Öğretmenden skandal çözüm!

Kırklareli’nin Vize İlçesi’ne bağlı Küçükyayla Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim veren bir öğretmen bazı harfleri okuyamayan iki öğrencisine skandal sayılabilecek bir çözüm uyguladı.

Öğretmenden skandal çözüm!
Öğretmenden skandal çözüm!
GİRİŞ 16.03.2012 09:44 GÜNCELLEME 16.03.2012 09:44
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Öğretmen hakkında şikâyetçi olan aileler, Ş.Ç.’nin öğrencilerden E.M.’nin kulağını çekerek darp ettiğini, diğer öğrenci D.K.’ya da hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü. Olay ile ilgili soruşturma başlatılırken öğrenci E.M.’yle ilgili Vize Devlet Hastanesi’nden darp raporu alındığı öğrenildi.

‘ÇIKARMA ANNE ÖĞRETMEN KESER’

Habertürk'ün Vize Küçük Yayla Köyü’nde bulduğu 8 yaşındaki D.K.’nın annesi Nuriye K. (37) şu iddialarda bulundu: “Kızım geçen hafta okuldan geldiğinde boynunda 3 sayfadan oluşan kâğıtlar asılıydı. Kâğıtların üzerinde Şakir, Şule ve Şenol yazılıydı. Kızımı o halde görünce şok geçirdim, hemen kâğıtları çıkarmak istedim. Kızım ise ‘Anne sakın çıkarma, çıkarırsan öğretmen beni keser’ dedi. Öğretmeni, ‘Kelimeleri öğrenene dek kâğıtları boynunuzdan çıkarmayacaksınız, bu kâğıtlarla yatıp kalkacaksınız, yoksa sizi keserim’ demiş. Kızım zaten ş ve r harflerini söyleyemiyor. Konuşma güçlüğü çekiyor. Daha önce doktora götürdük ancak çare bulamadık. Konuşmaya da 5 yaşında başladı. Öğretmeninin kızımın durumunu bildiği halde böyle davranması bizi çok üzdü.”

‘ŞİKÂYETİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Olaydan sonra önce okul müdürüne ardından da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, ardından jandarmaya başvurduklarını anlatan Nuriye K., “Kızım o gün eve geldiğinde titriyordu. Olayın ardından okula gitmek istemedi. Çocuğumun onuruyla oynayamaz” diye konuştu. Fabrika işçisi baba Recep K. (42) da “Bu nasıl bir eğitim anlayışıdır? Şikâyetimizden vazgeçmeyeceğiz” diye tepki gösterdi. Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili inceleme başlatıldığını ancak ortada öğrencileri rencide edici bir durumun olmadığını açıkladı.

YORUMLAR 15
  • dekokrasi 12 yıl önce Şikayet Et
    ÖĞRETMEN artık serseri mezun ediyor,. türkiyede he halk nezdinde hem devlet nezdinde köpek kadar değeri yoktur. tüm resmi kuurmlar gıcır gıcır malzemelerle memuriyetlerini yaparlarken öğretmen işl yerinde ancak öğrencilerin birbirine sataşmaşlarıyla uğraşır. adam gibi oturacak sandalyesi bile yok. kırk sandalye ve çatlakmasada ders veriyor. elindeki palnını kpoyacak dolab bile yok. öğrenciler velilerin fotokopisi onlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktyan zor olmuş. hiç bir öğpretmen öğrenciye kızamıyor okuluateşe verse bile. böyle eğitim mşi olur. OLUR AMA seri derece ile mezunlar verilir...
    Cevapla
  • Abdurrahim 12 yıl önce Şikayet Et
    Skandal olan SİZİN EĞİTİM SİSTEMİNİZ.... Anne baba döver bişey olmaz.Çocuğa biçtikleri değer sıfır.Dövdükleri içinde arsızlaşmıştır.Artık dayak ona çerez gelir.Okula gider işlemediği halt kalmaz.Öğretmen şimdilik sadece seyrediyor.Arsızlaşmış laftan da anlamıyor artık dayaktanda.Bur daki öğrenciler ayrı bir mesele ama.öğretmenliğimin ilk yılında çocuğa bir tokat attım diye(kız arkadaşına sınıfın içinde olmadık terbiyesizliği yaptı ben sınıftayken)6 ayla yargılandım.Cezamın ilk olması hasebiyle ceza uygulanmadı.Tüm mahkeme masrafları avukat parası bana kaldı.Siz siz olun öğretmen arkadaşlar dövmeyin.Dövmeyin ya alırsınız başınıza belayı.Ne halleri varsa görsünler.Sistemin istediği o bırak yapsınlar.Evet bırak arkadaşına küfretsin kırsın bozsun çalışmasın öğrenmesin.yazmasın okumasın.okuyupta ne olacakki.bizim gibi basitten memur olur.Ne okuyacak gitsin banka dolandırsın. milletvekili! olsun ne okuyacak..Velhasılıl kelam 6 yıldır idealisttim artık reailistim.İşin gerçeği bu.Öğrenmek istemiyorsa çocuk kendini yırtmayacaksın..
    Cevapla
  • ismilazimdegil 12 yıl önce Şikayet Et
    ÖĞRETMEN Mİ DEDİNİZ. Vurun abalıya. Ne de olsa eğitimci tabi. Hayvan eğitmiyor ya. İnsan eğitiyor. Geçen Türkiye'nin en yeteneklisi çıkan yarışmada diğer köpek toplama işlemini bile bizim öğrencilerden daha hızlı yapıyor diyecem şimdi hakaret ediliyor denilecek. (Kişilerin gururunu rencide etmesini ayrı tutmak kaydıyla) öğretmen ne kimseyi zorlayabiliyor artık, ne kimseye bir şeyi emredebiliyor, ne kimseye yol gösterebiliyor. Niye? Çünkü yetkisi yok. Ama sorumluluğu var okuma-yazma öğretmek için. Ama okuma yazma öğretmek için ekstra şuraya git, buraya git dese anne-baba ne diyor: "Amann, bu öğretmen de hep ödev veriyor. Bizim zamanımız mı var." Hani önceden öğretmenin sosyal statüsü böyle miydi? Değildi. Öğretmenler değişti ama aynı zamanda kişilerin öğretmenlere bakışı da değişti. Yazık öğretmenlerime. (Tekrar belirteyim. Elbette kimsenin gururunu kırmamalılar.)
    Cevapla
  • murattt 12 yıl önce Şikayet Et
    ÖĞRETMEN. bu olayı doğru bulmuyorum ama öğretmene yapılan saldırıları da gündeme getirelim ki öğretmeninde okulda neler çektiğini millet görsün. her olayda öğretmen şuçluymuş gibi gösterilmesin.
    Cevapla
  • Bayram Arıcı 12 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenler. İlkel öğretmenler var olduğu sürece yaşasın öğretmen düşmanları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı