Lise kayıtları yarın başlıyor

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları yarın başlıyor. Elektronik ortamda yapılacak kayıtlar 31 Ağustos'a kadar alınabilecek.

Lise kayıtları yarın başlıyor
Lise kayıtları yarın başlıyor
GİRİŞ 12.08.2012 10:15 GÜNCELLEME 12.08.2012 10:15

Okulların komisyonlarca belirlenen kontenjanlarına e-okul sistemi üzerinden ulaşılabilecek. Öğrenci aday kayıtları genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 13-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Okul müdürleri kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, adres bilgilerini e-okul sisteminden TC Kimlik Numarası ve ilköğretim öğrenci numarasıyla girerek kontrol edecek.

Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah esas alınacak. Genel liseye kayıt olacak adayın ikameti, Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca belirlenmiş okulun bölgesi sınırları içerisinde ise kaydı yapılacak.

Meslek liselerine kayıtlarda bölge sınırlaması olmayacak. Aday, 10 okul tercih edebilecek. Adaylar hem genel liseye hem de meslek lisesine kayıt yaptıramayacak.

-Kesin kayıtlar 7-14 Eylül tarihleri arasında-

Meslek liselerine yerleştirmede ilköğretim kurumu son 5 yıllık yılsonu başarı puanlarının ortalaması, eşitlik halinde ise tercih önceliği, yine de eşitlik halinde yaşı küçük olan adaya öncelik verilmek suretiyle yapılacak.

Genel liselere yerleştirmede ise ilköğretim kurumu son 5 yıllık yılsonu başarı puanları ortalaması ve yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilmek suretiyle aday kaydı yapılacak. Kontenjan fazlası diğer öğrenciler ikametine en yakın diğer genel liselere dengeli bir biçimde dağıtılacak.

Belirtilen bu hususlar dışında da herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler için hem genel liselerde hem de meslek liselerinde ikili öğretim yapılacak.

Öğrencilerin aday kayıt sonuçları en geç 7 Eylül'de bakanlığın internet sitesinde ilan edilecek. İlan edilen listelere göre kesin kayıtlar 7-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

-Şehit çocukları istedikleri okula-

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında görev yapan yönetici, öğretmen ve diğer personelin çocuklarının kayıtları istemeleri halinde ikamet adreslerine bakılmaksızın görevli oldukları okullara yapılabilecek.

Kontenjan açığı olması halinde öğrencisini, kardeşinin öğrenim gördüğü veya anne-babanın çalıştığı işyerinin bulunduğu alanın dahil olduğu okula kayıt yaptırmak isteyen velilerin talepleri de değerlendirilecek.

Terör saldırıları sonucu şehit olan ya da malul duruma düşen öğretmenin çocukları, şehit, malul ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri halinde istedikleri genel ve mesleki liselere kayıt yaptırabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?