MEB'den 10 bin ilahiyatçı açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı medya organlarında yer alan ''Kur'an Dersleri İçin 10 Bin İlahiyat Mezununa Kadro'' haberlerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

MEB'den 10 bin ilahiyatçı açıklaması
MEB'den 10 bin ilahiyatçı açıklaması
GİRİŞ 11.04.2012 12:58 GÜNCELLEME 11.04.2012 12:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında her yıl hangi branşlara ihtiyaç duyulduğunun açıkça ilan edildiğini ve bu atamalarda, hangi alanlarda kaç öğretmen atanacağı ve kimlerin atanma şartlarına haiz olduğunun belirtildiğini bildirdi.

Bakanlığın Basın Müşavirliğinden bazı medya organlarında yer alan ''Kur'an Dersleri İçin 10 Bin İlahiyat Mezununa Kadro'' haberlerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuyla ilgili herhangi bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklı değildir ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl öğretmen atamalarında hangi branşlara ihtiyaç duyduğunu açıkça ilan etmektedir. Bu atamalarda, hangi alanlarda kaç öğretmen atanacağı ve kimlerin atanma şartlarına haiz olduğu da belirtilmektedir.

Dolayısıyla, Bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılmadan konuyla ilgili çıkabilecek her türlü spekülatif açıklamalar veya haberler ihtiyatla karşılanmalıdır.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • alex38 12 yıl önce Şikayet Et
    ne ,,. yorum yok..
    Cevapla
  • TAMER ÖZDEMİR 12 yıl önce Şikayet Et
    şimdi inkar mı ediliyor.... mebin açıklaması hiç tatmin etmiyor. her sene ilahiyat mezunlarına en az 5 bin kadro verileceği belli bir şey... diğer branşlar sanki müslüman değil... sanki kendilerinden olmayan bu memlekette aç kalmaya ve işsizliğe mahkum edilmeli anlayışı ve klasik siyasi zihniyet... bence inanılmaz bir haksızlık yapılıyor atanmamış öğretmenlere... bu öğretmenlik mezunu gençlerin hakları kul hakkıdır. Bir müslüman önce kul hakkından korkmalı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri