Öğretmenleri kaçırılan okulda ders başı yapıldı

Öğretmenleri PK'lıları tarafından kaçırılan Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'ne bağlı Bulakbaşı Köyündeki ilköğretim okulunda dersler başladı.

Öğretmenleri kaçırılan okulda ders başı yapıldı
Öğretmenleri kaçırılan okulda ders başı yapıldı
GİRİŞ 18.10.2012 15:45 GÜNCELLEME 18.10.2012 15:45

Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'ne bağlı Bulakbaşı Köyündeki ilköğretim okulunu basan silahlı 2 PKK'lı teröristin görev yapan 19 öğretmenden 6'sını kaçırdıktan bir saat sonra serbest bırakmasının yankıları devam ediyor. Köylülerin destek ve ısrarları sonucu geri gönderilen 6 öğretmenle birlikte Bulakbaşı Köyünde 'ders başı' yapıldı. Olaylara tanık olan bir kız öğrenci, teröristlerin Kürt ve bayanları ayırdığını ve sadece Türk öğretmenleri götürdüğünü bildirdi.

Ağrı Dağı eteğinde 20 kadar terörist beklerken, Bulakbaşı Köyüne dün saat 12.00 sıralarında 2 silahlı terörist gönderildi. Iğdır'a 21 kilometre uzaklıktaki köye gelen PKK'lılar, ellerindeki uzun namlulu silahlarla öğle paydosunda olan okula girerek 6 erkek öğretmene, Birlikte gideceğiz dedi. Teröristler, öğretmenlerden Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış ve Abdulllah Enes Er'i silah zoruyla okuldan çıkararak Korhan Yaylasına doğru götürmeye başladı. Okul bahçesine toplanan köylüler, öğretmenlerin götürülmesine tepki gösterdi. Muhtar Mehmet Gültekin, teröristlerle konuşarak, Öğretmenlerimizi götürmeyin diye ısrar etti.

Teröristler silahlarını köylülerin üzerine doğrultarark, Uzak durun diye tehdit etmesi üzerine öğretmen, köylü ve öğrencilerin gözyaşları arasında öğretmenler ile teröristler uzaklaştı.Köylülerin toplu tavırları ve arkalarından gitmelerinin üzerinden bir saat bile geçmeden öğretmenler serbest bırakıldı. Bunun üzerine köyden bir minibüs öğretmenleri getirmek için hareket etti. Tarihi bir gün yaşayan köylüler, kadını- erkeği ve çocuğuyla serbest bırakalan öğretmenleri getiren minibüse doğru koşmaya başladı.

Bazı bayan öğretmenlerin de arkadaşlarına doğru koşması sırasında çekilen fotoğraf ise heyecanı, endişeyi, sevinci en iyi yansıtan kare oldu.Bugün köyde yeniden ders başı yapılması nedeniyle Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ile İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş 600 öğrenci ve 19 öğretmeni bulunan köydeki ilk ve orta öğretim öğretmenleriyle bir toplantı yaptı. Öğretmenlerle yapılan görüşmenin ardından Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz ile Milli Eğitim Müdürü Ateş, öğretmen ve öğrencilere veda ederek köyden ayrıldı.

KÜRTLER VE BAYANLAR KALSIN, TÜRKLER BİZİMLE GELECEK

İsmini söylemeyen bir kız öğrenci, Öğretmenlerimiz yemek yiyordu. Ben evden tuz istemişlerdi getirdim. Döndüğümüzde öğretmenler toplanmıştı. 'Kürt kökenli ve bayan öğretmenler burada kalsın, Türk öğretmenler bizimle gelecek' dediler. Altı öğretmenimizi alıp götürdüler. Annemle eniştem yollarını kesti 'Sizin gibi Kürtler olmaz olsun' dediler. Teröristler annemle, eniştemi itekledi ve yürümeye devam ettiler.

Bizde ağlamaya başladık. Öğretmenlerimiz geri döndü, derslerimize devam ediyoruz ve çok mutluyuz diye konuştu.Öğrencileriyle sınıfta değerlendirme yapan bir başka öğretmen ise, Yaşadığımız olay bize şunu gösterdi. Türkiye'nin her tarafından benzer olaylar oluyor. Çok şanslıydık. Bizim olayımız kendi içimizde değildi. Benim öğrencimle, öğrencinin benimle, ya da köyle her hangi bir sorunumuz yoktu. Bu anlamda mutluyuz dedi.

İlköğretim Okulunda yaşanan olayla ilgili olarak köy Muhtarı Mehmet Gültekin, 2 teröristin köye gelerek 6 öğretmeni götürmek istediğini bildirdi. Kadın, erkek, çocuklarla birlikte öğretmenlerin arkasından gittiklerini anlatan Gültekin, ir süre öğretmenleri götürdüler, daha sonra bizim arkalarında olduğumuzu görünce serbest bıraktılar. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Hiç kimse korkmasın dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!