Yargıdan SBS ile ilgili önemli karar

Mahkeme bir öğrencinin açtığı dava sonucu SBS' yerleştirme sonuçlarında yedek yerleştirmelerin hatalı olarak belirlendiğine karar verdi.

Yargıdan SBS ile ilgili önemli karar
Yargıdan SBS ile ilgili önemli karar
GİRİŞ 27.09.2012 09:39 GÜNCELLEME 27.09.2012 15:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bir öğrencinin "Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı" yerleştirme sonuçlarında yedek olduğu okulların hatalı belirlenmesine ilişkin, yerleşme imkânı olmayan okullara yedek olarak yazıldığı, yedek olarak yerleşme imkanı daha yüksek olan tercih sonuçlarının ise “kazanamadınız” şeklinde belirtildiği gerekçesi ile açtığı dava Ankara 15. İdare Mahkemesince görüşülerek yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Alınan yargı kararında davacının yerleştirme sonucunun "…herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılır…" hükmüne aykırılık teşkil ettiği ve anılan hükümden yedek yerleştirmelerin yapılması esnasında öğrencinin tercih sırasının dikkate alınacağına dair anlam çıkarılamayacağı belirtilerek şöyle denildi:
"Bilakis yedek yerleştirmelerde, tüm tercihler dikkate alınarak yedek sıralamasının en avantajlı bir şekilde belirleneceği, buradan hareketle, 440,218 puana sahip olan davacının, yukarıda gösterilen taban ve tavan puanlara göre 8. ve 9. tercihlerine üst sıralardan yedek olarak yerleşme imkanı varken, bu iki tercihine nazaran 5. 6. ve7. sıralardaki tercihlerine yedek olarak yerleşme imkanın bulunmadığı, bir başka ifade ile sınav sonucunun yedek sıralamasının hatalı bir şekilde belirlendiği, dolayısıyla da yukarıda belirtilen kılavuz hükümleri uyarınca, davacının daha avantajlı olan 8. ve 9.tercihlerine, yedek yerleştirmelerinde yer verilmesi gerekirken aksi yönde ve hatalı olarak tesis olunan dava konusu İşlemde hukuka ve hakkaniyete uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • halit boz 11 yıl önce Şikayet Et
    ben dersanemde benzer birçok durum ile. karşılaştım. kararı kesinlikle destekliyorum...birçok öğrenci hatalı yerleşti..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!