalışmaktadır. 1/4'ünde yer alan Okul Müdürü'nün 2.043 TL aldığı,30 yıllık Uzman öğretmen'in 2.096 TL aldığı,yeni bir öğretmenin 1597 TL aldığı okulda öğretmenlerin ortalaması 1800 TL civarında maaş almakta.Bu okulda görev yapan Hemşire'nin Okul Müdürü kadar (2040 TL) maaş alması da eğitim ile diğer meslekler arasındaki çarpıklığı gözönüne sermekte.Okulda görev yapan hizmetlinin maaşının 1867 TL olduğu okulda memur 1971 TL almakta.Bahsedilen hizmetli ve memur maaşları elbette yeterli değil ama Öğretmenlerin aldıkları maaş da Türkiye adına utanç verici bir seviyededir.

Milli Eğitim Bakanı'nın öğretmenlere yönelik çıkışlarının da öğretmenlerde moral bozukluğuna ve tepkiye yol açması,sayın bakanın  beraber çalışacağı insanlardan verim alamamasına yol açabilir.Sayın bakanın alacağı kararları uygulayacak olanlar, unutulmamalı ki öğretmenler olacaktır.

REYHABER.COM

YORUMLAR 25
  • sıradan vatandaş 12 yıl önce Şikayet Et
    düşük maaş düşük statü. öğretmen arkadaşları TAHRİR MEYDANI TEMİZLER! İNTİBAH-UYANIŞ LAZIM İLLA birinin KIZILAYda kendini yakması mı LAZIM???
    Cevapla
  • taşkın 12 yıl önce Şikayet Et
    şu anda öğretmenlere cephe almış durumdalar.. öğretmenler bütün gün yatıyormuş gibi bir algı var. fakat öğretmen yatmıyor. öğretmen ne mi yapıyor? öğretmen toplarsanız 240 dakika derse giriyor. bu yaklaşık 4 saat boyunca 40-50 çocuğun sesini duymak, hele bir de çocuğun şikayetleri varsa vay öğretmenin haline. tamam beyefendiler gelsin 40-50 çocukla hergün 25 sene uğraşsınlar.masada oturmak çay içmek kolay.buyurun sayın veliler sizleri öğretmenlik yapmaya davet ediyoruz.dışarıdan öğretmeni dövmek, öğretmene sövmek. öğretmen yatıyor demek kolay sizler için. öğretmen üç ay tatil yapıyor toplamda tamam. sizler masa başında oturup çay içerken, bir iki kişiyle uğraşırken, öğretmen hiç bir şey yapmıyor sizin gözünüzde. buyrun gelin yapın görelim yüzünüzü. bizler para falan istemiyoruz vermeyin, biz para için çalışmıyoruz. zam da istemiyoruz. az da olsa bizden elinizi boğazımızdan çekmenizi istiyoruz. siz bizlere saygı duymazsanız eğer biz de sizlere saygı duymayız bu kadar basit.
    Cevapla
  • ömer 12 yıl önce Şikayet Et
    eğitim ve öğretmenlerimiz. öğretmenlerimiz toplumun aynası ülkelerin geleceğidir.her ne kadar milli eğitim bakanı bile öğretmenderin iki ay olan yaz tatilini üç aydır biz bunu iki aya indireceğiz desede,halkın hiç çalışmıyor boş dolaşıp maaş alıyorlar söylemine karşın memurlar içinde(polis ve asker hariç)en fazla stresli olsada,evde iki çocuğumuzla uğraşamayıp onları 40 çocukla başbaşa bırakıp bu onların işdir yapmak zorundadırlar desekte.galiba bana öğle geliyo ki maaş bakımından hizmetliden biraz farkı olmalıdırlar diye düşünürorum
    Cevapla
  • ali ok 12 yıl önce Şikayet Et
    HÜKÜMET DE DUYARSIZ SENDİKALAR DA DUAYRSIZ. Öğretmen olarak çalışmaktayım.Branşım Fen Bilgisi,ek dersim yok maaşım 1650 tl.Okulumdaki hizmetlinin maaşı 1770tl.hizmetlimiz ne yapıyorsunuz ki 3-5 derse girip çıkıyorsunuz diyor.Öğretmenlik iyice ayağa düştü,hizmetliler kadar bile maaş alamıyoruz.Sendikaların duyarsızlığı devam ederse sendikam(Eğitim Bir Sen)dan da istifa edeceğim
    Cevapla
  • EKREM DUMAN 12 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle. sayın bakanlar tepkilerimizi görmezden gelmesinler,bu sese kulak versinler,bu rahatsızlık siyasi veya ideolojik değildir.açık açık bir adaletsizlik yapılıyor,ciddi bir şekilde konuyu ele alıp bu adaletsizliği düzeltmeliler,veya son çare sayın başbakanın konuya el atmasıdır.yoksa 700 bin öğretmenin gözünde ,hükumetin bu yanlışı pek çok doğrusunu götürecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu