KPSS'deki kalem ve silgiler kampanya oldu

Kastamonu'da bir grup öğretmen, KPSS'de ücretsiz dağıtılan kurşun kalem, silgi ve kalem traşları başlattıkları ''Kalem Toplama Kampanyası'' ile toplayarak, 110 köy okuluna ulaştırdı.

KPSS'deki kalem ve silgiler kampanya oldu
KPSS'deki kalem ve silgiler kampanya oldu
GİRİŞ 11.10.2012 13:58 GÜNCELLEME 11.10.2012 13:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sınıf öğretmeni Mehmet Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene bir köy okulunda birleştirilmiş sınıfta ücretli öğretmenlik yaptığını belirterek, köy okulunda kırtasiye malzemelerine çok ihtiyaç olduğunu gördüğünü söyledi.

Bunun üzerine KPSS'de ücretsiz olarak dağıtılan kalem, silgi ve kalem traşları bu okul için toplama fikrinin oluştuğunu aktaran Balcı, şöyle konuştu:

''Bu yıl Temmuz ayında girdiğim KPSS Lisans sonunda, sınav gözetmenine malzemeleri köy okulu için toplamayı düşündüğümü söyledim. Sınav sonunda adaylardan isteyenlerin malzemelerini masalarına bırakması ricasında bulundum. Gözetmen durumu okulda ilan etti. Herkes sınav sonunda malzemelerini masaya bıraktı. Daha sonra diğer öğretmen arkadaşlarımla birlikte bunu ''Kalem Toplama Kampanyası'' adı altında, il geneline yaymaya karar verdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden köy okullarındaki 1. sınıfların listesini aldık. Bu sayede 110 köy okulu olduğunu öğrendik. Organize bir şekilde ulaştığımız KPSS'ye giren vatandaşlardan sınavda kullandıkları kırtasiye malzemelerini toplamaya başladık. Topladığımız bin 400 kurşun kalem, 700 silgi ve 700 kalem traşı paketleyip köy okullarımıza ulaştırdık. Kampanya ile KPSS'ye giren yetişkin insanlarla birinci sınıfa adım atmış çocuklarımız arasında bir gönül köprüsü kurmuş olduk. Küçük öğrencilerimizi dev sevindirmiş olduk.''

-Facebook'ta grup kuruldu

Kampanyanın vatandaşlardan tarafından büyük destek olduğunu aktaran Balcı, ''Telefonla bizi arayıp ihtiyacımız olan bir şey olup olmadığını soran vatandaşlarımız oldu. Facebook'ta da 'Kalem Koplama Kampanyası' ismiyle bir grup kurduk. Vatandaşlarımız Facebook adresimizden de bu gruba üye olup bize destek verebilirler'' diye konuştu.

Yapı öğretmeni Feyza Küçüktarakcı (27) kendisinin de KPSS'ye girdiğini ifade ederek, projeyi duyduğunda çok sevindiğini söyledi.

KPSS önlisans'a girecek arkadaşlarına kampanyadan bahsederek, dağıtılan kırtasiye malzemelerini getirmelerini istediğini aktaran Küçüktarakcı, ''100'e yakın kalem topladım. Şu an internetten de arkadaşlarıma durumu izah ederek kampanyayı yaygınlaştırmaya çalışıyorum. Maddi karşılık beklemeden bir şeyler yapmak çok güzel bir duygu. Çocukları sevindirmeyi çok seviyorum'' diye kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    kpss deki gözyaşları. kpss için dökülen terler ya da göz yaşlarını nerede kullansak acaba..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!