Dinçer: Kız çocuklarımız için ümitliyim

Eğitim alanında çeşitli toplantılara katılmak üzere Erzurum'a gelen Dinçer, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Dinçer: Kız çocuklarımız için ümitliyim
Dinçer: Kız çocuklarımız için ümitliyim
GİRİŞ 16.11.2012 12:51 GÜNCELLEME 16.11.2012 12:51

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, özellikle ortaöğretimde kız çocuklarının okullaşmasıyla ilgili tedbirleri artırmaya çalışacaklarını belirterek, ''Hele hele eğitimin de zorunlu hale gelmesiyle o alanda da çok ciddi bir gelişme kaydedeceğimizi ümit ediyorum'' dedi.

Bakan Dinçer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'a her gelişinde kendi toprağına gelmiş gibi duygulandığını, heyecanlandığını belirterek, gençliğinin önemli bir kısmının burada geçtiğini söyledi.

Üniversite hayatını Erzurum'da tamamlandığını anımsatan Dinçer, şöyle devam etti:

''Bugün burada olmaktan dolayı da çok mutluyum. Ayrıca Mili Eğitim Bakanlığı olarak Erzurum'un eğitim meselelerini gözden geçireceğiz. O benim için de ayrı bir onur. Öğleden sonra önce ilçe ve il milli eğitim müdürlerimizle birlikte, genelde Erzurum ilinin eğitim sorunlarını gözden geçireceğiz. Bizim uzaktan gördüğümüz kadarıyla çok fazla altyapı sorunumuz yok, ama eğitimin niteliğini daha da artırmak, Erzurum'da gençlerimizin, çocuklarımızın hem ulusal düzeyde hem de uluslararası düzeydeki bilgi ve yeteneklerini geliştirme konusunda yeni tedbirlere ihtiyaç duyuyoruz.''

Eğitim niteliğini geliştirecek tedbirleri gözden geçireceklerini vurgulayan Dinçer, daha sonra ilçe belediye başkanları ve kaymakamlarla yeniden bir toplantı yapacağını, eğitimle ilgili düşüncelerini toplantında sonra paylaşacağını ifade etti.

-Kız çocuklarının okullaşma oranı-

Bir gazetecinin, 'Türkiye'de kızlarının okullaşma oranıyla ilgili her yıl Doğu Anadolu Bölgesi'nde, ülke genelinde kampanyalar başlatılıyor. Son durum nedir?' yönündeki soruyu Bakan Dinçer, ''Kızlarımızın okullaşma oranıyla ilgili size 2011-2012 eğitim-öğretim yılına dair rakamları verebilirim'' diye yanıtladı.

Bakan Dinçer, 2012-2013 rakamlarının henüz çıkmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''2011-2012 eğitim-öğretim yılının okullaşma oranlarına baktığımızda 100 öğrenciye karşın 100.4 kız öğrencimiz okullara gidiyor. Yani 100 erkek öğrenciye karşın 100.4, cinsiyet oranı diyoruz biz buna biliyorsunuz. Bu oran 2002 yılında 100 erkek öğrenciye karşı 86 civarındaydı. Bizim işte sizin bahsettiğiniz kızların okullaşmasıyla ilgili kampanyalar çerçevesinde bunun artık normalleştiğini ve artık Türkiye'de erkek çocuklar kadar kız çocuklarının da okula gittiğini gösteren bir sonuç var elimizde.''

Temmuz ayında kızların okullaşmasıyla ilgili, ''Kızların Eğitim Projesi'' başlığı adı altında yeni bir program başlattıklarını belirten Dinçer, ''Yine Eylül ayında bu programla ilgili kamu spotlarımız da yayınlandı. Özellikle bu kez ortaöğretimde kız çocuklarımızın okullaşmasıyla ilgili tedbirleri artırmaya çalışacağız. Hele hele eğitimin de zorunlu hale gelmesiyle o alanda da çok ciddi bir gelişme kaydedeceğimiz ümit ediyorum.''

Bakan Dinçer, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i de makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok