Dinçer'den Eğitim Fakülteleri için son söz

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Türkiye'de üniversite okumak, eğitim fakültesinden mezun olmak illa devlette öğretmen olacağım diye motive edilecek bir olay değildir'' dedi.

Dinçer'den Eğitim Fakülteleri için son söz
Dinçer'den Eğitim Fakülteleri için son söz
GİRİŞ 22.05.2012 18:53 GÜNCELLEME 22.05.2012 18:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dinçer, TBMM Genel Kurulu'nda sözlü soruları yanıtladı.

2011 yılında 102 bin 809 öğretmen ataması gerçekleştirildiğini bildiren Dinçer, 247 bin 543 öğretmenliğe atanabilecek potansiyel aday bulunduğunu bildirdi.

Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 116 bin 5 öğretmene ihtiyaç bulunduğunu belirten Dinçer, 2012 yılı özür grubu öğretmen atamalarının ağustos ayında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Dinçer, öğretmenlik adayıyla intihar arasında doğrusal bir ilişki kurmanın bütünüyle bilimsel açıdan doğru olmadığını söyledi. 

Bakan Dinçer, öğretmen açığının ne zaman giderileceğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Atama bekleyen öğretmenlerimize veya öğretmen olmak isteyen gençlerimize adeta haykırıyorum; bizim toplam 116 bin öğretmene ihtiyacımız var. Bunu karşıladıktan sonra yıllık olarak 8-10 bin öğretmen ihtiyacımız olacak. Artık Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen sorunu, okullaşma oranlarının limitlerine çok yaklaşmış olmamız sebebiyle çok büyük miktarlarda oluşmayacak. Şu anda bile 247 bin 500 öğretmen adayı bekliyor. 658 bin civarında da öğretmen olabilecek bölümlerde okuyan öğrencilerimiz var. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda bütün bu insanların öğretmen olmalarına dair bütün motivasyonun devlete kanalize edilmesi ve onların öğretmenlik mesleğinin dışında başka hiç bir alternatif ortaya konulmaksızın konu üzerinden siyaset yapılması, çocuklarımıza yönelik yapılmış en büyük kötülük olacaktır.

Türkiye'de üniversite okumak, eğitim fakültesinden mezun olmak illa devlette öğretmen olacağım diye motive edilecek bir olay değildir. Bütün iletişim fakültelerinden mezun olanlar gazetecilik mi yapıyorlar, bütün işletme fakültesinden mezun olanlar pazarlamacılık, maliyeden mezun olanlar Maliye Bakanlığı'nda mı çalışıyor? Herkesin öğretmen olmasını sağlayacak türden bir motivasyon ve bunun üzerinden siyaset yanlıştır.

Öğretmen üzerinden siyaset yapacağımıza, öğretmenlerimizin bulunduğu yerde başarılı bir şekilde kalmalarını, sürdürülebilir eğitimi ve çocuklarımızın sınıflarda öğretmensiz kalmamasını sağlayacak politikalar tavsiye etmenizi bekliyorum.''

YORUMLAR 4
  • TAMER ÖZDEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    658 bin civarında yeni öğretmenler mi geliyor?. bu ayıp kimin ayıbı belli! bu ihtiyaç fazlası fakülteleri kapatmayanlar, tam tersi yenilerini açanlar belli! öğretmene sınavı kazanamayan beceriksizler diyenler belli! teknik eğitim veren liselerimizde sıfırcı öğrencilerin çıkmasında ve bu okullarımızı amele okulu sanarak başı boş bırakanlar belli! düz! lise mezunu işsizler üç-beş aylık eğitimle meslek sahibi olacağını zannederken, bu zırsalak zannı kimlerden ilham alarak besledikleri belli! medyayı istediği gibi yöneterek her yeri günlük güneşlik göstermeye çalışanlar belli! eğitimde ayyuka çıkan çarpıklığın bedelini ödemeye başladığımızda başımıza ne gibi felaketler gelecek? aslında bu da belli! tüccarların eğitime bakış açısıyla ancak bu kadar olacağı besbelli!
    Cevapla
  • İbrahim AVCI 11 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen olmak. fakülteyi bitirip simitçi,kahveci,gazozcu oluruz.şinanayda yavrum şinanay nay
    Cevapla
  • sami muratlı 11 yıl önce Şikayet Et
    en önemli konuyu atladık,sayınnn bakan hakikaten çok haklı...... bu ülkede ne kadar eğitimle alakası olmayan insan varsa eğitimci, bakanlık müsteşarı, danışman, hatta milli eğitim bakanı olabiliyor, yani bakan bey sonuna kadar haklı, bundan sonra iklimlendirme soğutma, veterinerlik, işletme, hukuk, bilimum mühendislik mezunları öğretmen hatta daha ileri gideyim olmaz ya oldu farz edelim; milli eğitim bakanı olsun, eğitim fakültesi mezunlarını da doktor, mühendis, pazarlamacı, inşaat teknikeri, sepici, tabak çanakçı v.b yapalım; konu da böylece kendiliğinden hallolmuş olur, bakan da rahatlar, toplum da rahatlar, o zaman ne öğretmenin tatili, ne aldığı haram para kimsenin diline dolanmaz, çocuklar da bu kötü öğretmenlerin ellerinden kurtulup misler gibi eğitim almış olur...ulaşamayacağımız ne muasır kalır ne de medeniyet anacım, hadi daalın şimdi çalışın bakalım......
    Cevapla
  • sami muratlı 11 yıl önce Şikayet Et
    bravo da?. biri bu sayın bakan!a 10 yıldır iktidarda olduklarını ve dönemlerinde bir sürü tabela ünv. ve bunlara bağlı eğt. fakültesi kurulduğunu anlatsın,şimdi mi aklına gelmiş bunlar,bakan olmadan bu hükümetin üyesi değil miydi?arkadaş bunları açıyoruz ama ihtiyaçtan fazla bunlar diyememişmi? her şey eğitimden başlar,işletme,maliyeyle eğitimi bir kefeye koyup karşılaştıran zihniyet, bu eğitim fakültelerinin sayısını azaltıp,niteliğini arttırayım demez tabii, anca rakamlar üzerinden laf ebeliği yapıp,öğretmenini hedef tahtasına oturtup,milleti öğretmen düşmanı yapar, en kutsal mesleği ve itibarını ayaklar altına alıp,sonrada bu çocuklarımız falan diye ajitasyon yapar,bakanlık bitincede hiçbir ynlışı sorgulanmadan,hesap sorulmadan arkasını döner gider(bkz. h.çelik,n.çubukçu ve diğer parti hükümetleri m.e.bakanları)35 senelik darbeyi sorgulayanlar,onbinlerce çocuğun hayatını karartan sbs ayıbını sorgulamaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak