Eskişehir'de imam hatip ortaokullarına yoğun ilgi

Eskişehir'de geçen yıllarda ortalama 350 öğrencisi olan imam hatip lisesine bu yıl sadece ortaokul bölümü için binin üzerinde öğrenci kaydoldu.

Eskişehir'de imam hatip ortaokullarına yoğun ilgi
Eskişehir'de imam hatip ortaokullarına yoğun ilgi
GİRİŞ 17.09.2012 12:48 GÜNCELLEME 17.09.2012 12:55

Eskişehir'de yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla 13 yıldır kapalı olan imam hatip liselerinin ortaokul bölümleri, yeniden açıldı. Geçen yıllarda ortalama 350 öğrencisi olan imam hatip lisesine bu yıl sadece ortaokul bölümü için binin üzerinde öğrenci kaydoldu.


2012 - 2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi, imam hatiplerin liselerine ilişkin yeni bir düzenlemenin yapılmasına neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara göre, 81 ilde 673 İmam Hatip Ortaokulu (İHO) açıldı. Bu okullarının 321'i bağımsız, 146'sının imam hatip liseleri bünyesinde, 206'sının ise diğer okulların içinde yer alacağı öğrenildi.


Eskişehir'de de 13 yıl aradan sonra 4 imam hatip ortaokulu açıldı. Yeni ders yılında Eskişehir genelinde yaklaşık bin öğrencinin kayıt yaptırdığı ortaokullara olan ilginin sevindirici olduğunu söyleyen Anadolu Fadime Sarar İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Keskin, yeni eğitim döneminde öğrencilere başarılar diledi.


Geçmişte yaşadıkları sıkıntılı günleri hatırlatan Ahmet Keskin, "1998-1999 eğitim ve öğretim yılından itibaren 8 yıllık kesintisiz eğitim kanununun çıkmasıyla birlikte imama hatip liselerimizin orta kısımları kapatıldı. Yani yaklaşık 13 yıldır ortaokul bölümümüze öğrenci alamadık." dedi.


İmam hatip liselerinin 100 yıllık tarihi olan köklü okullar olduğunu ifade eden Keskin, geçtiğimiz senelerde 350 olan öğrenci sayısının bu yıl binin üzerinde olduğunu kaydetti. Keskin, şunları kaydetti: "Bu yıl artık ortaokulumuza da öğrenci aldık ve yoğun bir ilgi var. Bu talebi karşılayamadık. Eskişehirimizin 4 ayrı yerine ortaokullar açıldı. Bununla binlere varan öğrenci kaydı yaptık. İnşallah eğitim ve öğretime başlayacağız."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!