RTE Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde ilk mezunlar bugün düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

RTE Üniversitesi ilk mezunlarını verdi
RTE Üniversitesi ilk mezunlarını verdi
GİRİŞ 08.06.2012 20:02 GÜNCELLEME 08.06.2012 20:02

Üniversite Kampusu'nda bulunan Spor Salonu'nda düzenlenen törene mezuniyete hak kazanan 2 bin 500 öğrencinin yanı sıra Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Talu, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman ve öğrenci velileri katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 1. Mezuniyet Törenine Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Rıdvan Demirtaş'ın konuşması damgasını vurdu. Demirtaş konuşmasında öğrencilerin Rize'de yaşadığı sorunları ve Rize protokolünün öğrenci sorunlarna duyarsızlığına değinerek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerinin şehitleri anmak için Çanakkale'ye gitmelerini engelleyen bir Rektör Yardımcısını ismini vermeden şikayet etti.

Demirtaş konuşmasında, "Şehitleri anmak için Çanakkale'ye gitmek istedik. ABD'den Çin'den dünyanın çeşitli yerlerinden buraya gelenler ecdatlarının mezarlarını ziyaret ediyor. Ama biz 18 saatlik yolu gidemedik. Ecdat bizi orada hazır bekliyordu sayın protokol. Onlar canlarını bizim için verdi, biz onların yanına gidemedik. Bir Rektör Yardımcısı bize 'ne gerek var oraya gitmenize' dedi. Böyle bir konuya ne gerek var demek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne yakışmayan bir sözdür. Başbakanımız ismini üniversitemize verdi, kendisine teşekkür ediyoruz. Birileri bu ismi suiistimal ediyor. Bu isme dayanarak kendi emellerini öğreniciler üzerinde yaptırım olarak uygulamaya çalışıyor. O kişileri o koltuklarda oturtmayın. Bu kişiler Başbakan'ın siyasi kariyerini zedelemektedir" dedi.

Törende konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif yılmaz sözlerine, isminin üniversiteye verilmesine izin veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek başladı. Yılmaz, "Ona ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü üniversitemizi demokratik ortama taşımıştır. Üniversitemizde herkes fikrini ve zikrini ifade edebilmektedir. Millet olarak biz buna çok muhtaçtık. Üniversitelerde herkes konuşabilmeli ama nerde durması gerektiğini de bilmeli" diye konuştu.

Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin hızla büyüdüğünü belirterek, "Üniversitemiz 3 enstitü, 6'sı aktif olmak 10 fakülte, 3'ü aktif olmak üzere 6 yüksekokul, 6'sı aktif olmak üzere 7 meslek yüksekokulu bünyesinde barındırıyor. 12 bin öğrencimiz ve 600 öğretim üyesi kadromuz var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi için düzenlenen logo yarışmasında 1. gelerek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin logosunu tasarlayan İstanbul Kağıthane Kaymakamı Akın Varıcıer'e plaketi Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz tarafından 10 bin TL'lik para ödülü ile birlikte teslim edildi. Üniversite birinci olan Su Ürünleri Fakültesi Mezunu Serpil Demirçelik ödülünü eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman'ın ellerinden aldı. Diğer fakülte birincilerine ödüllerini aldıktan sonra mezun öğrenciler hep bir ağızdan öğrenci yenimi ettiler. Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ile son buldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi