Okul alışverişinde fiyatlar değişmedi

Okulların açılmasına kısa bir süre kala öğrencilerin heyecanı artarken, velilerde de okul alışverişi telaşı başladı.

Okul alışverişinde fiyatlar değişmedi
Okul alışverişinde fiyatlar değişmedi
GİRİŞ 07.09.2012 12:37 GÜNCELLEME 07.09.2012 12:37

Giyim ve kırtasiyede geçen yıla göre bir artış yaşanmazken, okula yeni başlayacak bir öğrencinin kıyafet gideri 15 lira ile 70 lira arasında değişiyor.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala birçok veli, çocukları için okul alışverişine başladı. 10 Eylül'de okula başlayacak ana okulu ve ilköğretim 1. sınıf öğrencileri için alışverişe başlayan veliler, okul kıyafetleri satan mağazalarda yoğunluğa neden oldu.

Özellikle dar gelirli aileler, önlük, forma, takım elbise ve kırtasiye ihtiyaçları için maliyeti düşürme adına mağaza, market ve pazarları gezmeye başladı.

Mağaza sahipleri, bu yıl fiyatların geçen yıla göre artış göstermediğini, birçok ürünü geçen seneyle aynı fiyattan sattıklarını kaydetti.

Konya'da okul kıyafetleri satan bir mağazanın sahibi Celalettin İren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazartesi günü başlayacak 1. sınıf ve ana okulları için ailelerin alışverişe başladığını söyledi.

Her geçen gün yoğunluğun daha da arttığını ifade eden İren, alışverişi son güne bırakan velilerin de alışverişe çıkmasıyla hafta sonunda büyük yoğunluğun yaşanmasını beklediklerini belirtti.

-Önlük fiyatları 15, üniforma fiyatları 40 liradan başlıyor-

İren, okul kıyafetlerinde bu yıl geçen seneye oranla artış yaşanmadığını vurgulayarak, ''Okula yeni başlayan öğrenciler için sattığımız önlüklerin fiyatları 15 lira ile 30 lira arasında değişiyor. Üniformaların fiyatı ise 40 liradan başlayıp kalitesine göre 70 liraya kadar çıkıyor'' dedi.

İren, yine fiyatlarında geçen yıla oranla bir değişikliğin olmadığı çantaların da 15 lira ile 30 lira arasında satıldığını söyledi.

Okul kıyafetleri satan başka bir mağazanın sahibi İsmail Demirci de okul kıyafetlerinde toptan fiyatların geçen yıla göre bu yıl daha da artmasına rağmen, müşteri kaybetmemek için perakende fiyatlarını geçen yılla aynı tutmaya çalıştıklarını anlattı.

-Kırtasiyede fiyat artışı yok-

Kırtasiye ürünleri satan Ali Süzer ise okul alış verişinde harcamaların önemli bir bölümünü oluşturan kırtasiye ürünlerinde geçen yılın fiyatlarıyla satış yaptıklarını ifade etti.

Geçen yıl 3,5 lira ile 10 lira arasında sattıkları defterleri bu yıl da aynı fiyattan sattıklarını aktaran Süzer, ''Kalemler kalitesine göre 2,5 lira ile 10 lira arasında, silgiler de 25 kuruş ile 1 lira arasında değişiyor. Sulu boya 2,5 lira, yağlı boya 7,5 lira, 6 renkten oluşan oyun hamurları da 5 liradan satılıyor. Su mataralarının fiyatları da 2,5 liradan 20 liraya kadar çıkabiliyor'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar