Öğretmen adaylarının KPSS puanı yanacak!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen alımında önümüzdeki yıl yeni sisteme geçeceklerini, genel kültürün yanında branş sınavı da yapılacağını açıkladı.

Öğretmen adaylarının KPSS puanı yanacak!
Öğretmen adaylarının KPSS puanı yanacak!
GİRİŞ 17.07.2012 08:43 GÜNCELLEME 17.07.2012 13:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dinçer, "KPSS 'ye giren öğretmen adaylarının sınavları sadece bu yıl geçerli olacak. Seneye tekrar sınava girmek zorundalar" dedi.

Önceki sistemde puan 2 yıl süreyle geçerliliğini koruyordu..

YORUMLAR 5
  • hayri mutlu 11 yıl önce Şikayet Et
    yeter kardeşim ya!2. bizler sizlerin evlatlarını, bu vatanın evlatlarını yetiştireceğiz siz hala ideoloji peşinde iktidarı övmek için tutmuş 40 yıl öncesini yeriyorsun. önünüze bakmayıp arkayı konuştuğunuz için hala 2 geri 1 ileri mod.
    Cevapla
  • turan şahin 11 yıl önce Şikayet Et
    40 günlükler hala iş başında .... evet kimsenin aklına geliyor mu hiç..70 li yılların ortaların da chp li zihniyetin 40 gün de öğretmen yaptığı lise mezunları hala okullarda görevli hemde bir çoğu iadre de..şimdi siz hem teknolojik eğitime geçeceksiniz,hem de o dönemin bu öğretmenlerini akıllı tahda da tablet kitap da öğrenci yetiştirmesini bekleyeceksiniz...mantığınıza sığıyor mu..??? adamlar emekli olmak istemiyorlar ve dışarda bu günkü teknolojik eğitime yön verecek binlerce genç dışarı da..sayın bakan...buna ne diyorsunuz...??? aklınıza yatıyormu.??
    Cevapla
  • cemal karabulut 11 yıl önce Şikayet Et
    insaf. sayın bakanım,allah aşkına bu öğretmenlerin çektiği nedir?fen edebiyatta 3,sınıfata okuyan bir öğrenci pedegojik formasyonda almadığından mezun olduğu 2003 de kpss belasıyla karşılaştı.aslında kanun yürürlüğe girdiği günden geçerli olması gerekirken 1,sınıfdan başlaması lazım olur.ancak gel gör ki öğrenci önce dışarıdan formasyon almak için mücadele edip 1,5 yılı heba oldu .sonra kpss belası...yıl 2012 kpss de yine değişiklik.sözel okuyan bir öğrenci lisede de üniversitede de matematik görmüyor(lise 1,sınıf hariç)ama kpss de matematik mağduru da oluyor.bari bundan sonraki öğrencileri yeni uygulamalarınıza tabi tutsanız...........ecevitin yolu dikenli kpss geldi beteri.........yakışmıyor ak partiye bunlar...............güller yakışır sizlere ...............yeter çektirdiğiniz bu öğretmenlere............saygılarımla.......
    Cevapla
  • Yasin kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    herkes istediği puanı alamaz. . hakan bekmez: herkes istediği puanı alsa 250.000 puan almış kişi olur. atanacak kişi 40.000. sınavın amacı seçmek ise herkes istediği puanı alamayacaktır. yani her durumda 210.000 mutsuz öğretmen adayı olacak. benim eşim'de bunlardan bir tanesi. 84 puanla atanmayı bekleyen bir türkçe öğretmeni. diğer branşlarda 60 ile atanırken eşimin 84 ile beklemesi bizi de üzüyor. allah sonumuzu hayır etsin.
    Cevapla
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    sorular kolaylaştırılsın bari.... bu sınav sistemini kaldırmamakta direnmenizi anlayamıyorum herkes mağdur oluyor sizde mağdur oluyorsunuz hala kaldırmıyorsunuz... sınav sayısı artacak iyi hoşta soruları kolaylaştırında bari insanlar istedikleri puanları alabilsinler..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü