Hakkari'deki 400 okula 3 bin 500 öğretmen

Hakkari'de yeni eğitim yılının ilk gününde öğrenciler 'ders başı' yaptı. Hakkari merkez ve tüm ilçeleri toplam 80 bin öğrenci eğitim görüyor. İl genelindeki 400 okulda 3 bin 500 öğretmen görev yapıyor.

Hakkari'deki 400 okula 3 bin 500 öğretmen
Hakkari'deki 400 okula 3 bin 500 öğretmen
GİRİŞ 17.09.2012 19:08 GÜNCELLEME 17.09.2012 19:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliğine Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Grup Başkanı Bekir Şirin, İl Milli Eğtim Müdürü Mehmet Sena Yakut, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci ile öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmenin bilgi ile mümkün olacağını söyledi. Hayat boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin ilköğretimle atılacağını ifade eden Yakut, "Eğitimde etkili üç unsur vardır. Bunlar okul, çevre ve ailedir. Okul denince en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Okul idaresi ve öğretmenlerin en önemli görevleri ise öğrencilerin, bedeni, zihni, ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirmektir." dedi.

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Grup Başkanı Bekir Şirin ise "Bütün devlet kurumları, bir millet olarak bugün sizler için buradayız. Sizi en güzel bir şekilde yetiştirmeyi bir ödev olarak görüyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından minik öğrencilerin hazırladığı skeç ve yöresel halk oyunları izlendi.

YORUMLAR 3
  • kaos77 11 yıl önce Şikayet Et
    doğuda öğretmene tazminat verilmeli. askerin polisin sağlık personelinin maaşları doğuda daha fazla ama öğretmende bu yok, asker kışlada polis en fazla kasabada öğretmen köyde yalnız başına olan yerler var lojmanı olmayan yerlerde var köyde köylünün vereceği 1 parça ekmeğe muhtaç olanda var dağ başında ulaşım yok, milli eğitim bakanı öğretmenlerin doğuda kalmasını istiyor bu yasaklarla olmaz öğretmene doğuyu cazip hale getirmesi lazım, haftada bir açtıkları sağlık ocağındaki doktor 13 14 bin tl maaş alıyomuş hemşire 4bin tl polis en az 2400 tl askerin maaşı 3bin tlden aşşağı değil ayrıyeten bunlar görev arazi döner sermaye gibi daha da artıyor, öğretmen en fazla tam ek dersle beraber 2200 tl, sosyal tesislerin farkıda ortada. birde bütçeden en fazla ödenek ayrılan bakanlık milli eğitim bakanlığı bu işte bir terslik var.
    Cevapla
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzelde. bu hocaların nesebi geleceği geçmişi araştırılmalı doğuda bir çok okulda terörörist öğretmenler görev yapıyor genç beyinleri yıkıyorlar..birak doğuyu karadenize bile sızmışlardır bir zamanlar bizim köye gelmişti öğretmenin biri kaçkarlarda keşif yapar geliş gidiş saklanılacak yerleri tespit eder bir yerlere rapor ederdi bir iki derken çekirge enselendi şimdi muhtemelen ceza evindedir..
    Cevapla
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    allah kolaylık versin. işleri çok zor,bayan öğretmenlerin daha zor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti