Hayırsever iş adamından eğitime 3 milyon TL

Bursa'da hayırsever iş adamı Cemalettin Can tarafından yaptırılacak olan ve 3 milyon TL'ye mal olması planlanan Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesinin protokolü imzalandı.

Hayırsever iş adamından eğitime 3 milyon TL
Hayırsever iş adamından eğitime 3 milyon TL
GİRİŞ 28.12.2011 17:06 GÜNCELLEME 28.12.2011 17:06

Bursa Valisi Şahabettin Harput, hayırlı bir iş için toplandıklarını belirterek, ''Bu ülkeyi geleceği, iyi yetişmiş, inançlı, sağlam karakterli gençler olacaktır. İstediğimiz, özlediğimiz Türkiye'yi bu gençler kuracaktır. Onun için eğitimle alakalı konular her zaman gündemimizin en ön sıralarında yer alıyor'' dedi.

Harput, şöyle devam etti:

''Türkiye olarak büyük hedeflere koşuyoruz. 2020'li yıllarda dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacaksak, önce eğitim konusundaki eksikliklerimizi gidermemiz lazım. Bu vesileyle hayırsever, hamiyetli vatandaşlarımızın böyle hayırlı kampanyalara katılmalarını istiyorum'' dedi.

Hayırsever Cemalettin Can ise, böyle hayırlı bir iş yaptığı için Allah'a şükrettiğini dile getirerek, ''Sayın valimizin dediği gibi ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için gençlerimize çok işler düşüyor. Bize düşen ise gençlerimizi yetiştirmek. Çünkü gelecek gençlerindir'' diye konuştu.

Cemalettin Can'ın, babası Abdülkadir Can adına yaptıracağı lise, 3 katlı ve 32 derslikten oluşuyor. Okulun inşaatı tamamlandıktan sonra mülkiyeti Hazineye, kullanma hakkı da Milli Eğitim Bakanlığına verilecek. Okulun 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Konuşmaların ardından, taraflar okul protokolünü imzaladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...